G.V.V.V. speelt verloren wedstrijd tegen Barendrecht

14 januari 2017
G.V.V.V. is het jaar 2017 slecht begonnen. De Veenendalers speelden een kansloze wedstrijd tegen BVV Barendrecht en verloren met 2-0.
 
De ploeg van trainer John de Wolf had vooraf goede hoop op een goed resultaat en startte behoorlijk aan het duel op De Bongerd. Aanvalsleider Patrick Heesakkers was na dertien minuten spelen dicht bij een treffer na een slippertje van Marc van Splunter, maar de bal zeilde net voorlangs.
 
Uit een hoekschop kopte Jeffrey Aarts geheel vrijstaand de openingstreffer tegen de touwen. De Panhuisbewoners konden de stand niet veel later direct weer in evenwicht brengen, maar Heesakkers faalde voor een leeg doel.
 
De misser van de spits bleek een breekpunt in de wedstrijd. G.V.V.V. kwam er sporadisch uit, voornamelijk de verdienste van een feller en beter georganiseerder Barendrecht. Met het inbrengen van Wilco den Hartog kregen de Veenendalers halverwege de tweede helft meer controle op het middenveld, maar echt kansen leverde dat niet op.
 
Een puike crosspas van matchwinner Aarts promoveerde spits Daniël Esajas met een lobje tot doelpunt. G.V.V.V. deelde wel wat speldenprikken uit, maar niet voldoende om de aansluitingstreffer af te dwingen en de negatieve reeks een halt toe te roepen.
 
 
Taoufik Adnane verzendt een pass, Richard Stolte en Melvin Winterberg kijken toe.
 
Met een positief gevoel werd de winterstop afgesloten. Het trainingskamp in Marbella had zijn werk gedaan en de oefenwedstrijden tegen ASWH en Margreb ’90 waren tot volle tevredenheid afgewikkeld. Met dat positieve gevoel werd afgereisd naar Barendrecht voor het vervolg van de competitie in de Tweede divisie. 
Bart Hulsbos (geblesseerd) moest nog vanaf de tribune toezien, maar voor de rest kon trainer John de Wolf beschikking over een vrijwel complete selectie.
 
Het eerste kwartier van de wedstrijd geeft een bevestiging van dat positieve gevoel. G.V.V.V. zet de thuisploeg vanaf de aftrap onder druk en is ook dicht bij een openingstreffer.
Barendrecht, veelal ver terug verdedigend, komt er af en toe uit en bij een van deze uitvallen krijgt Johan Jansen te maken met een afstandsschot van aanvoerder Joey Jongman. Jansen, waarschijnlijk had hij last van de laagstaande zon, kan de bal met wat moeite onder controle krijgen. 
Aan de andere kant moet zijn collega doelman Marc van Splunter een vrije trap van Roy Terschegget, van meer dan 25 meter, over het doel stompen. De bal heeft een dusdanig curve dat deze vrijwel zeker onder de lat was beland. Het is het begin van een paar aardige aanvallen van de kant van G.V.V.V. Patrick Heesakkers, wederom de diepste spits, heeft teveel tijd nodig om een leep balletje van Laurens van der Voort in een doelkans te kunnen omzetten. Dezelfde Heesakkers gaat na een pass van Martin van Eck langs zijn tegenstander en naar de buitenkant gedwongen weet hij de bal toch voor te zetten. Doelman Van Splunter gaat faliekant de mist in en ziet de bal aan zich voorbij gaan en voor het lege doel belanden. Helaas komt Caifano Latupeirissa te laat en kan de bal door Barendrecht worden weggewerkt. 
 
Barendrecht probeert wel onder de druk uit te komen. Vleugelverdediger Yorick van Deelen komt hierbij regelmatig in beeld. Een veelbelovende doorbraak van hem wordt door met ondermaatse voorzet afgesloten. Na twintig minuten spelen kruipen de Barendrechters meer en meer uit hun schulp. 
Helemaal mis gaat het wanneer een hoekschop van Danny Monster bij de mee opgekomen Jeffrey Aarts terechtkomt. De hoekschop zeilt over het hele strafschopgebied heen waar de bij de tweede paal geheel vrijstaande Aarts de bal ongehinderd bij de eerste paal in kan koppen. Hier zag de verdediging van G.V.V.V. er niet goed uit en een achterstand is het resultaat.
 
De wedstrijd had een heel ander aanzien gekregen wanneer een minuut later Patrick Heesakkers de bal niet voorlangs maar in het lege doel had gedeponeerd. Enkele seconden daarvoor probeerde Martin van Eck een voorzet van Danny de Leeuw duikend in te koppen, waarna de afgeweerde bal bij Heesakkers terecht komt, met het hiervoor beschreven resultaat.
 
Terwijl G.V.V.V. blijft voetballen en drukken zonder verdere grote kansen te creëren blijft Barendrecht geduldig en krijgt wel mogelijkheden om de score uit te breiden. Met name geholpen door fouten in de verdediging van de blauwen. Zo verslikken Adnane en Van der Voort zich in de bal en kan Melvin Winterberg met de bal doorlopen. Richard Stolte krijgt uiteindelijk de bal van Winterberg, maar schiet deze over. 
 
