G.V.V.V. krijgt opnieuw de kous op de kop

21 januari 2017
Ook in de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe jaar weet G.V.V.V. geen potten te breken. Dit keer is het Excelsior Maasluis wat de volle buit mee naar huis neemt.
 
De thuisploeg begint goed en probeert met verzorgd spel het doel te bereiken. Maar het is Excelsior Maassluis wat in de twaalfde minuut op voorsprong komt. Een vrije trap van Daan Blij en met wat draaien en keren weet aanvoerder Niels Redert de bal in het doel te werken. Gelukkig voor G.V.V.V. maakt Caifano Latupeirissa met een geplaatste schuiver de stand na vijf minuten weer gelijk. 
 
Wat zich daarna ontspint is een open wedstrijd waarbij beide partijen laten zien voor de winst te gaan, zonder dat dit echt grote doelkansen oplevert. Na de rust blijkt dat bij Excelsior de thee het best heeft gesmaakt. Na drie minuten een hoekschop van Daan Blij en bij de tweede paal staat Dean van Ooijen die de bal zonder veel moeite in kan koppen. Een vrijwel identieke situatie als vorig week de 1-0 tegen Barendrecht. Ook nu ziet de verdediging er niet goed uit.
G.V.V.V. heeft twee minuten later opnieuw de mogelijkheid om gelijk te maken, maar de inzet van Martin wordt door Hamit Alptekin geblokt. 
 
De thuisploeg probeert zich te herpakken zonder echt daadkrachtig te worden. Het inbrengen van twee extra spitsen levert geen extra stootkracht op. Excelsior kan het geliefde spelletje spelen van wachten op het juiste moment en dit resulteert in de 1-3 en 1-4 door invallers Vincent van den Berg en  Adair Veiga Lopes, de laatste via een strafschop. Een wellicht wat geflatteerde uitslag, maar wel verdiend voor de mensen uit Maassluis.
 
Zo hoog ligt de sneeuw!
 
Aan het begin van deze week is er met een speciaal apparaat sneeuw geruimd en met het lekkere zonnetje, de sneeuw aan de kant van het veld, is er sprake van ideale omstandigheden voor een lekkere pot voetbal.

Voor de wedstrijd begint is er een  minuut stilte. Binnen een tijdsbestek van een week zijn twee trouwe leden overleden en rond en in de wedstrijd zijn er dan ook geen muzikale uitingen en spelen de spelers van G.V.V.V. met rouwbanden.
 
Een minuut stilte ter nagedachtenis aan Piet van Dijk en Coen van den Bovenkamp.
 
Beide ploegen waren vorige week tegen een zeperd opgelopen en zijn van plan dit vandaag recht te zetten. Gezien de aanvallende onmacht in de uitwedstrijd tegen Barendrecht heeft trainer John de Wolf besloten het deze keer over een andere boeg te gooien. Met een soort van 5-4-1 systeem wordt de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis begonnen. In dit systeem is Robin Mulder de vooruitgeschoven spits.
 
De wedstrijd is nog geen paar minuten oud of doelman Johan Jansen wordt al getest op zijn reflexen. Excelsior mag een vrije trap nemen en de bal komt op de voet van Wouter Bonke terecht die hem pardoes richting transporteert. 
 
Een forse overtreding van Laurens van der Voort op Dean van Ooijen is de aanleiding tot het eerste doelpunt. Daan Blij neemt de vrije trap en de bal komt in het doelgebied bij Niels Redert die de bal met wat draaien en keren in het doel weet te werken. Na twaalf minuten spelen kijkt G.V.V.V. al tegen een achterstand aan. 


Caifano Laupeirissa heeft afgedrukt voor de gelijkmaker.

Een tegenvaller van formaat, dat wel. Maar nog genoeg tijd om de stand recht te zetten. Dat gebeurt gelukkig ook vijf minuten later. Na een vlotte combinatie over rechts bedient Roy Terschegget Caifano Latupeirissa, zijn harde schuiver gaat langs (invaller) doelman Jesse Lub het doel in. Een opsteker voor de thuisploeg en een nieuw begin van de wedstrijd.
Enkele minuten later kan Latupeirissa zich  spreekwoordelijk onsterfelijk maken wanneer hij bij een hoekschop de bal in het doel schiet. Dit gebeurd niet, de bal gaat enkele centimeters langs de verkeerde kant van de doelpaal.
 
G.V.V.V. heeft zichtbaar zelfvertrouwen getankt bij de gelijkmaker en wat zich daarna ontspint is een open wedstrijd want ook Excelsior probeert zo snel mogelijk de weg naar het andere doel te vinden. Geholpen door de boomlange spits Kevin Vink en de behendige Dean van Ooijen (vorige week een hattrick binnen zes minuten!) worden de blauwen regelmatig teruggedrongen. Laurens van Voort schiet aan de andere kant een voorzet van Robin Mulder over en deze laatste doet (op artistieke wijze) hetzelfde na een terugkopbal van Martin van Eck. 
 
