G.V.V.V. vergeet te winnen van Jong FC Twente

17 september 2016
Een wedstrijd van de gemiste kansen. Zo is het duel tussen G.V.V.V. en Jong FC Twente het beste samen te vatten. De Veenendalers hielpen liefst veertien kansen om zeep, maar mochten uiteindelijk de handjes dichtknijpen dat het beloftenteam uit Enschede in de slotfase niet alsnog met de zege aan de haal ging. Trainers Paul Bosvelt en Sander Boschker prezen zich gelukkig dat Joël Drommel de middag van zijn leven keepte, waardoor de stand na negentig minuten spelen in evenwicht bleef.
 
Met een knappe overwinning op FC Lienden en een gedeelde eerste plek op de ranglijst ging G.V.V.V. vandaag de strijd aan tegen Jong FC Twente. Het is altijd maar afwachten welke spelers deel uit maken van de selectie van een jong beloftenteam. Voorbereiden is dan ook moeilijk, uitgaan van eigen kracht en mogelijkheden is dan de beste tactiek. Zelfvertrouwen heeft het team van trainer John de Wolf inmiddels voldoende getankt. G.V.V.V. speelt in de inmiddels bekende opstelling. Bij FC Twente valt alleen de naam van doelman Joël Drommel op. Hij speelde vorig seizoen een aantal wedstrijden in de hoofdmacht.
 
De beloften van FC Twente gaan vlot van start. Al in de tweede minuut moet doelman Johan Jansen redding brengen op een schot van Dylan George. Enkele minuten later is het de beurt aan de blauwen. Danny de Leeuw drijft de bal op, richting de achterlijn. Hij geeft de bal voor. Robin Mulder schiet op doel en doelman Joël Drommel weet via een reflex de bal tot hoekschop te werken. Uit de hoekschop kopt Martin van Eck de bal over het doel. Omdat het lijkt dat de bal in het doel ligt klinkt er gejuich en ook de DJ van dienst zet de doelpuntenjingle op, helaas!
 
Dat belooft wat en het heeft er alle schijn van dat beide teams met aanvallende intenties het veld op zijn gekomen. In het eerste kwartier worden er echter maar weinig kansen gecreëerd. Opvallend is de snelheid en technische bagage die de linkervleugelspits van FC Twente, Dylan George, laat zien. Het belooft een interessante middag voor zijn directe tegenstander Rodny Hofman te worden. 
Na een buitenspeldoelpunt van Robin Mulder zien we G.V.V.V. opnieuw een aanval opzetten. Hofman komt mee op en zijn voorzet wordt door Caifano Latupeirissa strak ingekopt. Opnieuw is het doelman Drommel die met een katachtige beweging de bal tot hoekschop weet te werken. De aansluitende hoekschop komt bij Robin Mulder terecht en die weet de bal direct in te schieten. Nu is de doelman wel gepasseerd, maar op de doellijn staat verdediger Dennis van Duinen, hij kan de bal weer het veld in schieten.  


Dennis van Duinen redt op de lijn.

G.V.V.V. heeft in deze fase van de wedstrijd het meeste balbezit, is geduldig en zorgvuldig in de opbouw en krijgt veel kansen. Alleen waar blijven die doelpunten? Twente countert voornamelijk en is soms gevaarlijk uit standaardsituaties. 
 
Een hoekschop van Roy Terschegget. Robin Mulder raakt de bal niet vol en deze belandt in de handen van de doelman. Het is wachten op het eerste doelpunt. Twente is met name via George af en toe gevaarlijk, veel slordigheden zorgen ervoor dat er weinig kansen gecreëerd worden. 
Met nog vijf minuten te spelen zien we een mooie balaanname van Frank Tervoert. Ook zijn schot belandt in de handen van de doelman. Even later krijgt hij weer een aardige kans. Randje buitenspel krijgt hij de bal toegespeeld door Martin van Eck. Ook nu treft het schot geen doel.
De laatste fase van de eerste helft laat slordig spel van beide kanten zien. Twente komt er wat meer uit, maar blijkt weinig besluitvaardig. Wanneer scheidsrechter Dieperink affluit kunnen we de balans van de eerste helft opmaken. G.V.V.V. overheerst een groot deel van de wedstrijd, heeft de meeste en beste kansen gehad, maar geen doelpunten gemaakt. Doelman Drommel is bij veel van die kansen spelbreker.
 
Danny de Leeuw probeert Dennis van Duinen te omspelen.
 
