G.V.V.V. in extremis langs Spakenburg

29 oktober 2016
Dankzij een rake kopbal van Caifano Latupeirissa, notabene de kleinste man op het veld, in de laatste minuut van de wedstrijd, legde G.V.V.V. Spakenburg over de knie: 0-1.
De linkervleugelanvaller stond in de slotminuut van de reguliere speeltijd op de juiste plaats om een uitstekend aangesneden voorzet van rechtsback Rodny Hofman met zijn hoofd tegen de touwen te koppen. De Veenendalers trokken daarmee verdiend aan het langste eind in een vechtwedstrijd. Want in grote delen van het blauwe onderonsje op sportpark De Westmaat kon er geen andere kwalificatie worden geplakt op het spel waarmee de 22 acteurs het publiek trakteerde.
 
Foutenfestival
Vooral voor de thee was het bij vlagen een foutenfestival waaraan beide teams zich bezondigden. De goede wil en inzet was er zeker, maar balbezit houden duurde meestal niet langer drie of vier balcontacten en dan werd het speeltuig door slordige inspeelpasses of verkeerde keuzes weer ingeleverd bij de tegenstanders. We kunnen ons voorstellen dat voetbalcoryfee Willem van Hanegem, die toeschouwer was, zo nu dan de hem kenmerkende meewarige blik op zijn gezicht toverde. Ook een andere oud-Feyenoord speler ergerde zich, want zelden hebben we John de Wolf zich langs de lijn zo druk zien maken over het spel van zijn pupillen. De aanwijzingen waren niet van de lucht en de krachttermen uit zijn mond volgden elkaar in snel tempo op.
 
Bart Hulsbos, die zijn 200ste wedstrijd in dienst van G.V.V.V. speelde, wint het kopduel van Niels Buijtenhuis.

Uitsluitend mogelijkheden
Ondanks het magere spel ontstonden er toch nog wel wat mogelijkheden, maar 100% kansen bleven volledig uit in het eerste bedrijf. De halve en kwart kansen waren in eerste instantie voor de thuisclub, Kees Tol en captain Danny van den Meiracker zagen hun inzetten respectievelijk worden gekeerd, of over het doel gaan. Pas bijna op de helft van de eerste helft deed G.V.V.V. serieus iets terug. Een mooi geplaatst schot van Robin Mulder ketste af op de rug van een Spakenburg verdediger en bij een ietwat te korte terugspeelbal was doelman Timmermans de alert reagerende Frank Tervoert net te vlug af.
 
Zonder dat de wedstrijd hard of gemeen was, slechts een gele kaart had referee Serik nodig om de boel in toom te houden, kregen de bezoekers in een minuut of tien tijd toch een aantal viertal vrije trappen te nemen. Ook die standaardsituaties kregen bijna allemaal een matige uitvoering. Nee, gevaarlijker was spits Tol tussendoor geweest. Onder druk van opponent Hulsbos, zag hij toch kans om uit de draai te schieten, maar deze miste precisie. 
 
Matchwinner Caifano Latupeirissa wordt letterlijk op handen gedragen door trainer John de Wolf.

Terecht dubbelblank
Vier minuten voor de theetijd, kregen beide ploegen de beste en allergrootste kansen om op voorsprong te komen. Eerst was er een mooie steekpass van invaller Lanting richting Kees Tol, die door leek te breken. Maar ook goalie Jansen had dat gezien en was als een kip met kop uit zijn hok gerend om die te onderscheppen. Buiten zijn gebied gekomen kon hij dat alleen oplossen door de bal op de borst te nemen, maar deze stuitte pardoes voor de schietgrage voeten van Van den Meiracker. Die twijfelde geen moment om de bal richting het verlaten doel te schieten. Gelukkig was deze niet al te hard een had de prima spelende jubilaris Bart Hulsbos, die zijn 200ste officiële duel afwerkte, voldoende tijd om voor opruiming te zorgen. Uit de tegenaanval volgde eindelijke eens een keer een vlot lopende actie van de Veenendalers die Martin van Eck in schietpositie bracht. Diens schot ging een half metertje voorlangs. Het slotakkoord werd gezet door Frank Tervoert die een voorzet van Rodny Hofman kon binnen knikken. Maar de magnetische kracht van de handschoenen van Theo Timmersmans bleek te sterk, want daar eindigde de kopbal in. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest, want geen van de beide kemphanen mocht aanspraak maken op een treffer, de 0-0 was tot dan toe volledig in verhouding met het gebodene.
 

