G.V.V.V. compleet overklast door De Treffers

11 maart 2017
In de topper in de Tweede Divisie werd G.V.V.V. van het kastje naar de muur gestuurd door De Treffers. In Groesbeek werd het 4-0, een oorwassing van jewelste.
 
Al vanaf minuut één was duidelijk dat De Treffers in bloedvorm verkeerde. De verdedigers van de ploeg van trainer John de Wolf konden de bal nog amper onder controle brengen, of een speler van de Groesbeekse grootmacht zat hen op de huid. Pas na de 4-0, toen De Treffers gas terugnam, kwamen de Veenendalers aan voetballen toe.
 

Aangepaste opstelling
Waar we in de voorbeschouwing op dit treffen al een beetje bang voor waren, dat Soufiane Laghmouchi niet op tijd hersteld zou zijn van zijn hamstringblessure, werd ook bewaarheid. Op de donderdagavondtraining had de Barnevelder nog wel een poging gewaagd in een onderling partijtje, maar bij een actie met de bal schoot het er weer in, en dus was spelen onmogelijk. Een tweede tegenvaller kreeg de ploeg van De Wolf te verwerken in de warming-up op sportpark Zuid. Frank Tervoert, die op de laatste trainingsavond al vroeg de pijp aan maarten moest geven, vanwege buikklachten en de daarbij behorende oprispingen, bleek bij het opwarmen van de spieren nog niet volledig fit en daardoor moest in allerijl een aanpassing in de opstelling worden gemaakt. Toekomstig De Treffers speler Patrick Heesakkers nam zijn plaats in de spits in. Daarnaast, maar dat was van tevoren bekend, was Martin van Eck niet speelgerechtigd vanwege zijn opgelopen vijfde gele kaart in het treffen met Kozakken Boys. Dit alles bracht de technische er toe om Wouter Bonke op zijn vertrouwde centrale verdediging positie in te zetten, Wilco den Hartog door te schuiven naar het middenveld, en Caifano Latupeirissa vanaf de rechtervleugel te laten starten.

Stoomwals
Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de afgelopen week op 35-jarige leeftijd overleden oud-speler van G.V.V.V. Danny van Brenk, waarvoor we alle Groesbeekse fans van harte willen bedanken voor hun zeer respectvolle medewerking, werd eigenlijk al meteen duidelijk met welk strijdplan trainer Anton Janssen zijn pupillen het veld in had gezonden.
Vroeg en heel hoog druk zetten, en iedere in het blauw gehemde speler afjagen in balbezit was de opdracht. Zelfs bij terugspeelballen op doelman Johan Jansen, die veelvuldig voorkwamen omdat de gasten geen millimeter ruimte weggaven, werd er door er twee of meer spelers doorgejaagd. De Treffers oogde niet alleen als een geoliede machine, het was zelfs als een stoomwals die over alles en iedereen heen denderde. Daarnaast schoven rood-zwarten ook nog eens als harmonica in en uit elkaar die een geweldig vrolijk carnavalsdeuntje speelde.
Kortom G.V.V.V. kreeg op geen enkele manier vat op de Janssen-brigade.

Snelle voorsprong
Het was dan ook niet verwonderlijk dat er na ruim twintig minuten spelen al tweemaal was gescoord door de gastheren. Eerst liet Taoufik Adnane zich op achterlijn foppen door Robert Mutzers die de inlopende Nick de Bondt een niet te missen kans bood. Dat deed de levensgevaarlijke, en van een prachtige traptechniek voorziene, aanvaller dan ook niet en tikte van dichtbij de 1-0 voor zijn ploeg binnen.
Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak. Balverlies net over de middellijn van G.V.V.V.’s captain Roy Terschegget, die vanavond veelal verkeerde keuzes maakte met het opendraaien van het spel, kwam hem duur te staan. Met twee balverplaatsingen werd de geheel vrijstaande aanvalsleider Wesley Meeuwsen gevonden, die hard hoog en droog inschoot en daarmee zijn ploeg op een heerlijk 2-0 voorsprong zette en de tegenstanders nog meer deprimeerde.
Want wat de gasten ook probeerden in voorwaartse richting, elke keer was er een onderschepping, het was en bleef vechten tegen de bierkaai. De aanvalsgolven konden alleen worden gestopt met overtredingen, geen gemene gelukkig. En juist uit een van die vele vrij trappen scoorde De Treffers opnieuw, terwijl Danny de Leeuw net daarvoor eigenlijk de enige goede kans in het eerste bedrijf had gekregen. Het afleggen van Patrick Heesakkers op De Leeuw was prima, maar hij miste van dichtbij. Dus in plaats van de aansluitingstreffer maakte De Treffers haar derde goal. Wie anders dan De Bondt verzond de vrije trap, en de mee opgekomen aanvoerder en centrumverdediger Pim Balkestein torende boven iedereen uit en kopte de 3-0 binnen. Bijna kwam de aansluitingstreffer er alsnog, want in de toegevoegde blessuretijd had Roy Terschegget de pech dat zijn afstandsschot de lat teisterde in plaats van het net. Daardoor bleef de 3-0 voorsprong intact en daar viel helemaal niets op af te dingen.

