Effectief G.V.V.V. boekt zege op Jong NEC

14 februari 2017

G.V.V.V. toonde zich uiterst efficiënt in de oefenwedstrijd tegen de beloften van profclub NEC. De Veenendalers waren lang de mindere partij tegen de Nijmegenaren, maar dankzij goals van Patrick Heesakkers en Soufiane Laghmouchi in de tweede helft zegevierde de ploeg van trainer John de Wolf wel: 2-1.

Mocht voetbal een jurysport zijn, dan hadden de talenten onder leiding van trainer Ron de Groot een overtuigende zege geboekt op de Veenendaalse tweededivisionist. Jong NEC dicteerde op de laatste kwartieren van de eerste en tweede helft na het spel en vergaten de zege bij een 0-1 voorsprong naar zich toe te trekken. G.V.V.V. mocht doelman Kevin Rijnvis danken dat er slechts één doelpunt geïncasseerd moest worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was al duidelijk dat de Nijmegenaren over de nodige voetbalcapaciteiten beschikten. Met snelle combinaties, goede balaannames en een paar handige individuele acties toonden de bezoekers hun kwaliteiten en moest G.V.V.V. haar verdedigende stellingen bewaken om een tegentreffer te voorkomen.

Jong NEC kwam er een paar keer snel uit in de eerste helft, vooral via Ragnar Oratmangoen. De aanvaller liet eerst de verdedigers van G.V.V.V. zijn hielen zien, maar werd tijdig gestuit door doelman Rijnvis. Ook Laurens van der Voort moest eraan te pas komen om Oratmangoen even later af te stoppen.

Laatste kwartier los

Pas in het laatste kwartier van de eerste helft lieten de Veenendalers zien wat ze in hun mars hadden. Zo werd Soufiane Laghmouchi met een puike steekbal diep gestuurd door Taoufik Adnane, maar de aanvaller wist het net niet te vinden. Ook Frank Tervoert kon uit een hoekschop niet de openingstreffer op het scorebord zetten.

Die openingstreffer kwam pas halverwege de tweede helft. Segun Owobowale besloot van een kleine twintig meter verrassend uit te halen en zag zijn inzet via de binnenkant van de paal in de rechterhoek rollen. De beloften leken af te steven op een verdiende overwinning, totdat G.V.V.V. het in twee minuten tijd op haar heupen kreeg.

Eerste treffer Laghmouchi

Waar Jamarro Diks eerst naliet om in vrijstaande positie de 1-1 op zijn naam te zetten, deed invaller Patrick Heesakkers dat wel. De spits, nu bediend door Diks, schoot door de benen van doelman Zeus de La Paz en bracht G.V.V.V. een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Niet veel later maakte Soufiane Laghmouchi zijn eerste treffer in het shirt van de blauwhemden. De behendige aanvaller, niet groot van stuk, promoveerde een voorzet van wederom Diks met zijn achterhoofd tot doelpunt.

Rijnvis stond ook in de slotfase zijn mannetje, waardoor de 2-1 voorsprong niet meer in gevaar kwam. Rodny Hofman werd na een blessure, na een klein halfuurtje spelen, uit voorzorg gewisseld.

G.V.V.V. – Jong NEC Nijmegen 2-1 (0-0)

Scoreverloop: 66. Segun Owobowale 0-1, 75. Patrick Heesakkers 1-1, 75. Soufiane Laghmouchi 2-1.

Opstelling G.V.V.V.: Kevin Rijnvis; Rodny Hofman (25. Wouter Bonke), Wilco den Hartog, Laurens van der Voort, Taoufik Adnane (46. Mourad Marbouh); Roy Terschegget ©, Soufiane Laghmouchi, Danny de Leeuw; Martin van Eck (46. Caifano Latupeirissa), Frank Tervoert (46. Patrick Heesakkers), Jamarro Diks.

Opstelling Jong NEC Nijmegen: Zeus de La Paz; Thijmen Goppel (46. Rick Wouters), Özgür Aktas ©, Lars Kramer, Patrick Fini; Vincent Tel (46. Samed Oztoprak), Killian Koesni, Michael den Heijer (81. Vincent Tel); Segun Owobowale, Ragnar Oratmangoen, Emilio Prieto.

Toeschouwers: 100

Scheidsrechter: P. Besseling (Barneveld)

Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld