Gebruikelijke nederlaag voor G.V.V.V. in Katwijk

7 mei 2017
Voor G.V.V.V. gaat de competitie als een nachtkaars uit, zo lijkt het. Ook in Katwijk kunnen de blauwen geen potten breken. Alhoewel in de eerste helft een licht veldoverwicht wordt opgebouwd, wanneer Katwijk bij aanvang van de tweede helft de druk opvoert staat G.V.V.V. na ruim een uur spelen op een 2-0 achterstand. Jubilaris Martin van Eck (200e wedstrijd) is zo’n beetje bij alle doelpunten betrokken, in zowel positieve als negatieve zin. Hij is deze middag wel vrijwel de enige G.V.V.V. speler die nog wat dreiging op het doel van Katwijk uitoefent en scoort. 
 
In dezelfde opstelling als de laatste competitiewedstrijd tegen TEC betreedt G.V.V.V het veld op sportpark De Krom in Katwijk. Voor de nummers vier en vijf staat er niet meer op het spel dan ‘the best of the rest’. Een titel die niets oplevert maar wel leuk op een CV staat. G.V.V.V. heeft inmiddels een waslijst van (al dan niet lang) geblesseerde spelers en wat dat betreft is het maar goed dat de competitie op z’n eind loopt. 
 
G.V.V.V. is er alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten en komt dan ook in een zo aanvallend mogelijke opstelling in het veld. Regelmatig wordt met vier aanvallers ten strijde getrokken. Frank Tervoert, volgend seizoen speler van Katwijk, wordt gebruikt als aanspeelpunt en met Robin Mulder, Martin van Eck en Soufiane Laghmouchi daaromheen wordt geprobeerd om het de  Katwijkse verdediging lastig te maken. Vooral Martin van Eck laat zich regelmatig zien. Kopballen zijn een specialiteit van de frêle rechtsbuiten. Ook in deze wedstrijd probeert hij doelman Steven Verstraten hiermee te verschalken. G.V.V.V. bouwt in de eerste helft aan een veldoverwicht. Katwijk wil wel, maar kan niet, in ieder geval laat het bitter weinig zien in de laatste thuiswedstrijd van de competitie voor eigen publiek. Echte doelrijpe kansen krijgen de blauwen ook niet, naast de doelpogingen van Van Eck . De enige kans die Frank Tervoert krijgt belandt in de handen van de doelman. Een schot van Laghmouchi na een combinatie met Tervoert gaat over. Katwijk hanteert de eerste helft vaak de lange bal. Veel gevaar levert dit niet op, Adnane moet na een misverstand met doelman Jansen ruimen en een kopbal van aanvoerder Robbert Susan gaat kansloos naast. Nee, het duel wordt niet op het scherpst van de snede gespeeld. G.V.V.V. heeft dan wel het beste van het spel, veel levert dit niet op. Maar er wordt ook weinig weggegeven. Laurens van der Voort speelt een prima wedstrijd. De eerste helft eindigt voor G.V.V.V. dan ook zo die begon, met een kopbal van Martin van Eck op het vijandelijke doel.

Laurens van der Voort, geconcentreerd aan de bal.
 
Al aan begin van de tweede helft is het duidelijk, Katwijk heeft de schroom van zich afgeworpen en speelt met veel meer passie. Aanvoerder Robbert Susan is de voorhoede komen versterken en begint oorlog te maken. Het inbrengen van de ene Marciano (Mengerink) voor de andere Marciano (Aalders) werpt al gauw zijn vruchten af. Na tien minuten valt het eerste doelpunt in het voordeel van de oranjezwarten. Linkervleugelverdediger Guus van Weerdenburg is door directe tegenstander Martin van Eck in de steek gelaten en mee opgekomen. Hij krijgt na een afgeslagen aanval de bal opnieuw toegespeeld door Steven Sanchez Angulo en weet met een strakke schuiver doelman Jansen te verschalken.
 
Voor Katwijk is dit het startschot om nog meer strijd en passie  in de wedstrijd te gooien. G.V.V.V. heeft het hier maar moeilijk mee. De inzet van Katwijk wordt al gauw opnieuw beloond. Acht minuten na het openingsdoelpunt is het (opnieuw) Van Weerdenburg die zich vrij met het aanvalsspel kan bemoeien. Zijn voorzet wordt door invaller Mengerink doorgetikt en wanneer Taoufik Adnane de bal met zijn linkervoet probeert weg te werken gaat deze pardoes richting het doel. Adnane probeert opnieuw de bal weg te werken, maar de assistent scheidsrechter heeft blijkbaar gezien dat de bal inmiddels de doellijn in zijn geheel heeft gepasseerd.
 
