G.V.V.V. toont Barendrecht twee gezichten

20 augustus 2016
G.V.V.V.-Barendrecht was het toonvoorbeeld van een wedstrijd waarin twee ploegen elkaar verschillende gezichten toonden. Wie grip op het duel dacht te hebben, raakte die zomaar weer kwijt.

Een wedstrijd kan verkeren, zegt men wel eens. Door een geniale ingeving, een gelukkige standaardsituatie of een bal die net goed voor de voeten valt waardoor de ene ploeg afstand neemt van de andere. Bij G.V.V.V.-Barendrecht geen van dat. De eerste thuiswedstrijd van de blauwhemden in de Tweede Divisie ontpopte zich na rust tot een tactisch steekspel dat de neutrale kijker in slaap wiegde.

Misschien wel noodgedwongen voor G.V.V.V., want de ploeg van trainer John de Wolf liet zich in de eerste helft overrompelen door een fel en bevlogen Barendrecht, dat de opbouw van de Veenendalers ruw verstoorde met vroege pressie. Mager was de oogst van de ploeg van trainer Adrie Poldervaart, met nul doelpunten, een bal op de lat en de paal, en een schot over een leeg doel. G.V.V.V. mocht van geluk spreken dat het niet met een 0-3 achterstand de kleedkamer opzocht, ondanks een kans voor Robin Mulder, die zijn voet niet achter een voorzet van Martin van Eck kreeg.

Martin van Eck zet voor, Yorik van Deelen kijkt toe. Foto: Dick Gijsbertsen

Kansen na rust
Na de thee stelden de Veenendalers orde op zaken en creëerde Barendrecht wonderbaarlijk genoeg geen enkele kans. Een wedstrijd met twee gezichten, een leus die bij G.V.V.V.-Barendrecht paste. De kansen waren in de eerste helft voor Barendrecht, de Veenendalers vergaten zich in het tweede bedrijf te belonen met een doelpunt, ondanks het soms wat rommelige aanvalsspel.

Mulder had de winnende treffer wel twee keer op de schoen, maar waar de middenvelder vorige week tegen HHC Hardenberg nog makkelijk het net vond, had hij tegen Barendrecht meer moeite om een schot tussen de palen te produceren. Eerst verlengde hij tevergeefs nog een vrije trap van Roy Terschegget, daarna schoot hij – voorzien van alle tijd en ruimte – hoog over, misschien wel de grootste blauwgetinte kans van het duel. Tussendoor kopte Frank Tervoert het leer in het zijnet en had Roy Terschegget wel een strafschop verdiend, nadat de aanvoerder de pas werd afgesneden door een Barendrecht-speler.

Een gelijkspel was een logische uitkomst van negentig minuten schaken, temporiseren en kansen missen. De ploegen koesterden het punt, dat vooral voor Barendrecht enige waarde had, na de zeperd tegen Spakenburg. En G.V.V.V. kon wel leven met een puntendeling, nu het na twee wedstrijden nog altijd ongeslagen is in de hernieuwde Tweede Divisie.

Robin Mulder kreeg de bal niet tussen de palen. Foto: Dick Gijsbertsen

G.V.V.V. – BVV Barendrecht 0-0 (0-0)
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wouter Bonke, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Robin Mulder, Danny de Leeuw; Martin van Eck, Frank Tervoert (81. Patrick Heesakkers), Caifano Latupeirissa (60. Laurens van der Voort).

Opstelling BVV Barendrecht: Marc van Splunter; Tim Eekman, Patrick Stolk, Jeffrey Aarts, Yorik van Deelen; Joey Jongman ©, Melvin Winterberg (62. Ramy Salem), Danny Monster; Marlon Oranje (69. Dimitri Gomes Almeida), Bas Mourits, Donny Navajas Sanchez.

Scheidsrechter: W.H. Bronsvoort (Deventer)

Toeschouwers: 1200

Eeen fotoverslag gemaakt door Dick Gijsbertsen zien. Klik hier