G.V.V.V. blameert zich tegen Scheveningen

24 augustus 2016
G.V.V.V. is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van de KNVB beker te bereiken ten koste van derdedivisionist Scheveningen. De wedstrijd kantelde in de tweede helft, waarin de blauwhemden volledig door de ondergrens zakten: 5-2.
 
Tot aan de thee was er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer John de Wolf. Frank Tervoert had de Veenendalers al na een kwartier op een 0-1 voorsprong gebracht, Scheveningen was ondanks het betere veldspel niet doortastend genoeg geweest. De lat voorkwam wel de gelijkmaker van de Houtrustbewoners.
 
De spelers van Scheveningen in extase na  de 2-1.
 
Na de onderbreking was G.V.V.V. geen schim van de vechtploeg in de reguliere competitie. Scheveningen maakte dankbaar gebruik van de ruimtes die de middenvelders en verdedigers van G.V.V.V. lieten en kwam binnen een halfuur op een 4-1 voorsprong. In de slotfase tekende Rensy Barradas voor de 5-1. De 5-2 van Robin Mulder in de 84ste minuut was enkel en alleen voor de statistieken.
 
Heet avondje
In de voorbeschouwing hadden we er al op gewezen, het kon wel eens een heet avondje worden in badplaats Scheveningen voor de Blauwen. Dat werd het dus achteraf ook, zowel letterlijk als figuurlijk.
In deel één toen de zon nog onbarmhartig op het veld brandde en uw verslagever op de tribune bijna aan het plastic kuipstoeltje vast braadde leek er nog niet zoveel aan de hand. Het tempo van beide kemphanen was logischerwijs wat aan de trage kant, want als je in die hitte vol gas geeft weet je bijna zeker dat je dit later in het duel moet bekopen. G.V.V.V. ging daar in eerste instantie het beste mee om, er werd volop druk gezet op de Scheveningse defensie, resulterend in een schot van Martin van Eck, die maar net in zijnet verdween en de 0-1 voorsprong.
Met een dubbele één-twee tussen Roy Terschegget en Danny de Leeuw zigzagde zij richting achterlijn waarna laatstgenoemde met een strakke voorzet spits Tervoert vond. Die had van dichtbij geen moeite om de bal tegen de touwen te schuiven. Niet veel later herhaalde De Leeuw dit kunstje alleen nu op een dieptepass van Taoufik Adnane. Helaas kwam Frank Tervoert net een teenlengte tekort om de 0-2 op het bord te schieten.
Maar na die waarschuwingen liet ook Scheveningen haar tanden zien. Keeper Rijnvis moest resoluut ingrijpen toen Mitchell de Vlugt via een mooie steekpass vrij voor hem verscheen. Hij kon daarbij niet voorkomen dat de rebound opnieuw voor de voeten van de vleugelaanvaller kwam, maar had wel het geluk dat de volgende inzet op de lat belandde. Ook vier corners op rij voor de gastheren leverden geen doelgevaar op.
Zo’n zelfde hoektrap van Roy Terschegget in de slotfase bracht meer gevaar, want Rodny Hofman knalde rakelings over. Met de 0-1 voorsprong werd de rust bereikt, waarbij het wel duidelijk was dat de ploeg van John de Wolf wat meer op haar tellen zou moeten gaan passen om een goed resultaat neer te kunnen zetten.

Als een heet mes door een bijna gesmolten pakje boter
Het dikke kwartiertje rust was voldoende om de zon in de zee te laten zakken en op sportpark Houtrust dat gloeiende bolletje te zien verdwijnen achter de forse rij hoge bomen aan de westzijde. Dit alles scheelde een slok op een borrel qua omgevingstemperatuur, ingeschat ging deze terug van dertig naar circa twintig graden Celsius. Kortom een veel aangenamer klimaat voor een potje bekervoetbal voor de beide kemphanen.
Maar alleen Scheveningen profiteerde optimaal van die omstandigheden. Als een opgewarmd mes sneden zij door het al bijna gesmolten pakje boter. Want G.V.V.V. was in plaats van afgekoeld in de kleedkamer, nog veel verder gesmolten.
Binnen de minuut na het aanvangssignaal voor het tweede bedrijf, lag de gelijkmaker al achter doelman Rijnvis. Een voorzet bereikte Marvin Nieuwlaat, die net als vroeger good-old Gerd Muller zijn achterwerk tegen Hulsbos aanzette, en uit de draai binnenschoot. Een domper voor de Veenendalers. Nadat diezelfde Nieuwlaat een kopbal onschadelijk gemaakt zag worden Kevin Rijnvis en Bart Hulsbos knap ingreep op de doorgebroken Rensy Barradas, was de toon wel gezet. Op schot over van Martin van Eck kwam G.V.V.V. er niet meer aan te pas.

