G.V.V.V. verliest van uiterst effectief T.E.C.

29 april 2017

T.E.C. toonde zich uiterst effectief in de regioderby tegen G.V.V.V. De Tielenaren creëerden een aantal kansen dat op één hand te tellen was, waarvan driemaal doeltreffend, terwijl de Veenendalers daar drie handen tegenover stelden, maar niet eenmaal het net wisten te vinden, derhalve wonnen de bezoekers met 0-3.
 

Vooruitziende blik
In de voorbeschouwing op deze streekderby werden de sterke kanten van T.E.C., mede door de gehaalde vijf versterkingen in de winterstop, al beschreven. Een team wat inzakt en leunt op een ijzersterke defensie om daarna via snelle uitvallen de ruimte zoeken en daarbij toe te slaan. Ook scoorden de Oranjehemden na de winterstop in iedere wedstrijd altijd wel minimaal eenmaal, maar meestal meer. En voor de thuisploeg gold een beetje het omgekeerde, een voorhoede die weinig productief was en een defensie die met een zekere regelmaat werd verrast door de opponenten. En hoewel we niet willen pochen over de voorspellende gaven van uw webredactie, want dat zou veel te veel eer zijn, en krijgen we alle mensen die geloven in waarzeggen op ons dak, geschiedde vanavond precies het geschetste beeld.
Uit de diverse omschakel momenten van de bezoekers en slippertjes in defensief opzicht van de thuisploeg stond er na negentig minuten spelen 0-3 op het scorebord. Gezien het spelbeeld niet terecht, maar op basis van effectiviteit van de ploeg van aanvoerder en doelman Sebastiaan van der Sman, die tevens een zevende ‘clean sheet’ op z’n conto bijschreef, uiteindelijk wel verdiend.


Frank Tervoert slaat de handen voor zijn ogen nadat hij oog in oog met doelman Van der Sman faalde.

Net niet
Dat het allemaal anders had kunnen, nee eigenlijk had moeten lopen zal ieder toeschouwer, G.V.V.V.-er, T.E.C.-er of neutrale, vast kunnen en willen onderschrijven. Want op een mogelijkheid van Takasawa, waarbij goalie Jansen net op tijd kon ingrijpen, en een schot ruim voorlangs van topscorer Vink na, ging er in het eerste halfuur niet zo heel veel dreiging uit van de bezoekers.
Terwijl aan de overkant binnen 10 minuten twee goede kansen ontstonden voor Frank Tervoert en Robin Mulder die beiden met hun kopballen net de juiste richting niet wisten te vinden.
Maar met 15 minuten op de klok leek het toch raak te worden voor G.V.V.V. Met een pass zette Sofiane Laghmouchi spits Tervoert vrij voor doelman Van der Sman. De loopbeweging om de sluitpost heen was prima en het binnenschieten leek daarna een makkie te worden voor de Amsterdammer. Helaas bleek het vizier niet goed te staan en verdween het speeltuig een centimeter of twintig langs de verkeerde kant van de paal. Geen voorsprong dus waardoor T.E.C. uit haar schulp gelokt zou worden.
Nee, het bleek achteraf gezien symptomatisch voor de aanvallende intenties die de ploeg van De Wolf zeker wel tentoonspreidde, het was allemaal net niet. Want ook aanvoerder Terschegget mikte in kansrijke positie naast en Martin van Eck zag een zwabberschot met moeite worden gestopt door de Tielse goalie, terwijl Robin Mulder de pech had dat zijn schot, aan het einde van een mooie aanval over drie schijven, bij toeval een hak raakte van een verdediger.  

De kous op de kop
Waar het eigenlijk gezien het spelbeeld wachten was op een voorsprong van G.V.V.V. sloeg T.E.C. acht minuten voor de thee genadeloos toe. Vanuit het midden bediende Wimilio Vink de wegspurtenden Kurtley de Windt en Josemar Makiavala, en in eendrachtige samenwerking was het duo de blauwe defensie te snel af, en kon laatst genoemde met een lage schuiver in de verre hoek zijn ploeg op voorsprong zetten. Een forse domper voor de ploeg, die het betere van het spel had, maar het zijn de goals die nu eenmaal het verschil maken.

Nieuw elan
Natuurlijk was er nog niets verloren en dus werd na de pauze nieuw elan getoond om de achterstand goed te maken. Dat gebeurde bijna al vanaf de aftrap. Martin van Eck bediende Frank Tervoert die Migiel Zeller zijn hakken liet en op het doel kon afstormen. En waar de spits eigenlijk voor de ‘lange hoek’ had moeten kiezen met zijn schot, deed hij het in de ‘korte’ en daardoor kon de doelwachter, zij het met moeite redding brengen ten koste van een hoekschop.
Even daarna knalde Robin Mulder uit een ingooi rakelings naast, en had de mee opgekomen laatste man Wilco den Hartog pech toen na een voorzet van Laghmouchi zijn kopbal via de sluitpost de lat raakte en de scrimmage daarna opnieuw een prooi was voor de in het dagelijks leven zijnde spelersbegeleider van Vitesse. Ook een vrije trap gegeven op de rand van de ‘box’, na een solo actie van Laghmouchi, die Vink een gele kaart opleverde, was geen kolfje naar de hand van G.V.V.V., het speeltuig werd in de muur geschoten in plaats van er over.