Slecht uitverdedigen van Van der Voort zorgt ervoor dat hij een gele kaart krijgt van scheidsrechter De Winter en het levert Excelsior een vrije trap op. Sefa Kurt kopt de inzet van Daan Blij over.
Vooral de rechteraanval van Excelsior zorgt regelmatig voor hachelijke momenten in de verdediging van de blauwen. Met name als Elson do Rosario Almeida mee op komt. Deze fysiek sterke en behendige rechtsback kan regelmatig zijn plek verlaten en stoomt dan als extra aanvaller op naar de achterlijn van G.V.V.V. 
Uitgesproken doelkansen levert al dit aanvallende geweld nog niet op. Ook niet als Wilco den Hartog, op slag van rust, zich in Van Ooijen verslikt. Maar ook nu is ‘slechts’ een hoekschop het resultaat.
Ondanks de ijver en de inzet leveren de aanvalspogingen van G.V.V.V. ook geen doelrijpe kansen op. Excelsior trekt zich regelmatig terug rond het eigen strafschopgebied en daar is meestal geen doorkomen aan. 
 
De tweede helft is drie minuten oud wanneer Excelsior een hoekschop mag nemen. De inzet van Daan Blij zeilt over de verdediging van G.V.V.V. en de bal komt op het hoofd van Dean van Ooijen terecht. Slechts een korte knik is genoeg om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten. Doelman Jansen reikt wel, maar kan niet bij de bal en Laurens van der Voort wordt verrast door de zo ontstane situatie.

Excelsior Maassluis viert een feestje, G.V.V.V. baalt.
 
Opnieuw een tegenvaller. Opnieuw moet weer jacht op de gelijkmaker gemaakt worden. Maar opnieuw ontstaat een mogelijkheid om enkele minuten later gelijk te maken. Ditmaal is het Martin van Eck die deze kans krijgt. Maar nu is Hamit Alptekin spelbreker. Hij blokt de inzet van Van Eck.
 
De thuisploeg probeert zich in het laatste half uur van de wedstrijd te herpakken. Wel veel balbezit. Aanvallend oogt het flets, er wordt te weinig afgedwongen. Trainer De Wolf besluit wat extra stootkracht in het veld te brengen. Frank Tervoert lost Martin van Eck af en mag in de spits plaatsnemen. 
De extra stootkracht voor de Veenendalers zorgt voor meer ruimte voor de ploeg uit Maasluis. Die kunnen hun favoriete spelletje spelen en komen er regelmatig gevaarlijk uit. Slecht uitverdedigen brengt de inmiddels ingevallen Vincent van den Berg in balbezit. Een valpartij van hem in het strafschopgebied wordt door scheidsrechter De Winter niet als strafschop beoordeeld.
 
In een uiterste poging om de gelijkmaker te produceren wordt nog een aanvaller door G.V.V.V. in het veld gebracht. Patrick Heesakkers vervoegt zich bij de al aanwezige spitsen in de hoop op een treffer. 
 
Een uitval van Vincent van den Berg boort alle hoop de grond in. Een perfect uitgevoerde counter levert nu wel een doelpunt op, 1-3. 
Frustraties openbaren zich bij de spelers van de thuisploeg.  
 
In de blessuretijd opnieuw een uitval van Vincent van den Berg. Ditmaal wil hij Adair Veiga Lopes laten scoren. Dit mislukt. Maar de laatste kan opnieuw de bal oppikken. En keert terug in het strafschopgebied. Wouter Bonke kan hem alleen ten koste van een strafschop stoppen. 
Het slachtoffer zet zichzelf achter de bal en weet de bal ook binnen te schieten.
 
Terwijl de zon ondergaat besluit scheidsrechter De Winter af te fluiten. Opnieuw een teleurstellende wedstrijd van de kant van de thuisploeg. Er is werk aan de winkel. Voetballend vermogen is er genoeg in de ploeg. Aanvallend zijn de mogelijkheden niet zo groot. Het team zal dit als geheel moeten compenseren, wil men in ieder geval niet te ver naar beneden duikelen op de ranglijst.
 
Aanstaande dinsdag is er een vriendschappelijke wedstrijd thuis tegen WAVV, aanvang 20.00 uur. 
Zaterdag de uitwedstrijd tegen Jong FC Twente, aanvang 14. 30 uur. 
 
G.V.V.V. – Excelsior Maasluis 1-4 (1-1)
 
Scoreverloop: 12. Niels Redert 0-1, 17. Caifano Latupeirissa 1-1, 48. Dean van Ooijen 1-2, 78. Vincent van den Berg 1-3, 90. Adair Veiga Lopes 1-4 (pen).
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Wouter Bonke, Laurens van der Voort (78. Patrick Heesakkers), Taoufik Adnane, Roy Terschegget ©, Robin Mulder, Danny de Leeuw, Martin van Eck (66. Frank Tervoert), Wilco den Hartog, Caifano Latupeirissa.
 
Opstelling Excelsior Maasluis: Jesse Lub, Hamit Alptekin, Kevin Ringeling, Niels Redert ©,  Kilian Berkhout (71. Vincent van den Berg), Kevin Vink (89. Adair Veiga Lopes), Daan Blij, Dean van Ooijen (87. Stephan Kruithof), Kevin Dercks, Sefa Kurt, Elson do Rosario Almeida.
 
Gele kaarten: 29. Laurens van der Voort, 81. Danny de Leeuw,  90. Taoufik Adnane (G.V.V.V.), 85. Kevin Vink (Excelsior Maasluis).
 
Scheidsrechter: F.R. de Winter (Blaricum)
Toeschouwers: 1050
 
Foto's van onze hoffotograaf, klik hier.