Wedstrijd gespeeld
En mocht G.V.V.V. nog hoop hebben geput uit die kans van Terschegget dat er na de thee had nog wat te halen viel in Groesbeek, dan kwamen ze al zeer snel van een koude kermis thuis. Met een zeer technisch hakje aan de zijlijn bracht Nick de Bondt ploeggenoot Rick Verbeek in stelling, die op zijn beurt Wesley Meeuwsen lanceerde. Die bracht het speeltuig een paar meter op en haalde daarna vernietigend uit. Goalie Jansen viel bijna om van de luchtdruk die de knal veroorzaakte, en was sowieso kansloos op de als een granaat inslaande bal.
Daarmee kon iedereen op sportpark Zuid wel aanvoelen dat de wedstrijd gespeeld was. De krachten verslindende eerste helft gaf daarom De Treffers de gelegenheid om lekker achter over te hangen en de gastheren te laten komen, die hooguit de eer nog konden en wilden redden.

Geen eretreffer
Precies dat gebeurde dan ook. Taoufik Adnane had de eretreffer op de schoen nadat een fraaie rush van Robin Mulder hem in schietpositie bracht. De vleugelverdediger deed alles goed en zijn schuiver was onbereikbaar voor doelman Kornelis. Maar de pech sloeg opnieuw toe, want een Groesbeker kon op de lijn redding brengen. Ook Patrick Heesakkers kreeg de kans, maar zijn balgevoel liet hem in de steek, waardoor hij in kansrijke positie geen controle kreeg over het speeltuig. Tussendoor had G.V.V.V. nog tweemaal gewisseld. Rodny Hofman en Danny de Leeuw maakten plaats voor Mourad Marbouh en Jamarro Diks, maar ook dat zette geen zoden aan de dijk. Sterker nog, de thuisploeg had de kansen op meer door Pim Balkestein die in het zijnet kopte, door resoluut optreden door Johan Jansen op een schot van Rick Verbeek en een goed getimede sliding van Adnane op een inzet van invaller Koen Meartzdorf.

Snel vergeten
Het bleef uiteindelijk bij 4-0, en daarmee rees de vraag, was De Treffers nu zo goed of was G.V.V.V. zeer matig tot slecht? Het antwoord zal wel ergens in het midden liggen. Maar dat de supporters van de Groesbeekse grootmacht euforisch waren, en verklaarden dat hun team de beste wedstrijd tot nu toe in de competitie hadden afgeleverd, zegt heel veel.
Voor de mannen van John de Wolf nu de taak om deze absoluut verdiende nederlaag, die op geen enkele manier geflatteerd te noemen is, zo snel mogelijk uit het geheugen te wissen en zich voor te bereiden op een nieuwe uitdaging. Want die staat al zeer spoedig weer op de rol.
Woensdagavond wacht alweer de inhaalwedstrijd in Noordwijkerhout tegen VVSB, wat vandaag goede zaken deed door met 0-4 te winnen van Jong Vitesse, G.V.V.V.’s komende tegenstander aanstaande zaterdag.           

 
De Treffers – G.V.V.V. 4-0 (3-0)
17. Nick de Bondt 1-0, 22. Wesley Meeuwsen 2-0, 40. Pim Balkestein 3-0, 47. Wesley Meeuwsen 4-0.
 
Opstelling De Treffers: Niels Kornelis; Frenk Keukens, Joris Janssen, Pim Balkestein ©, Jan-Willem Stronks (76. Bryan Sirvania); Rick Verbeek, Robin Janssen, Bas Hendriks; Robert Mutzers, Wesley Meeuwsen (72. Remy Raterink), Nick de Bondt (80. Koen Maertzdorf).
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman (62. Mourad Marbouh), Laurens van der Voort, Wouter Bonke, Taoufik Adnane; Caifano Latupeirissa, Roy Terschegget ©, Robin Mulder, Wilco den Hartog, Danny de Leeuw (62. Jamarro Diks); Patrick Heesakkers.
 
Gele kaarten: 52. Bas Hendriks, 73. Robert Mutzers (beiden De Treffers), 25. Robin Mulder, 43. Danny de Leeuw, 83. Laurens van der Voort (allen G.V.V.V.)
 
Scheidsrechter: S.P.M. Teuben (Aarle-Rixtel)
Toeschouwers: 850

Onze website fotograaf Dick Gijsbertsen was verhinderd, daarom morgen enkele foto's uit andere bron bij dit verslag.