G.V.V.V. wint in Vlissingen van Hoek

24 juli 2016
Ook de tweede oefenwedstrijd van G.V.V.V. werd winnend afgesloten. Het duel tegen hoofdklasser Hoek, gespeeld op een kunstgrasveld bij VC Vlissingen, eindigde in 2-1 voor de Veenendalers. De blauwwitten, op een driedaags trainingskamp in Oostkapelle, kwamen in de eerste helft op achterstand, maar wisten in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken door twee doelpunten van nieuwkomer Frank Tervoert.

Traditioneel in de aanloop naar een nieuw seizoen gaat G.V.V.V. op trainingskamp. Dit keer werd het Zeeuwse Oostkapelle aangedaan. Omdat veel blauwwitte supporters in Zeeland hun vakantie vieren een uitgelezen kans om hun favoriete club aan het werk te zien en te kijken wie de nieuwe spelers zijn en wat de vorderingen zijn in de voorbereiding op het komende seizoen in de tweede divisie.
Veel supporters komen dan op de fiets, met de pont of worden door hun echtgenote afgezet bij het sportpark van VC Vlissingen.

Rodny Hofman geconcentreerd op bal en man.

Hoek geeft met name in de eerste helft goed partij en weet op fysieke kracht de ploeg van trainer John de Wolf regelmatig af te troeven. Die laatste heeft dit keer voor het spitsenduo Patrick Heesakkers en Robin Mulder gekozen en op links de van JVC Cuijk overgekomen Caifano Latupeirissa.
Aanvallend komt G.V.V.V. in de eerste fase aanvallend niet verder dan enkele niet helemaal geslaagde  aanvalsopzetten en schoten van Robin Mulder en Roy Terschegget.
Het is Hoek wat het eerst weet te scoren. Een schot van Guillaume Clinckemaillie raakt de paal en de bal komt pardoes voor de voeten van de vrijstaande Nick de Groote die voor een leeg doel kan binnen schieten.

Even later krijgt aanvoerder Roy Terschegget last van een rugblessure en ondanks verwoede pogingen van fysiotherapeut Sander van de Hoef moet Roy uiteindelijk de strijd staken en wordt vervangen door Danny de Leeuw.

Caifano Latupeirissa.

Het spel van G.V.V.V. toont in de eerste helft rommelig en enkele doelpogingen van Patrick Heesakkers leveren niets op. Een vrije trap van Mourad Marbouh op slag van rust wordt door de doelman hoekschop gewerkt. De grootste kans krijgt Latupeirissa kort daarna wanneer hij na een schitterende pass aan de linkerkant kan doorbreken, maar ook hij kan de bal niet in het netje leggen.
Ook Wilco de Hartog haalt het einde van de eerste helft niet. Een voetblessure zorgt ervoor dat hij in de laatste minuut wordt vervangen door Taoufik Adnane.

Na een opmerkelijk lange pauze van de zijde van G.V.V.V. kan de tweede helft beginnen. Hoek begon met vijf wissels. G.V.V.V. met een nieuwe aanvalsleider, Frank Tervoert. Hij krijgt direct een kopkans. G.V.V.V. begint meer druk te zetten en dit levert gelijk meer actie voor het doel van Hoek op. Tervoert krijgt na een mooie actie van Robin Mulder een tweede kans. En een schot van Martin van Eck gaat via de doelman en de paal net naast.

Balverlies van Hoek levert een kans en uiteindelijk een doelpunt op. Eerst geeft Martin van Eck een puike voorzet op Tervoert, de bal gaat naast. Even later een voorzet van Rodny Hofman, nu vindt Frank wel het doel, 1-1.

Frank Tervoert, twee doelpunten tegen Hoek.

Met nog een kwartier te spelen besluit tot trainer John de Wolf een drievoudige wissel toe te passen. Brouwer, Rijnsburger en Boubakari komen in het veld voor Hofman, Van Eck en Latupeirissa.

Laurens van der Voort komt nog tweemaal in beeld voor het doel van Hoek. Eerst kan hij bij een vrije trap van Danny de Leeuw net niet bij de bal en weet de doelman de bal hoekschop te werken. Uit de hoekschop kopt Laurens de bal over.

G.V.V.V. heeft in de tweede helft een duidelijk veldoverwicht. Er is meer druk op de bal, er wordt sneller gespeeld en er worden kansen gecreëerd. Wel is het spel regelmatig onnauwkeurig. Hoek moet het laten bij twee kansjes, maar heeft met de vele wissels duidelijk kwaliteit moeten inleveren.

Een fraaie actie en een voorzet van Robin Mulder (positief in beeld tijdens de eerste twee oefenwedstrijden) zorgt ervoor dat Frank Tervoert zijn tweede en winnende doelpunt kan maken.

Aanstaande dinsdag de volgende (oefen)wedstrijd, uit tegen SDC Putten, aanvang 19.30 uur.

Hoek – G.V.V.V. 1-2 (1-0)
25. Nick de Groote 1-0, 73. Frank Tervoert 1-1, 81. Frank Tervoert 2-1.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman (73. Daimy Rijnsburger), Laurens van der Voort, Bart Hulsbos, Mourad Marbouh, Roy Terschegget (27. Danny de Leeuw), Robin Mulder (82. Patrick Heesakkers), Wilco den Hartog (44.Taoufik Adnane), Martin van Eck (73. Ayoub Boubakari), Patrick Heesakkers (45. Frank Tervoert), Caifano Latupeirissa (73. Simon Brouwer).

Bekijk hier alle foto's van het duel.