Wilco den Hartog (r.) ziet zijn inzet via goalie Van der Sman op de lat vallen.

Voetbalwet
En dan kun je er bijna op wachten dat een oude voetbalwet weer opgeld zal doen. Zelf kansen missen en bij de eerste de beste mogelijkheid is de tegenstander wel trefzeker. Kurtley de Windt kon zonder noemenswaardige tegenstand op de linkervleugel doorstomen een voorzet geven, waarna Nehemia Sanaky ook al ongehinderd, op het slag van het uur, van dichtbij kon binnenkoppen (0-2). Als bijna direct daarna de aansluitingstreffer was gevallen was het wellicht nog spannend geworden, maar helaas dat gebeurde niet.  
Laurens van der Voort pikte keurig de bal af van Makiavala ter hoogte van de middellijn en verzond een schitterende pass richting Frank Tervoert die voor de tweede keer deze avond oog in oog kwam te staan met de Tielse captain. De lob die de aanvalsleider van zijn schoen liet vertrekken was net niet hoog genoeg en met de vingertoppen bracht de goalie redding en ook in tweede instantie was hij de baas door de bal op de grond klem te pakken.

Genadeslag
Het werd al met al steeds meer duidelijk dat dit niet de avond van G.V.V.V. zou worden en al helemaal niet van de naar Katwijk vertrekkende aanvalsleider. Want even voordat de bezoekers de genadeslag uitdeelden gaf Robin Mulder tweemaal een assist op Tervoert waardoor hij kansen kreeg zijn rendement van 0% iets op voeren, maar opnieuw lukte het hem niet zijn ploeg een boost te geven. Dat deed Kurtley de Windt wel, geholpen door een fout van Mourad Marbouh.
De middenvelder prikte heel ongelukkig een bal precies in de voeten van de snelle De Windt, die Wouter Bonke zijn hakken liet zien en met een zeer fraaie lob de uit zijn doel gekomen Johan Jansen verschalkte.
Met nog ruim een kwartier te gaan was de wedstrijd beslist, maar het sprak in het voordeel van de thuisploeg, dat ze hoofd niet in de schoot gooiden en bleven zoeken naar de eretreffer. Invaller Patrick Heesakkers, Robin Mulder en opnieuw Tervoert hadden de mogelijkheden daarop, maar de allergrootste was drie minuten voor tijd. Een solo van Heesakkers bezorgde de vleugelaanvaller Martin van Eck van dichtbij een kans, maar opnieuw werd het niets voor de gastheren.


Robin Mulder, tweede van links, die hier een 'no-look pass' lijkt te geven aan Patrick Heesakkers (18), was aardig op dreef, maar zijn teamgenoten wisten niet te profiteren van zijn ingevingen.

Daarmee is T.E.C. dit seizoen de tweede ploeg, na Jong AZ, die alle zes de punten van G.V.V.V. afsnoepte, speelde zich het definitief veilig, waar we de Oranjehemden van harte mee willen feliciteren en zijn zij ook nog volop in de race voor de derde periodetitel.
Voor de ploeg van John de Wolf is het nu zaak om met nog twee duels voor de boeg dit seizoen niet uit laten gaan als een nachtkaars. De eerste gelegenheid om het kaarsje weer op te laten flakkeren is komende zaterdag op sportpark De Krom in Katwijk, waar de gelijknamige ploeg om 18.00 uur gastheer zal zijn voor G.V.V.V.

G.V.V.V. – TEC 0-3 (0-1)

Scoreverloop: 37. Josemar Makiavala 0-1, 59. Nehemia Sanaky 0-2, 72. Kurtley de Windt 0-3.
 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Wouter Bonke (73. Thomas Bruijnzeels), Wilco den Hartog, Laurens van der Voort (71. Patrick Heesakkers), Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Mourad Marbouh, Robin Mulder; Martin van Eck, Frank Tervoert, Soufiane Laghmouchi (72. Jamarro Diks).
 

Opstelling TEC Tiel: Sebastiaan van der Sman; Obi Onyeike, Daan Disveld, Migiel Zeller, Aki Takasawa; Wimilio Vink, Matthijs van Gessel, Bart van Westerlaken; Nehemia Sanaky (69. Gianluca Maria), Josemar Makiavala (75. Trumaine Balrak), Kurtley de Windt (83. Joel Sanaky).
 

Gele kaarten: 9. Mourad Marbouh (G.V.V.V.), 55. Wimilio Vink (TEC Tiel)
 

Scheidsrechter: T. Koekoek (Almere)
Toeschouwers: 1000
 

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Meer foto's van onze hoffotograaf KLIK HIER