G.V.V.V. wint in diepe slotfase van DUNO

17 januari 2017
G.V.V.V. vergat in de oefenwedstrijd tegen het Gelderse DUNO de trekker over te halen, maar won in de diepe slotfase alsnog van de eersteklasser: 1-0. De zeventienjarige Thomas Bruijnzeels maakte zijn officieuze debuut.

De protesten van DUNO aan het adres van scheidsrechter Ruud van der Wielen waren hevig, maar dat deerde de ploeg van trainer John de Wolf niet zo. Een genomen vrije trap in de diepe slotfase van de wedstrijd moest van de leidsman worden overgenomen, resulterend in een treffer van Laurens van der Voort, die na een scrimmage de bal tegen de touwen kreeg. DUNO weigerde daarna de wedstrijd te vervolgen, Van der Wielen kon niet anders dan een punt te zetten achter het duel.

Een einduitslag waar vooral de thuisploeg niet heel veel mee opschoot, in de hoop het bevlekte blazoen wat op te poetsen na de teleurstellende 2-0 nederlaag bij BVV Barendrecht. Waar op sportpark De Bongerd de Veenendalers nagenoeg geen enkele kans wisten te creëren, deden ze dat in het oefenduel met DUNO wel, maar het vizier stond meerdere keren niet op scherp.

G.V.V.V. had in het eerst bedrijf het initiatief en creëerde een handvol grote kansen, maar ook nu konden de voorwaartsen geen vertrouwen tanken. Zo was Roy Terschegget niet in staat van de vrije ruime dankbaar gebruik te maken (redding doelman Te Witt), schoot Robin Mulder van dichtbij huizenhoog over, en vergat diezelfde Mulder zijn knappe individuele actie in de doelmond  te bekronen met een doelpunt: wederom redde Te Witt bekwaam.

DUNO zette daar met een trio rappe aanvallers genoeg tegenover. De Gelderse ploeg onder leiding van trainer Lodewijk de Kruif had na nog geen minuut spelen een levensgrote kans op de openingstreffer, maar het schot zeilde naast. Met een sierlijke redding voorkwam Kevin Rijnvis na een kwartier spelen erger voor de ploeg van trainer John de Wolf.

De ambitieuze ploeg uit Doorwerth leek in de tweede helft zijn kruit verschoten te hebben en kon G.V.V.V. alleen pijn doen uit een paar counters. Het was aan de ingevallen goalie Jelmer Nijburg te danken dat de stand op 0-0 bleef. De Veenendaler verrichte twee puike reddingen op bijna zeker lijkende doeltreffende schoten.

En wat had het voor een debuut – dan wel officieus – voor A-junior Thomas Bruijnzeels kunnen zijn als zijn schot niet op het nippertje verwerkt werd door de doelman van de bezoekers, vroeg in de tweede helft. Kinderlijk brutaal vroeg de zeventienjarige middenvelder om een kaats, dan weer speelde hij de bal zoals een spelmaker betaamt naar een speler met hetzelfde shirt, afwisselend met een actie aan de bal. Alleen bij hem zal de wedstrijd tegen DUNO bijblijven als een om nooit te vergeten.

G.V.V.V. – DUNO Doorwerth 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 90. Laurens van der Voort 1-0.

Opstelling G.V.V.V.: Kevin Rijnvis (63. Jelmer Nijburg); Rodny Hofman (46. Ayoub Boubakari), Wilco den Hartog ©, Taoufik Adnane (46. Laurens van der Voort), Mourad Marbouh; Joey Steenbergen, Roy Terschegget © (46. Thomas Bruijnzeels), Robin Mulder (46. Martin van Eck), Danny de Leeuw (46. Caifano Latupeirissa); Patrick Heesakkers, Frank Tervoert.

Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld