G.V.V.V. op schot tegen UNA

18 februari 2017
Een welkome vijfklapper voor G.V.V.V. tegen UNA. Na een miserabele reeks lijkt de ploeg van trainer John de Wolf uit het dal gekropen te zijn, met nieuwkomer Soufiane Laghmouchi als stralend middelpunt.
 
De aanvaller maakte na drie minuten spelen een werelddoelpunt door na een knappe dribbelactie vanuit de tweede lijn in de kruising te schieten. Daar bleef het niet bij voor de thuisploeg, zeker nadat Pieter-Jan Scheerlinck  tegen een rode kaart aanliep na een charge aan het adres van Frank Tervoert. De daaruit voortvloeiende strafschop was wel besteed aan aanvoerder Roy Terschegget Ondanks een nonchalante fase waarin G.V.V.V. een te langzaam tempo hanteerde, kwam de overwinning, zeker na de twee treffers van Frank Tervoert in het tweede bedrijf, niet meer in gevaar.

Beide clubs hebben een voetbalvrij weekend achter de rug. G.V.V.V. heeft doordeweeks wel geoefend tegen de jeugd van NEC. Een ‘effectief’ G.V.V.V. won met 2-1 van de Nijmeegse beloften. In deze wedstrijd werd ook het centrale verdedigingsduo verder ‘ingespeeld’ en konden de beide nieuwkomers Diks en Laghmouchi extra kilometers maken. Laghmouchi scoorde ook nog in deze wedstrijd. Aangezien de uitwedstrijd in Zeelst in een mooie 4-1 overwinning eindigde kon de wedstrijd tegen UNA dus met vertrouwen tegemoet worden gezien. UNA, onberekenbaar en met het grootste aantal doelpunten tegen, maar met verrassende resultaten (o.a. winst tegen Jong AZ).
 
Voor de wedstrijd begint is er eerst een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis en eerbetoon aan Nikita van Dijk, keepster van het MO15-2 team. Zij overleed op 14-jarige leeftijd aan de gevolgen van een bloedvergiftiging.
 
Al in de tweede minuut ligt in ieder geval het tactische concept van UNA al op de schroothoop. Soufiane Laghmouchi, op de linksbuitenpositie geposteerd, krijgt op die positie de bal, kapt met links naar binnen en schiet met rechts de bal langs doelman Stoskovic in het doel. Een werelddoelpunt waar de klasse van afdruipt. Het is in ieder geval het begin van een grote portie dadendrang van de blauwwitten. Zes minuten later kan Laghmouchi zich ‘onsterfelijk’ maken wanneer opnieuw een actie van hem de verdediging van de gasten in verlegenheid brengt. Met wat kappen en draaien en een afsluitend schot gaat de bal via de doelman tergend langzaam naar de doelpaal. Helaas gaat de bal langs de verkeerde kant en levert deze actie niet meer dan een hoekschop op. 
 
Soufiane Laghmouchi haalt uit en scoort een prachtig doelpunt.
 
Enkele minuten later is het wel raak. Taoufik Adnane bezorgt de bal bij Robin Mulder, Mulder verschalkt zijn directe tegenstander Glenn Schapendonk en kan vervolgens kiezen waar hij de bal in het strafschopgebied heen wil spelen, Frank Tervoert of Danny de Leeuw. Mulder kiest voor de laatste en dat blijkt niet de slechtste keuze want De Leeuw schuift de bal in het doel, 2-0. Drie kansen en twee doelpunten, effectief, dat is zeker.

Robin Mulder heeft de keuze tussen twee medespelers.
 
G.V.V.V. blijft aanvallen en met name de vleugelwissel van Van Eck en Laghmouchi brengt de verdediging van UNA regelmatig in verwarring. Toch weet UNA na een kwartier spelen wat meer tegenstand op de mat te leggen. Aanvallend wat rommelig, maar vooral via de lange bal en buitenspeler Benjamin van Wanrooij. Mart van de Gevel lepelt een hoekschop van Van Wanrooij over het doel. 
G.V.V.V. lijkt, ondanks het aanvallende spel, wat in te kakken. De riante 2-0 voorsprong zorgt er wel voor dat het vuur wat getemperd wordt. De tegenstander wordt zoveel mogelijk bij de middenlijn opgevangen. Opvallend is dat spits Frank Tervoert regelmatig in de verdediging komt assisteren. Bij hem is het vuur duidelijk niet gedoofd en hij maakt een gedreven indruk. 
 
Een afstandsschot van Robin Mulder gaat over het doel. Kort daarna komt Tervoert in het strafschopgebied in een kansrijke positie en wordt daar, al dan niet opzettelijk, gehaakt door Pieter-Jan Scheerlinck. Alhoewel de bal door Martin van Eck in het doel geschoten wordt, besluit scheidsrechter Blank geen voordeel toe te passen maar te fluiten voor een strafschop. Daar blijft het niet bij want hij geeft Pieter-Jan Scheerlinck ook een rode kaart.
Roy Terschegget neemt zijn rol van aanvoerder serieus en zet zich achter de bal. Doelman Stoskovic moet voor de derde maal deze zaterdagmiddag de bal uit zijn doel plukken.


Frank Tervoert, gevloerd.
 
Na een overbodige gele kaart voor Taoufik Adnane zien we trainer Mark Schenning van UNA een wissel toepassen. Dylan Donkers komt in het veld voor Rob van Boekel. Schenning hoopt hiermee waarschijnlijk de overgebleven tien spelers beter te kunnen positioneren. Al gauw is duidelijk dat het middenveld van UNA met deze wissel wat minder belangrijk wordt gemaakt. Mart van de Gevel schiet een lange bal van verdediger Thomas Huijben voorlangs het doel van G.V.V.V. 
Aan de andere kant lost Taoufik Adnane van zeker 20 meter een schot op doel, de doelman besluit de bal tot hoekschop te verwerken. 
 
Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft krijgt UNA na een overtreding van Rodny Hofman een vrije trap van scheidsrechter Blank. Het slachtoffer (Niek Tielemans) neemt deze zelf en brengt de bal voor het doel. De mee opgekomen aanvoerder Niek van Boekel kopt de bal door en komt langs doelman Jansen in de uiterste hoek terecht, 3-1. 
 
Een kans om het doelpuntenverschil weer op drie te brengen krijgt Martin van Eck. Op slag van rust krijgt hij de bal doorgetikt van Robin Mulder. Met gevaar voor lijf en leden blokkeert doelman Stoskovic zijn inzet.
 
Er is vast over gepraat in de kleedkamer. G.V.V.V. is na de 3-0 voorsprong slordig geworden en het wordt tijd de wedstrijd weer in handen te nemen. Tegen een ploeg spelen die een man minder heeft is niet altijd een voordeel, zo’n ploeg bruist vaak van motivatie en kan verborgen  krachten losmaken.
 
De toeschouwers zitten nog maar net op hun plek, de fotografen op hun campingstoeltje of Frank Tervoert heeft de stand al op 4-1 gebracht. Balverlies van Glenn Schapendonk brengt Martin van Eck in balbezit. Zijn breedtepass wordt door Tervoert op waarde geschat en in het doel gedeponeerd.
 
Heeft UNA nog aspiraties, door het doelpunt van Tervoert moeten deze tot het nulpunt zijn gedaald. 
Trainer John de Wolf besluit om Adnane te wisselen voor Mourad Marbouh. G.V.V.V. gaat proberen het doelsaldo op de ranglijst weer een positief aanzien te geven. Wanneer Danny de Leeuw voor de zoveelste maal de achterlijn heeft bereikt wordt zijn voorzet door Robin Mulder middels een hakje op doel ‘geschoten’. Jammer voor hem en het publiek wordt dit ‘balletje artistiek’ door een verdediger geblokt.
 
Met nog een half uur te spelen is het opnieuw Frank Tervoert die het net weet te vinden. Nadat zijn eerste poging strandt is het in de rebound wel raak en maakt hij zijn tweede doelpunt deze middag.

Frank Tervoert, goed voor twee doelpunten.
 
Nu de wedstrijd wel is gelopen besluiten de beide trainers om andere spelers speelminuten te geven. Bij G.V.V.V. komt Jamarro Diks in het veld voor Robin Mulder en Hofman wordt vervangen door Wouter Bonke. Met deze invalbeurt speelt Wouter nu zijn tweehonderdste wedstrijd voor G.V.V.V.!
 
Een voorzet van Danny de Leeuw is de aanleiding tot een opmerkelijke vrije trap. De voorzet wordt door invaller Dylan Donkers op de voet opgevangen maar de bal belandt hierna rechtstreeks in de handen van de doelman. Scheidsrechter Blank (deze middag niet altijd gelukkig in zijn beslissingen) besluit tot een indirecte vrije trap op de rand van het vijfmetergebied en de achterlijn. De vrije trap van Terschegget wordt door Wilco den Hartog overgeschoten.
 
UNA krijgt nog een mogelijkheid de stand nog dragelijker te krijgen. Doelman Johan Jansen moet in actie komen bij een inzet van Thom van den Donk. Een van de weinige keren dat we de doelman van G.V.V.V. in actie hebben gezien.
 
Alhoewel G.V.V.V. en met name Frank Tervoert (hij kan nog een hattrick maken) op weg gaat naar nog een treffer, lukt dit niet. Tervoert probeert het nog via een snoekduik á la Bep Bakhuys. 
 
Door deze 5-1 overwinning vindt G.V.V.V. zich op een (voorlopige) vijfde plek terug op de ranglijst. Maar wat belangrijker is, het vertoonde spel en de uitslagen vertonen weer een opwaartse lijn.
 
De eerstvolgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen VVSB. Deze wedstrijd in Noordwijkerhout vindt plaats aanstaande donderdag 23 februari, aanvang 20.00 uur.
 
 
G.V.V.V. – UNA 5-1 (3-1)
Scoreverloop: 3. Soufiane Laghmouchi 1-0, 10. Danny de Leeuw 2-0, 27. Roy Terschegget 3-0 (strafschop), 40. Niek van Boekel 3-1, 47. Frank Tervoert 4-1, 58. Frank Tervoert 5-1.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman (64. Wouter Bonke), Wilco den Hartog, Laurens van der Voort, Taoufik Adnane (50. Mourad Marbouh), Roy Terschegget ©, Robin Mulder (58. Jamarro Diks), Danny de Leeuw, Martin van Eck, Frank Tervoert, Soufiane Laghmouchi.
 
Opstelling UNA: Petar Stoskovic, Pieter-Jan Scheerlinck, Thomas Huijben, Teun Sebregts, Glenn Schapendonk (64. Willem Tieben), Niek van Boekel ©, Brian Boogers, Rob van Boekel (33. Dylan Donkers), Benjamin van Wanrooij (64. Thom van de Donk), Mart van de Gevel, Nick Tielemans.
 
Gele kaarten: 31. Taoufik Adnane, 67. Danny de Leeuw, 80. Wouter Bonke (allen G.V.V.V.), 28. Brian Boogers (UNA)
 
Rode kaart: 26. Pieter-Jan Scheerlinck (UNA)
 
Scheidsrechter: E. Blank (Heerhugowaard)
 
Toeschouwers: 1050
 
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Meer van zijn foto's klik hier.