G.V.V.V. krijgt kous op de kop tegen AFC

5 november 2016
G.V.V.V. kreeg een lesje in effectiviteit tegen AFC. De Veenendalers domineerden ruim drie kwart van de wedstrijd, maar de voorwaartsen van de thuisploeg kenden geen goede middag aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis en misten een vracht aan kansen, mede door goed keeperswerk van Patrick Zonneveld werd het 1-3. 
AFC kwam met het vuur in de ogen uit de kleedkamer en deed in de tweede helft juist wat G.V.V.V. niet deed: scoren. De Amsterdammers profiteerden daarbij van persoonlijke fouten van de Veenendalers, en ondanks een slotoffensief en een laat doelpunt van Patrick Heesakkers, kon G.V.V.V. geen vuist meer maken.
 
Mede koploper G.V.V.V. wilde het weten deze zaterdagmiddag. De wedstrijd tegen het Amsterdamse AFC werd live uitgezonden op FOX sports. Een goede aanleiding om eens goed uit te pakken. Op en rond het veld. Zo werd er een heus blauw rookgordijn aangelegd vanaf het clubgebouw. Ook op de tribune zag het blauw, maar dan wel afkomstig van de gigantische sigaar die een bekende AFC-er van huis had meegenomen. Voor aanvang van de wedstrijd werd Bart Hulsbos gehuldigd. Hij speelde vorige week tegen Spakenburg zijn 200ste wedstrijd voor G.V.V.V.


Bart Hulsbos wordt in gefeliciteerd door bestuurslid Loek Budding.
 
Trainer John de Wolf besluit met dezelfde basis opstelling te beginnen als afgelopen week tegen Spakenburg. Laurens van der Voort speelt weer op het middenveld. 
De eerste tien munten is het vooral aftasten op het veld. Bij balbezit trekt AFC massaal terug om zodoende een muur op te bouwen waar het moeilijk is om gaten in te vinden. Gokkend op een snelle omschakeling om zodoende snel voor het doel van de blauwen te komen. AFC, tot aan deze zaterdag de meeste scorende club in de tweede divisie, staat er ook om bekend vooral in het laatste kwartiertje van de wedstrijd een wedstrijd te kunnen beslissen. Omdat G.V.V.V. zorgvuldig in de aanval gaat, maar ook in een te laag tempo, kan het (nog) geen potten breken.
 
Het zijn de Amsterdammers die de eerste doelpoging op hun naam krijgen. Johan Kulhan mag Johan Jansen testen met een afstandsschot. Wat nu volgt is echter een waar offensief aan de andere kant. De snelheid in het spel van G.V.V.V. gaat omhoog en de druk op het doel van doelman Patrick Zoneveld wordt opgevoerd. Met name Taoufik Adnane komt regelmatig in beeld. En dan vooral zijn voorzetten. Allereerst een voorzet die over de verdediging AFC zeilt en bij Robin Mulder terecht komt en die uithaalt maar in de handen van Zonneveld schiet. Korte tijd later een dito situatie, nu is het Frank Tervoert die naast kopt. Een volgende voorzet wordt door Tervoert ook naast gekopt. Veel aanvallen van G.V.V.V. worden in deze fase via de linkerkant opgebouwd. 
 
Taoufik Adnane geconcentreerd aan de bal.
 
Op de sportiviteit van deze wedstrijd is niets aan te merken. Het duurt dan ook achttien minuten wanneer scheidsrechter Cairo voor de eerste overtreding hoeft te fluiten (in het voordeel van G.V.V.V. trouwens). AFC komt intussen steeds minder uit de verdedigende stellingen, vaak is hun spel teleurstellend om aan te zien. 
 
Frank Tervoert kan in kansrijke positie komen, maar dat mislukt omdat een goed draaiende combinatie tussen Hofman en Van Eck door de laatste matig naar de spits wordt doorgespeeld. 
Wanneer aanvoerder Magid Jansen de bal verspeeld aan Martin van Eck komt deze jammer genoeg in een dusdanige positie dat hij weinig met de veroverde bal kan doen. De aanvoerder van AFC kan de bal dit keer wel weg poeieren.
 
G.V.V.V. blijft de aanvallende en bovenliggende partij, AFC loert op de counter. Het is wachten op het eerste doelpunt. De blauwen maken daar na een half uur spelen de meeste aanspraak op. De 1-0 kan op het scorebord komen wanneer Roy Terschegget een steekpass richting Tervoert geeft. De spits draait zich vrij maar schiet de bal rakelings voorlangs het doel. Er is maar één ploeg die speelt. Het duo Mulder/Tervoert komt regelmatig in beeld.

Frank Tervoert springt hoog, maar scoort vandaag niet.
 
AFC krijgt een eerste grote kans wanneer Pieter Koopman de door het midden doorstomende Johan Kulhan aanspeelt. Het schot gaat naast het doel. Deze aanval is het startschot voor wat meer aanvallende acties van de zijde van de Amsterdammers. 
Wanneer Robin Mulder het op zijn heupen krijgt en richting doel van AFC snelt wordt hij in de buurt van de zestien en in kansrijke positie door Magid Jansen aangetikt. Wel een overtreding, maar geen kaart besluit de scheidsrechter. De vrije trap wordt door Taoufik Adnane genomen en door doelman Zonneveld gepakt.
Kort voor het einde van de eerste helft de zoveelste vloeiende aanval van G.V.V.V. Nu met Caifano Latupeirissa als eindstation. De gedreven linksbuiten mikt naast. Een voorzet van Rody Hofman belandt op het hoofd van de vrijstaande Robin Mulder. Hij kan echter te weinig kracht zetten.
 