Kleedkamer preek
Waar de oorverdovende ‘donders en bliksems’ - zelfs de koptelefoon van uw verslaggever was niet afdoende om de stem van De Wolf te weren - hun uitwerking misten, zal de preek in de kleedkamer wel zijn aangekomen. Want anders valt het niet te verklaren waarom we in deel twee een veel meer gedreven G.V.V.V. in actie zagen. Of had Spakenburg de na verlenging verloren bekerwedstrijd tegen ASWH nog in de benen, waardoor het veel minder grip had op de wedstrijd? Wie het weet mag het zeggen.

 

Roy Terschegget zoekt naar een opening. Philip Ties wacht af.

 

Feit was wel dat Terschegget en zijn kompanen nu wel de bal in de ploeg konden houden en mogelijkheden en kansen gingen creëren. Een blik in het notitie blok gaf aan dat de verhouding met vier tegen tien ruim in het voordeel van de bezoekers uitviel. Robin Mulder, Frank Tervoert, Bart Hulsbos en Laurens van der Voort zorgde allen met het hoofd voor het nodige gevaar, maar misten ook de juiste richting. Tussendoor kreeg de latere matchwinner Caifano Latupeirissa de allergrootste kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Een solo ingezet vanaf het middenveld bracht hem, weliswaar met een gelukkig stuitje, helemaal alleen voor de Spakenburger sluitpost. Maar zijn inzet raakte de buitenkant van de paal. Ook de vandaag 25 jaar geworden invaller Patrick Heesakkers kreeg de kans om zichzelf een cadeautje te geven. Een doorkopbal van Robin Mulder kwam precies in zijn looprichting terecht, maar de jarige zocht het doel iets te ver naar rechts.

Opletten
Hoewel er dus een dik overwicht was van G.V.V.V. bleef het opletten op de uitvallen die de gastheren zo af toe plaatsten. Van den Meiracker schoot uit zo’n uitval naast en Philip Ties kopte in kansrijke positie over. De overwinning van G.V.V.V. leek in de slotminuut nog in gevaar te komen, toen topschutter Kees Tol alleen op Johan Jansen afging. De doelman bleef fier overeind in de strijd met de spits en trok de driepunter over de streep en zette en passant een nieuw clean sheet achter zijn naam en dat levert de ploeg op de maandagse training een traktatie op.

 

De spelers vieren het feestje met de supporters.


Trakteren zal de equipe van John de Wolf zich vanavond met deze overwinning op zak zeker gaan doen, want er volgde een stapavondje in de Keistad. En dat zal op het moment van schrijven, circa 22.30 uur, vast nog wel in volle gang zijn. En daarbij zullen de jarige Patrick Heesakkers en de jubilerende Bart Hulsbos er vast nog wel een extra (verdiend) pintje op nemen. Proficiat mannen!

 

 
SV Spakenburg – G.V.V.V. 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 89. Caifano Latupeirissa 0-1.
 
Opstelling SV Spakenburg: Theo Timmermans; Ralph Dua, Ismo Vorstermans (78. Eric Veerman), Adi Draganovic; Nick Tol (37. Michael Lanting), Niels Buitenhuis, Philip Ties; Kees Tol, Danny van den Meiracker (85. Mike Ahrens), Robby Holder.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Wouter Bonke, Laurens van der Voort, Bart Hulsbos; Rodny Hofman, Roy Terschegget, Robin Mulder, Taoufik Adnane; Martin van Eck, Frank Tervoert (82. Patrick Heesakkers), Caifano Latupeirissa (90. Mourad Marbouh).
 
Gele kaarten: 36. Bart Hulsbos (G.V.V.V.)
 
Scheidsrechter: D. Serik (Deventer)
Toeschouwers: 1600
 
Fotografie: Dick Gijsbertsen & Barend Nap. Meer foto's kunt u zien door hier te klikken.
Youtube filmpje: Dirk-Jan Boonstra