G.V.V.V. mag niet klagen met remise bij HFC

25 maart 2017
G.V.V.V. heeft wederom een uitwedstrijd niet winnend weten af te sluiten. In Haarlem mocht de ploeg van trainer John de Wolf niet klagen met een 1-1 remise.
 
De Veenendalers speelden aan de Spanjaardslaan weinig klaar en moesten vooral waken voor het Engelse kick-and-rushvoetbal van de thuisploeg. HFC dwong met de lange ballen veel gevaar af. Zo moest Johan Jansen snel handelen bij een inzet van Opoku, die via de vingertoppen van de doelman tegen de onderkant van de lat schoot. 
 
G.V.V.V. kwam tegen alle verhoudingen in op voorsprong na een rolletje van Martin van Eck. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Koen Beeren dook na een vrije trap voor doelman Jansen op en schoot hem tegen de touwen. Ondanks een opportunistisch slotoffensief van de thuisploeg, en een kaartenregen van de warrig fluitende arbiter Veekamp, bleef het 1-1, een eindstand waar vooral G.V.V.V. zich gelukkig mee mocht prijzen.

G.V.V.V. reist niet met een gerust hart naar Haarlem om de wedstrijd tegen de Koninklijke te gaan spelen. Weliswaar op een tweede plaats, maar het wisselvallige spel en de resultaten in de uitwedstrijden (één punt uit de laatste zes uitwedstrijden) zorgen toch voor enige bezorgdheid in het blauwe kamp. Trainer John de Wolf kan wel weer beschikken over Rodny Hofman en Robin Mulder. De Haarlemmers daarentegen wisten de laatste drie wedstrijden winnend af te sluiten. In de strijd om lijfsbehoud een welkome reeks en nog eens drie punten tegen G.V.V.V. zijn zeer welkom. De traditionele sfeer op het sportpark aan de Spanjaardslaan en het zonnige weer zorgen in ieder geval voor prima omstandigheden. Wel is er veel wind en het ‘echte’ gras is wel weer even wennen voor de blauwen.
 
De wedstrijd begint gelijk goed. Allereerst is het HFC wat een mogelijkheid krijgt. Wilco den Hartog kan spits Koen Beeren ter hoogte van het strafschopgebied alleen met een overtreding stoppen. De vrije trap van Gertjan Tamerus wordt door Frank Tervoert hoekschop gekopt. Dezelfde Tamerus krijgt de bal uit de hoekschop op zijn schoen en Rodny Hofman weet de inzet net voor de doellijn weg te werken. Doelman Tom Boks moet aan de andere kant ook in actie komen na een geslaagde combinatie tussen De Leeuw en Latupeirissa.
Een geducht wapen van HFC is het mee opkomen van Carlos Opoku. De lange centrale verdediger komt bij standaardsituaties voor het doel van de tegenstander mee naar voren en weet regelmaat raak te koppen. Zo ook in deze wedstrijd. Nog niet raak, maar wel gevaarlijk. Doelman Jansen moet tweemaal achter elkaar een inzet van deze Opoku keren. Ook een inzet Kevin Sterling wordt door hem tot hoekschop verwerkt. 
 
Robin Mulder aan de bal, Carlos Opoku kijkt toe.
 
In het eerste half uur zien we vooral HFC in de aanval. G.V.V.V. probeert het wel, maar komt er maar moeizaam uit. De wind, de grasmat, de spelers, wat de oorzaak ook is, de bal rolt niet en HFC verovert vrijwel altijd de tweede bal. Bij een volgende hoekschop van HFC komt ook Opoku weer mee naar voren. Ditmaal krijgt hij de kans om op doel te schieten. De bal gaat via onderkant lat weer het veld in. De scherp ogende toeschouwer had kunnen zien dat doelman Jansen de bal nog beroerde, anders was het zeker een doelpunt geweest.
 
De Haarlemmers zijn feller en komen er snel uit, ook de hoekschoppen leveren het nodige gevaar op. De passie en hartstocht waarmee gespeeld wordt kan menig elftal inspireren (zo blijkt dit weekend). Het hoeft niet altijd verzorgd en saai te zijn. G.V.V.V. creëert weinig. Er zijn weinig afspeelmogelijkheden. Er wordt reactief gespeeld in plaats van actief. Toch zijn er wel mogelijkheden voor G.V.V.V. Een schot van Caifano Latupeirissa gaat maar rakelings voor het doel langs. En een goedlopende aanval waar o.a. Robin Mulder bij betrokken is wordt afgesloten met een schot van Hofman, via een tegenstander gaat de bal over.
 
Terwijl G.V.V.V. een kleine opleving heeft, blijft het oppassen voor de snelle uitvallen van HFC. Doelman Jansen heeft over werk dan ook niet te klagen, zo moet hij o.a. een schot van de ijverige Kevin Sterling keren. Bij G.V.V.V. loopt het niet echt. De bal rolt niet, veel gehol, slechte passes en een lastige tegenstander die hartstochtelijk de bal probeert te veroveren. Net voor rust, ter hoogte van de middellijn, een gele kaart voor Hofman (Terschegget  had er inmiddels ook al een). 
Op slag van rust nog een aanval van HFC. Verdediger Volkert gaat op links mee naar voren. Zijn voorzet wordt door Sterling ingekopt en gepareerd door Jansen. Ook de rebound kan Sterling niet verzilveren. Vriend en vijand zijn het in de rust wel met elkaar eens, HFC had wel een doelpuntje verdiend.
 