Aan het begin van de tweede helft zien we geen wisselingen in de beide teams. De wedstrijd heeft weer hetzelfde beeld als de eerste helft. G.V.V.V. blijft aanvallen zonder voorlopig echte grote kansen te krijgen. AFC speelt erg teruggetrokken. Komt er alleen uit bij balverlies van G.V.V.V. Sparen zij zich voor het laatste kwartiertje?
 
Trainer Ton du Chatinier besluit om in te grijpen en Pieter Koopman te wisselen voor Matthijs Jesse. Hierdoor hoopt hij op wat meer aanvallende initiatieven. Tot nu toe zijn die op een hand te tellen. 
Wanneer linksbuiten Melvin Grootfaam een schot op het doel van Johan Jansen afvuurt, gaat de bal via Rodny Hofman over de achterlijn. Een hoekschop van Roy Terschegget aan de andere kant wordt door Frank Tervoert in de handen van doelman Zonneveld gekopt. 
 
Vanuit het niets komt AFC op voorsprong. Melvin Grootfaam zet de bal vanaf links voor. De bal gaat komt bij de tweede paal. Taoufik Adnane ziet de bal over zich heen komen, kan er waarschijnlijk ook niet bij, maar achter hem is invaller Matthijs Jesse als een duveltje uit een doosje opgedoken en schiet de bal droog in. Verbijstering alom. Het publiek denkt dat Jesse de bal in het zijnet heeft geschoten. Maar dat is niet zo, zelfs de doelpuntenmaker is zichtbaar verbaasd. Het is waarschijnlijk zijn eerste balcontact in deze wedstrijd.


Invaller Matthijs Jesse wordt door zijn medespelers gefeliciteerd.
 
Nu een oude voetbalwet zich weer eens heeft laten gelden, moet G.V.V.V. op jacht naar de gelijkmaker in plaats van een voorsprong. Trainer De Wolf besluit om een spits te vervangen door een andere. Frank Tervoert, erg ijverig maar vaak ruzie met de bal, wordt vervangen door Patrick Heesakkers. Heesakkers is nog niet in het veld of de volgende tegenslag dient zich aan. Een inspeelbal van Wouter Bonke belandt bij de tegenstander en Tom van den Brink krijgt de kans om doelman Jansen te verschalken. Hij doet dit vakkundig en met zijn inzet komt AFC op een 2-0 voorsprong. Gespeeld is de wedstrijd zou je denken. 
 
Met nog een kwartier te spelen moet G.V.V.V. wel alle zeilen bijzetten om een resultaat te kunnen neerzetten. Mourad Marbouh komt in het veld voor Laurens van der Voort. Het tempo wordt opgevoerd en het is pompen of verzuipen. Het is eerst AFC dat kans op de 3-0 krijgt. Melvin Grootfaam schiet maar weer eens op doel, doelman Jansen kan de bal maar net hoekschop werken. Een actie van Robin Mulder en een mooie balaanname van Patrick Heesakkers zorgt ervoor dat de laatste in actie kan komen. Doelman Zonneveld reageert uitstekend.  
 
De spreekwoordelijk kous blijft rondzingen op sportpark Panhuis. Want het is niet G.V.V.V. wat terugkeert in de wedstrijd, maar AFC wat de 0-3 op het scorebord brengt. De maker van het eerste doelpunt, Matthijs Jesse, kapt aan de rechterkant Taoufik Adnane uit en haalt met links uit. Doelman Jansen is verrast en ziet de bal naast zich in het doel belanden.
 
Vijf minuten later is er dan eindelijk een doelpunt voor G.V.V.V. Na een paar eerder pogingen van Patrick Heesakkers is voor hem nu wel raak en met een mooi afstandsschot weet hij doelman Zonneveld te verschalken. De blauwen gaan op zoek naar de aansluittreffer.

Patrick Heesakkers op weg naar de 1-3.
 
Die komt er niet, want hoewel Martin van Eck nog een kans krijgt maar de bal over kopt, en de vier minuten extra speeltijd, blijft het bij deze 1-3.
 
In de blessuretijd gebeurt er nog iets opmerkelijks: na een opstootje tussen Melvin Grootfaam en zijn directe tegenstander Rodny Hofman besluit de goed leidende scheidsrechter Cairo om geen kaarten uit te delen. Hij doet het voorval af met een handshake tussen beide spelers. Het kan dus blijkbaar ook zonder kaarten!
 
Korte samenvatting van deze middag: G.V.V.V. maakt het spel, AFC de doelpunten.
 
Volgende week zaterdag speelt G.V.V.V. opnieuw een thuiswedstrijd. Ook nu begint de wedstrijd om 15.30 uur en ook nu is er een rechtstreekse uitzending via FOX sports. Tegenstander is dan koploper jong AZ.
 
 
G.V.V.V. – AFC 1-3 (0-0)
Scoreverloop: 65. Matthijs Jesse 0-1, 71. Tom van den Brink 0-2, 82. Matthijs Jesse 0-3, 83. Patrick Heesakkers 1-3.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wouter Bonke, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Laurens van der Voort (75. Mourad Marbouh), Robin Mulder; Martin van Eck, Frank Tervoert (70. Patrick Heesakkers), Caifano Latupeirissa.
 
Opstelling AFC: Patrick Zonneveld; Marien Willemsen, Sam Nijpels, Magid Jansen, Teun van Zweeden (58. Guido Moelee); Daan Sutorius, Johan Kulhan, Koen Bosma; Tom van den Brink (74. Glenn van Zoolingen), Pieter Koopman (63. Matthijs Jesse), Melvin Grootfaam.
 
Scheidsrechter: L.P.S. Cairo (‘s-Hertogenbosch)
Toeschouwers: 1200


Omdat ie zo mooi is!

Fotografie: Dick Gijsbertsen. Meer foto's van onze hoffotograaf, klik hier