In de diepe slotfase pakt G.V.V.V. een punt tegen VVSB

15 maart 2017
G.V.V.V. heeft een punt overgehouden aan een enerverend duel met VVSB. In de diepe slotfase bracht Caifano Latupeirissa de terneergeslagen supporters in vervoering door een voorzet de in verre hoek te draaien: 3-3.
 
Ondanks dat G.V.V.V. het betere van het spel had en de meeste kansen creëerde op De Boekhorst, moesten de Veenendalers lijdzaam toezien hoe VVSB dankbaar profiteerde van slippertjes in de defensie. Bij de 1-0 werd rechtsback Fecunda geen strobreed in de weg gelegd om een voorzet af te leveren, die keurig werd binnengekopt door Tim de Rijk. 
 
G.V.V.V. nam het initiatief en kreeg na diverse kansen een cadeautje van verdediger Jelmer Vijlbrief. De verdediger sloeg de bal van de doellijn na een inzet van Wilco den Hartog en scheidsrechter Cantineau kon niets anders doen dan naar de penaltystip wijzen en Vijlbrief met een rode kaart van het veld te sturen. Roy Terschegget bleef koel vanaf de stip en bracht zijn ploeg op gelijke hoogte.
 
VVSB kwam met het vuur in de ogen uit de theepauze en maakte G.V.V.V. het ontzettend lastig. Daardoor kwam de thuisploeg uit een standaardsituatie weer op voorsprong. En wat voor een. Peet van der Sloot haalde snoeihard uit, de bal sloeg in de rechterkruising in als een granaat.
 
Roy Terschegget ziet hoe Tim de Rijk naar de grond gaat.
 
Het was aan Johan Jansen te danken dat de Veenendalers hoop mochten houden op een goed resultaat. Laurens van der Voort tackelde in de doelmond de doorgebroken Tommy Bekooij tegen de grond en veroorzaakte op die manier een strafschop. Aanvoerder Vladimir Jozic ging achter de bal staan en stuurde het leer naar de linkerhoek, waar Johan Jansen met zijn vingertoppen de bal uit die hoek tikte.
 
De Veenendalers lieten zich niet van de wijs brengen en kregen meer grip op de wedstrijd na het inbrengen van Mourad Marbouh. De gelijkmaker kon om die reden ook niet uitblijven. Martin van Eck stond op de juiste plaats om een afvallende voorzet van Rodny Hofman tegen de touwen te schieten.
 
Daar waren de bezoekers lang niet tevreden mee. Frank Tervoert, Caifano Latupeirissa en Robin Mulder kregen allen een grote kans, maar de felbegeerde treffer bleef uit. Met name Mulder leek de 2-3 op de schoen te hebben, maar met een fantastische reflex voorkwam doelman Valk de winnende goal.
 
Uit een rappe tegenstoot, en na een slippertje van Mourad Marbouh, dompelde Tommy Bekooij G.V.V.V. vlak voor tijd in rouw, door doelman Johan Jansen te omspelen en simpel binnen te tikken. De ploeg van trainer John de Wolf gaf echter niet op, en die instelling werd beloond. Caifano Latupeirissa kreeg de bal van Taoufik Adnane uit een discutabele inworp en gaf hoog voor, richting Frank Tervoert, de bal zeilde in de verre hoek binnen: 3-3.
 
VVSB – G.V.V.V. 3-3 (1-1)
Scoreverloop: 18. Tim de Rijk 1-0, 38. Roy Terschegget 1-1 (strafschop), 55. Peet van der Slot 2-1, 74. Martin van Eck 2-2, 88. Tommy Bekooij 3-2, 90+3. Caifano Latupeirissa 3-3.
 
Opstelling VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Peet van der Slot, Jordy Zwart, Jelmer Vijlbrief; Tim de Rijk, Vladimir Jozic ©, Tomas Tavilla (42. Sten Admiraal); Maikey Parami (79. Tom Broekhuizen), Guido Pauw (61. Bas Ruigrok), Tommy Bekooij.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Laurens van der Voort, Wilco den Hartog (70. Mourad Marbouh), Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Robin Mulder, Danny de Leeuw; Martin van Eck (83. Jamarro Diks), Patrick Heesakkers (72. Frank Tervoert), Caifano Latupeirissa.
 
Gele kaarten: 42. Vladimir Jozic (VVSB), 55. Rodny Hofman, 64. Wilco den Hartog, 68. Laurens van der Voort (allen G.V.V.V.)
 
Rode kaart: 35. Jelmer Vijlbrief
 
Scheidsrechter: L.E. Cantineau
Toeschouwers: 850
 
Fotografie: Orange Pictures