Ondanks een ogenschijnlijk veldoverwicht kan G.V.V.V. geen potten breken. De aanvoer naar de spitsen is ondermaats en wanneer die dan toch de bal krijgen is er meer sprake van breien dan doelgericht handelen. De buitenspelers komen hun man niet voorbij en de spitsen volharden in persoonlijk succes.
 
In de blessuretijd een zelfde situatie als bij het doelpunt van Barendrecht. Ook nu komt Jeffrey Aarts mee naar voren en ook nu krijgt hij de mogelijkheid om binnen te koppen. Gelukkig staat zijn vizier nu niet scherp en kan G.V.V.V. met één doelpunt achterstand de rust in.
 
Zonder wissels wordt onder leiding van scheidsrechter Van de Elzen een begin gemaakt met de tweede helft. De opdracht is duidelijk. G.V.V.V. moet aanvallend scherper zijn dan in de eerste helft. 
 
Dat dit een moeilijke opgave gaat worden is al snel duidelijk. Het is vooral Barendrecht dat het eerste kwartier druk zet op het doel van G.V.V.V. Het moet gezegd, veel doelrijpe kansen levert deze druk nog niet op, maar toch. 
Na een uur spelen besluit trainer John de Wolf dat het tijd wordt van tactiek te veranderen. De teleurstellende Heesakkers en Latupeirissa worden naar de kant gehaald en vervangen door Wilco den Hartog en Frank Tervoert. Hierdoor kan Den Hartog zich met de opbouw en de organisatie bemoeien en komt De Leeuw meer aan de buitenkant te spelen. 
Het effect zien we gelijk. De Leeuw geeft een voorzet, maar het schot van Tervoert wordt geblokt. De laatste weet kort daarna de bal te bemachtigen en hij geeft de bal aan Danny de Leeuw. Diens voorzet wordt door Martin van Eck slap ingezet.
 
G.V.V.V. blijft proberen om aanvallend beter uit de verf te komen. Maar heeft voorin weinig in de melk te brokkelen. Er is geen scherpte, de vorm van de dag ontbreekt. Het ziet er naar uit dat er nog dagen gevoetbald kan worden zonder dat er een doelpunt gaat vallen. Maar je weet nooit!
 
Intussen koestert Barendrecht de voorsprong en komt regelmatig uit de verdedigende stellingen. Met name Tim Eekman is hierbij de stuwende kracht. Begonnen als rechtsback komen we hem nu op het hele veld tegen. Wanneer hij vanuit de verdediging een schitterende lange pass geeft, komt Richard Stolte in kansrijke positie. Maar de spits faalt oog in oog met doelman Jansen en schiet naast.
Korte tijd later opnieuw een schitterende pass vanuit de verdediging. Ditmaal vanaf de voet van doelpuntenmaker Jeffrey Aarts. Laurens van der Voort laat zich door Daniël Esajas foppen en  Esajas geeft een schitterende lob over Jansen, en in het doel.
 
De wedstrijd is gespeeld. G.V.V.V. is vandaag amechtig en onmachtig in de aanval en het ziet er niet naar uit dat dat het laatste kwartier zal veranderen. Het probeert het wel en daardoor krijgt Barendrecht nog meer gelegenheid gevaarlijk uit te komen. Melvin Winterberg schiet de bal over het doel, maar Richard Stolte heeft de 3-0 letterlijk op zijn schoen. Oog in oog met doelman Jansen schiet hij opnieuw naast. 
 
Typerend voor het aanvalsspel van G.V.V.V. deze middag is de uitval van Roy Terschegget in de laatste minuut. Hij kan alleen doorstoten naar het doel van Barendrecht. Onderweg lijkt het alsof hij twijfelt, alleen doorzetten of wachten op een medespeler, met als gevolg een laatste gemiste kans op de aansluitingstreffer en een terechte 2-0 nederlaag.
 
Volgende week speelt G.V.V.V. een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis, dat zich vandaag vanuit een kansloze 0-4 achterstand wist terug te vechten tot 3-4. Beide ploegen heb dus iets recht te zetten. Aanvang van de wedstrijd op het sportpark Panhuis is 14.30 uur.
 
 
BVV Barendrecht – G.V.V.V. 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 21. Jeffrey Aarts 1-0, 73. Daniël Esajas 2-0.
 
Opstelling BVV Barendrecht: Marc van Splunter, Tim Eekman, Jeffrey Aarts, Max van Dijk, Yorik van Deelen,Joey Jongman (84. Bas Mourits), Danny Monster, Donny Navajas Sanchez, Melvin Winterberg, Daniël Esajas (77. Ali Khaldi), Richard Stolte (84. Ramy Salem).
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Wouter Bonke, Laurens van der Voort, Taoufik Adnane, Roy Terschegget ©, Robin Mulder, Danny de Leeuw, Martin van Eck, Patrick Heesakkers (60. Frank Tervoert), Caifano Latupeirissa (60. Wilco den Hartog).
 
Scheidsrechter: F.M.L. van den Elzen (Berghem)
 
Toeschouwers: 650
 
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Meer foto's van onze hoffotograaf, klik dan hier