Ook het begin van de tweede helft kent een stormachtig karakter. Ook nu is het HFC wat de eerste  grote mogelijkheid krijgt. De inzet van Wessel Boer wordt door doelman Johan Jansen met een uiterste reflex opnieuw vakkundig gekeerd.
G.V.V.V. heeft gelijk een antwoord. Danny de Leeuw levert uitermate goed werk af op het middenveld. Via Latupeirissa belandt de bal bij Martin van Eck die de bal, tegen alle verhoudingen in, wel in het doel weet te krijgen, 0-1.
 
Martin van Eck op weg naar de openingstreffer.
 
Een domper voor de thuisploeg. Toch had het twee minuten later weer op gelijke hoogte kunnen komen wanneer Opoku op een voorzet van Sam Sin raak had gekopt. De bal gaat via een Veenendaalse verdediger naast. Trainer Verdonkschot besluit na een uur dat het tijd is voor een eerste wissel. G.V.V.V. heeft op dat moment de touwtjes in handen, is ook wat beter gaan voetballen.
 
Het toonbeeld van enthousiasme van HFC is met name Koen Beeren. De lange spits sleurt en rent achter iedere bal aan en is een dankbaar object voor iedere lange bal die uit de verdediging naar voren gespeeld wordt. Het moet fijn zijn om zo iemand in je ploeg te hebben en dan neem je de voetballende kwaliteiten maar voor lief. 
À propos voetballende kwaliteiten. Het is juist die Beeren die de gelijkmaker voor HFC op het scorebord zet. Een hoge voorzet wordt door de opspringende Robin Mulder getoucheerd en de bal komt voor de voeten van de meegelopen Beeren terecht. De bal gaat onder de uitlopende Jansen heen het doel in. 
 
Net nadat Jeffery Sam Sin voor HFC de bal rakelings over het doel heeft geschoten, moet trainer John de Wolf wisselen. Captain Roy Terschegget was bij een eerder duel geblesseerd geraakt en moet noodgedwongen gewisseld worden. In zijn  plaats Mourad Marbouh. 
 
HFC heeft, behalve de veel scorende verdediger Opoku, nog een sterk wapen. De verre ingooi van Gertjan Tamerus belandt met grote regelmaat in het strafschopgebied van de tegenstander. Meestal is het dan Beeren die de bal oppakt en er iets gevaarlijks mee doet. Bij gevaarlijk zijn blijft het tot nu toe. Ondanks alle inspanningen kan HFC niet op voorsprong komen.
Ook G.V.V.V. krijgt af en toe een mogelijkheid. Wanneer Frank Tervoert richting het doel van Tom Boks opstoomt  besluit hij de bal breed te leggen i.p.v. zelf te schieten. Altijd een dilemma voor een spits, zelf schieten of afgeven, in dit geval levert de aanval slechts een hoekschop op.
 
De blauwen brengen nieuw bloed in de aanval. Latupeirissa en Tervoert worden vervangen door Diks en Heesakkers. Met nog ruim een kwartier te spelen wordt door beide ploegen voor de volle winst gegaan. HFC krijgt een mogelijkheid via Sterling. Na Van der Voort uitgespeeld te hebben schiet hij via de kluts naast. De wedstrijd zelf wordt er, ondanks de wissels, niet veel beter op. Scheidsrechter Veekamp doet een overtreding op Martin van Eck in het strafschopgebied af met slechts een hoekschop. 
HFC maakt in die slotfase de meeste aanspraken op de overwinning. G.V.V.V. ondergaat enkele hectische momenten in eigen stafschopgebied. Vooral doelman Johan Jansen is dan een sta-in-de weg voor de Haarlemmers. Scheidsrechter Veekamp deelt enkele gele kaarten uit. Maar uiteindelijk blijft het bij de 1-1 stand en is G.V.V.V. waarschijnlijk blij met een punt.
 
Door deze uitslag blijft G.V.V.V. op de tweede plaats. Volgende week zaterdag de thuiswedstrijd tegen de andere blauwen uit Spakenburg. Deze wedstrijd begint om half vier, dit i.v.m. een live uitzending van FOX Sports.

 
Koninklijke HFC – G.V.V.V. 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 48. Martin van Eck 0-1, 62. Koen Beeren 1-1
 
Opstelling Koninklijke HFC: Tom Boks; Danny Hols, Carlos Opoku, Oscar Wilffert, Vincent Volkert; Wessel Boer, Michael Timisela (60. Jacob Noordmans), Jeffrey Sam Sin (73. Wouter Haarmans); Kevin Sterling, Koen Beeren, Gertjan Tamerus.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wilco den Hartog, Laurens van der Voort, Taoufik Adnane; Roy Terschegget © (69. Mourad Marbouh), Robin Mulder, Danny de Leeuw; Martin van Eck, Frank Tervoert (72. Patrick Heesakkers), Caifano Latupeirissa (71. Jamarro Diks).
 
Gele kaarten: 71. Jeffrey Sam-Sin, 76. Wessel Boer, 90. Danny Hols (allen Koninklijke HFC), 24. Roy Terschegget, 40. Rodny Hofman, 75. Jamarro Diks (allen G.V.V.V.)
 
Scheidsrechter: S. Veekamp (Enschede)
 
Toeschouwers: 700
 
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Een fotoverslag van onze hoffotograaf, klik hier.