G.V.V.V. houdt schade beperkt bij Jong AZ

22 april 2017
Kampioen Jong AZ was naar verwachting een maatje te groot voor G.V.V.V., waar het aan werklust niet ontbrak. Met een 3-1 nederlaag en geen gele kaarten bleef de schade redelijk beperkt voor de ploeg van trainer John de Wolf.
 
G.V.V.V., dat Danny de Leeuw, Rodny Hofman en Caifano Latupeirissa miste vanwege blessures, deed zichzelf eigenlijk tekort door slechts één keer te scoren. Martin van Eck schoot op slag van rust na een goede soloactie op de buitenkant van de paal, terwijl Patrick Heesakkers niet veel later voor een leeg doel over schoot. Ook Soufiane Laghmouchi had het geluk diverse keren niet aan zijn zijde.
 
Het minimale rendement ten spijt, Jong AZ toonde meerdere malen waarom het zich eerder deze maand tot kampioen van de Tweede Divisie kroonde. Met vloeiende combinaties, sierlijke soloacties van uitblinker Calvin Stengs en lopende middenvelders voor het doel werd de ijverige Veenendaalse defensie met gemak opengereten. Het was ook aan het gebrek aan scherpte in de Alkmaarse voorhoede te danken dat de doelpuntenproductie bij drie stokte.
 
G.V.V.V. hielp Jong AZ in het zadel bij de 1-0 en 2-0. Stengs stuurde Jacobs diep, die uit de rug van Mourad Marbouh was weggelopen en Jansen verschalkte. Diezelfde Jansen gaf de bal bij de 2-0 cadeau aan Viktor Karl Einarsson, de middenvelder die linksbuiten Muamer Tankovic wegstuurde. De Zweed, die een waarde van een paar miljoen vertegenwoordigt, tikte simpel binnen.
 
Een kwartier voor tijd kreeg invaller Levi Opdam de bal enigszins gelukkig voor de voeten en drukte subliem af. Frank Tervoert redde in de slotfase de eer voor de bezoekers door vanuit een moeilijke hoek door de benen van doelman Nick Olij te schieten: 3-1.
 
Een heugelijk moment was er voor Thomas Bruijnzeels, de zeventienjarige middenvelder die zijn debuut maakte in de hoofdmacht van de club. Hij viel zeven minuten voor tijd in voor Wouter Bonke.
 
Jong AZ – G.V.V.V. 3-1 (2-0)
Scoreverloop: 16. Jamie Jacobs 1-0, 31. Muamer Tankovic 2-0, 74. Levi Opdam 3-0, 83. Frank Tervoert 3-1.
 
Opstelling Jong AZ: Nick Olij; Robin Schouten, Pantelis Hatzidiakos, Jop van der Linden, Owen Wijndal; Teun Koopmeiners, Jamie Jacobs (62. Levi Opdam), Viktor Karl Einarsson (68. Vincent Regeling); Calvin Stengs, Fernando Lewis (83. Zia Sakirovski), Muamer Tankovic.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Wouter Bonke (83. Thomas Bruijnzeels), Wilco den Hartog, Laurens van der Voort, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Robin Mulder, Mourad Marbouh; Martin van Eck, Patrick Heesakkers (63. Frank Tervoert), Soufiane Laghmouchi.
 
Scheidsrechter: A. Bos (Elburg)
 
Toeschouwers: 300