Nekslag
Een overtreding van de G.V.V.V. goalie op Schwiebbe na weer zo’n vlot lopende aanval betekende dat de bal terecht op de stip ging. Nieuwkomer Barradas (RVVH) belaste zich met dat klusje en schot feilloos raak. Drie minuten later was een andere debutant bij Scheveningen het goudhaantje. Mitchell de Vlugt, gekomen van Haaglandia, was het eindstation van opnieuw een fraai opgezette aanval, waar G.V.V.V. erbij stond en er naar keek. Met die 3-1 waren de bezoekers murw gespeeld, want alles wat mis kon gaan ging ook mis. Ook de wissels die John de Wolf daarna in petto had veranderden helemaal niets aan het spelbeeld, alsmede de donderspeech tijdens de drinkpauze op het veld. Die ontlokte bij een toeschouwer de opmerking: “Hij mag wel uitkijken straks wordt hij opgepakt vanwege geluidsoverlast.”
 Scheveningen bleef heer en meester.

Nog erger
Een zondagsschot van zeker 35 meter van Peter Jungschläger maakte de zaak nog erger en Rensy Barradas bekroonde zijn zeer goede optreden nog met een tweede goal tien minuten voor tijd. Hij kreeg daarna van trainer John Blok dan ook een terechte applauswissel. Tim Peters, jarenlang vaste waarde bij de groen-zwarten, was zijn vervanger.
Robin Mulder verzachtte het leed, net voor tijd nog iets, door met een individuele actie de 5-2 op het scorebord te schieten. Een minuut daarna had Frank Tervoert nog de kans zijn tweede goal te maken, maar met een prachtige reflex voorkwam sluitpost Jasper Leerdam, die Excelsior Maassluis verruilde voor Scheveningen, dat.

Eerste verlies
Deze volkomen terechte nederlaag was de eerste die G.V.V.V. dit seizoen leed en dat betekende ook gelijk einde lucratief KNVB beker toernooi. Waar bij verlies soms nog wel eens spelers zijn die wel hun niveau halen, was daar in en bij Scheveningen geen sprake van. Het was een collectief falen, niemand stak met z’n kop boven het maaiveld uit. Voetbal Op Zaterdag kopte: ‘Scheveningen sloopt G.V.V.V.’ en daar is geen woord aan gelogen.
Voor alles wat blauw is, dus zaak om zich zo snel mogelijk te herpakken, want zaterdag wacht alweer het treffen met landskampioen en supercup winnaar Excelsior Maassluis. En het zal compleet duidelijk zijn dat G.V.V.V. dan geheel anders voor de dag zal moeten komen om niet opnieuw tegen een zeperd aan te lopen. 
 
SVV Scheveningen – G.V.V.V. 5-2 (0-1)
Scoreverloop: 16. Frank Tervoert 0-1, 46. Marvin Nieuwlaat 1-1, 67. Rensy Barradas 2-1 (strafschop), 69. Mitchell de Vlugt 3-1, 74. Peter Jungschläger 4-1, 80. Rensy Barradas 5-1, 84. Robin Mulder 5-2.
 
Opstelling SVV Scheveningen: Jesper Leerdam; Ruben Koorndijk, Michael Ros, Samir El Moussaoui, Ricardo Samoender; Levi Schwiebbe, Leroy Resodihardjo (79. Michael Scholten), Peter Jungschläger, Mitchell de Vlugt; Rensy Barradas (83. Tim Peters), Marvin Nieuwlaat (71. Angelmo Vyent).
 
Opstelling G.V.V.V.: Kevin Rijnvis; Rodny Hofman (81. Mourad Marbouh), Wouter Bonke (71. Caifano Latupeirissa), Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Martin van Eck (78. Patrick Heesakkers), Roy Terschegget, Laurens van der Voort, Danny de Leeuw; Frank Tervoert, Robin Mulder.
 
Gele kaarten: 60. Martin van Eck, 65. Kevin Rijnvis, 75. Taoufik Adnane (allen G.V.V.V.), Mitchell de Vlugt (Scheveningen)
 
Scheidsrechter: C. Ruperti (Capelle aan den IJssel)
 
Toeschouwers: 300
 
Een foto reportage van Dick Gijsbertsen. Klik hier