Trainer John de Wolf besluit te wisselen. Caifano Latupeirissa komt in het veld voor de geblesseerde Laghmouchi. En enkele minuten later komt Patrick Heesakkers voor Frank Tervoert in het veld. Op het moment dat de laatste wissel plaatsvindt staat G.V.V.V. klaar om een hoekschop te nemen. Wanneer Heesakkers in het veld is wordt de bal door Latupeirissa in het strafschopgebied geplaatst en komt hoog bij de tweede paal terecht. Daar springt Martin van Eck hoog op en kopt de bal fraai in het doel. 

Martin van Eck, opvallend aanwezig deze middag.
 
G.V.V.V. krijgt weer hoop op een beter resultaat.  De blauwen gaan de strijd weer aan, maar meer als een gele kaart voor Wouter Bonke levert dit voorlopig niet op. 
Met nog een kwartier te spelen zien we Martin van Eck op een vreemde plek links in de verdediging een poging doen de bal weg te werken. In plaats van iets eenvoudigs te doen (bal wegwerken) besluit hij om zijn tegenstander Marciano Mengerink uit te spelen. Hij verliest de bal en Mengerink kan zo doorlopen naar het doel. Maar de laatste komt niet ver omdat Van Eck hem tegenhoudt. Scheidsrechter Thijs fluit voor een overtreding en geeft Van Eck ook een kaart, gelukkig is dit een gele. Het is wel Van Eck's zesde in totaal dit seizoen, maar pas bij de zevende zou een schorsing volgen, en hierdoor is de jubilaris gelukkig wel in de laatste wedstrijd van het seizoen aanwezig om zijn huldiging te ondergaan.
 
Aanvoerder Robbert Susan zet zich achter de bal en brengt de bal binnen het strafschopgebied. Bennie van Noort krijgt de bal min of meer op zijn achterhoofd (op de huid gezeten door …. Martin van Eck) en de bal belandt in het doel.
Had G.V.V.V. nog aspiraties op een beter resultaat, door het doelpunt van Van Noord worden deze wel in de grond geboord. Terwijl de Katwijkse aanhang zingt dat ze volgende week naar Spakenburg gaan, kopt Martin van Eck in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een bal naast.
Katwijk krijgt in blessuretijd nog een levensgrote kans, maar Mark de Loor schiet tegen doelman Johan Jansen aan. Invaller Stefan Plat kan de rebound ook niet benutten.
 
De ‘gebruikelijk nederlaag in Katwijk’ slaat op het 3-1 verlies. Voor de vierde maal komt deze einduitslag op het scorebord. Alleen vorig seizoen wisten de blauwen te winnen. Het is te hopen dat G.V.V.V. in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Jong Sparta uit een ander vaatje tapt en de trouwe aanhang met een goed gevoel met vakantie laat gaan. G.V.V.V. bracht te weinig en maakte op beslissende momenten persoonlijke fouten. 
 
Katwijk - G.V.V.V. 3-1 (0-0)
Scoreverloop: 56. Guus van de Weerdenburg 1-0, 63. Marciano Mengerink 2-0, 70. Martin van Eck 2-1, 77. Bennie van Noord 3-1.
 
Opstelling Katwijk: Steven Verstraten, Omar Hamdi, Robbert Susan, Guus van de Weerdenburg, Marciano Aalders (53. Marciano Mengerink), Steven Sanchez Angulo (89. Stefan Plat), Paul de Lange (89. Jessie Vink, Mike van de Ban, Bennie van Noord, Kay Blokland, Mark de Loor.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Wouter Bonke, Wilco den Hartog, Laurens van der Voort, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Mourad Marbouh, Robin Mulder (85. Thomas Bruijnzeels), Martin van Eck, Frank Tervoert (69. Patrick Heesakkers), Soufiane Laghmouchi (66. Caifano Latupeirissa).
 
Gele kaarten: 70. Wouter Bonke, 75. Martin van Eck (G.V.V.V.).
 
Scheidsrechter: E.P.W. Thijs (Almere)
Toeschouwers: 1234
 
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Meer foto's van onze hoffotograaf KLIK HIER