Gretig G.V.V.V. zet ASWH in Marbella opzij

7 januari 2017
G.V.V.V. heeft het trainingskamp in het Spaanse Marbella in stijl afgesloten met een puike 3-0 overwinning op ASWH, de huidige nummer twee uit de Derde Divisie Zaterdag.

Er viel weinig af te dingen op de ruime zege van de ploeg van trainer John de Wolf. Vooral in het eerste half uur maakten de Veenendalers een uitstekende indruk, met veel druk op de tegenstander uit Hendrik-Ido-Ambacht en vloeiend combinatievoetbal over de flanken, het geliefde spelletje van de Panhuisbewoners.

Een doelpunt kon daarom niet uitblijven. Martin van Eck kreeg na ruim tien minuten spelen de bal over de rechterflank, speelde zijn belager uit en vond succesvol de verre hoek met zijn linkerbeen. Nog geen twee minuten later rondde Patrick Heesakkers een knappe aanval af en zette hij zijn ploeg op 2-0.

Ondanks enkele wisselingen in de ploeg, bleef G.V.V.V. ook in de tweede helft het spel dicteren. De mooiste aanval in dat tweede bedrijf leverde ook een treffer op. Taoufik Adnane bediende met een feilloze steekpass de diepgaande invaller Paddy John, die met een voorzet spits Frank Tervoert vond. Waar zijn poging in eerste instantie strandde, maakte de aanvaller uit de rebound het trio doelpunten compleet.

Een smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Wouter Bonke, die na een half uur vervangen werd door Wilco den Hartog. De verdediger lijkt een lichte liesblessure te hebben overgehouden aan het duel met ASWH. De komende dagen moet blijken hoe ernstig de kwetsuur van de Utrechter is.

De spelers en stafleden van de A-selectie zetten zondagmiddag weer voet op Nederlandse bodem en bereiden zich vanaf dan verder voor op de competitiehervatting, volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen Barendrecht (aanvang 14.30 uur)

G.V.V.V. – ASWH 3-0 (2-0)
Scoreverloop: 12. Martin van Eck 1-0, 14. Patrick Heesakkers 2-0, 78. Frank Tervoert 3-0.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen (46. Kevin Rijnvis); Rodny Hofman (75. Daimy Rijnsburger), Wouter Bonke (30. Wilco den Hartog), Laurens van der Voort, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Robin Mulder (46. Mourad Marbouh), Danny de Leeuw (75. Ayoub Boubakari); Martin van Eck (46. Joey Steenbergen), Patrick Heesakkers (46. Frank Tervoert), Caifano Latupeirissa (46. Paddy John).