Ook de tweede helft begint met een aanvallend Twente. Kansen levert dit niet op. Het is G.V.V.V. wat de eerste echte kans krijgt. Latupeirissa schiet vanaf de linkerkant op doel. Doelman Drommel moet de bal loslaten en voordat Robin Mulder gevaarlijk kan worden schiet een verdediger de bal hoekschop. Wanneer Ben Amar de bal laat schieten en Frank Tervoert richting doel dreigt te gaan wordt de laatste door de eerste tegen de hakken getikt en tovert de scheidsrechter de gele kaart tevoorschijn.
 
FC Twente krijgt na een uur spelen wat ruimte van G.V.V.V. en probeert meer naar voren te spelen. Hierdoor krijgt G.V.V.V. ook zijn beurt ook wat meer ruimte. Omdat de blauwen in een ogenschijnlijk te laag tempo spelen kunnen ze hier niet van profiteren. Twente krijgt de eerste grote kans van de tweede helft wanneer Ravelino Junte over schiet. Doelman Johan Jansen moest kort hiervoor ver uit zijn doel komen om een aanval te onderscheppen. 
Robin Mulder maakt aan de buitenkant een mooie individuele actie en zijn voorzet wordt door Frank Tervoert tegen de paal gekopt. 

Frank Tervoert ziet zijn inzet afketsen op de doelpaal.
 
Het aantal gemiste of niet benutte kansen begint inmiddels behoorlijk op te lopen. Nadat Dylan George naast heeft geschoten is het tijd voor een wissel bij G.V.V.V. Trainer John de Wolf besluit Latupeirissa te wisselen voor Patrick Heesakkers. Met deze wissel hoopt hij op meer stootkracht in de spits.
G.V.V.V. blijft drukken, kansen komen er ook. Een vrije trap van Terschegget wordt door Hulsbos naast het doel gekopt. De net ingevallen Heesakkers schiet in de handen van de doelman. Dat doet ook Danny de Leeuw. Een schot van Robin Mulder wordt door Drommel over het doel gestompt. Twente zet daar niet zoveel tegenover. Delano Grootenhuis schiet nog wel over. 

Drukte in het strafschopgebied van Jong FC Twente, een typisch beeld van dit duel.
 
Wouter Bonke, speelt een prima wedstrijd, kopt een bal uit een hoekschop over en krijgt even later een gele kaart bij een ‘nuttige’ overtreding.
Frank Tervoert heeft de winnende treffer op zijn voet wanneer hij zijn tegenstander van zich afschudt en alleen richting de doelman snelt. Omdat hij de bal te ver voor zich uitspeelt komt hij net een teen tekort om deze kans te benutten. 
 
In de extra speeltijd doet Twente er alles aan de drie punten mee naar huis te nemen. Dat lukt bijna wanneer Ruben de Jager een voorzet van Dennis van Duinen inschiet. Johan Jansen redt en de rebound wordt door Dylan George naast het doel geschoten.
 
Een teleurstellend gelijkspel dus. Zeker gezien het aantal grote kansen welke G.V.V.V. heeft gehad. Doelman Joël Drommel is meerdere malen een sta-in-de-weg. Met zijn optreden verdient hij een punt voor zijn ploeg.
 
Door dit resultaat en de resultaten van de concurrentie blijft G.V.V.V. voorlopig nog aan kop van de ranglijst. Volgende week de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse. De wedstrijd zal worden gespeeld op Papendal, aanvang 18.00 uur.
 
 
G.V.V.V. – Jong FC Twente 0-0 (0-0)

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Wouter Bonke, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget ©, Robin Mulder, Danny de Leeuw; Martin van Eck, Frank Tervoert, Caifano Latupeirissa (69. Patrick Heesakkers).
 
Opstelling Jong FC Twente: Joël Drommel; Shaquile Woudstra (62. Samuel Brobbey), Benaissa Benamar, Olav Jensen ©, Dennis van Duinen, Fabian Korporaal, Delano Grootenhuis (80. Sven Mbikulu), Ibrahim Soumaoro; Ravelino Junte (86. Semir Gvozdjar), Ruben de Jager, Dylan George.
 
Gele kaarten: 84. Wouter Bonke (G.V.V.V.), 52. Benaissa Benamar (Jong FC Twente)
 
Scheidsrechter: R. Dieperink (Borculo)
 
Toeschouwers: 1100
 
Fotografie: Dick Gijsbertsen. Meer foto's van deze wedstrijd. Klik hier