G.V.V.V. met weinig moeite langs Silvolde

30 juli 2016
G.V.V.V. heeft ook de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. Tegenstander SC Silvolde had weinig in de melk te brokkelen en werd met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd door de Veenendalers.

De score had voor de ploeg van trainer John de Wolf nog hoger kunnen uitpakken, als spitsen Frank Tervoert en Patrick Heesakkers hun vizier op scherp hadden gezet. Maar ach, een oefenwedstrijd blijft een oefenwedstrijd. Op de keper beschouwd lieten de blauwhemden een overtuigende indruk achter op het Veenendaalse publiek, met verzorgd combinatievoetbal en een legio vloeiende aanvallen op de flanken.

De 1-0 van Caifano Latupeirissa kwam echter uit stand uit een snelle omschakeling vanuit het middenveld. De buitenspeler bood eerst Patrick Heesakkers een niet te missen kans, maar de spits vond desondanks doelman Marco Olthuis op zijn weg. In de rebound was Latupeirissa er als de kippen bij om zijn doelpuntenaantal in de voorbereiding op twee te brengen.

G.V.V.V. werd na de vroege openingstreffer wat slordiger en had moeite om de spitsen Tervoert en Heesakkers in stelling te brengen. Maar ook hoofdklasser SC Silvolde kon geen vuist maken op de blauwe zijde van Sportpark Panhuis, resulterend in slechts één schot op doel in de tweede helft, die ook nog eens een prooi was voor doelman Kevin Rijnvis.

Doelpuntenmakers Caifano Latupeirissa (l) en Frank Tervoert (r) omhelzen elkaar na de 2-0 van Tervoert.

Flankspelers gevaarlijk
Vlak voor rust schroefde de ploeg van trainer John de Wolf het tempo op en verscheen het zeker drie keer gevaarlijk voor het vijandige doel. De kiem werd steeds gelegd aan de flanken, waar Taoufik Adnane en Rodny Hofman naar hartenlust de achterlijn konden opzoeken. Tervoert en Heesakkers kwamen vaak net een teenlengte tekort om hun namen op het scorebord te zetten.

Na rust hield G.V.V.V. de regie in handen en verdubbelde Tervoert halverwege de tweede helft de voorsprong. De spits schatte een puike voorzet van Hofman op waarde, nam de bal uitstekend aan en etaleerde zijn torinstinct door vrij eenvoudig het net te vinden: 2-0.

Eindstand deed recht aan veldverhoudingen
Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal bepaalde Bart Hulsbos de eindstand op 3-0 door een afgemeten voorzet van Danny de Leeuw hard tegen de touwen te koppen. Een eindstand die meer dan recht deed aan de veldverhoudingen en natuurlijk ook veel blije gezichten opleverede bij de spelers en staf.

Zaterdag staat de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de nieuwe Tweede Divisie op het programma. Aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis is derdedivisionist Juliana ’31 de tegenstander.

Bart Hulsbos viert zijn doelpunt met aangever Danny de Leeuw.

G.V.V.V. – SC Silvolde 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 4. Caifano Latupeirissa 1-0, 65. Frank Tervoert 2-0, 86. Bart Hulsbos 3-0.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen (46. Kevin Rijnvis); Rodny Hofman (76. Daimy Rijnsburger), Wouter Bonke, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Caifano Latupeirissa (76. Ayoub Boubakari), Robin Mulder, Mourad Marbouh (46. Laurens van der Voort), Danny de Leeuw; Frank Tervoert, Patrick Heesakkers.

Gele kaart: 20. Mike van Aken (SC Silvolde)

Scheidsrechter: R.H.J. van de Waerdt (Veenendaal)

Toeschouwers: 400

Tekst: Jeroen van Barneveld