G.V.V.V. is zichzelf niet tegen TEC Tiel

26 november 2016
Een onherkenbaar G.V.V.V. kreeg zaterdagavond een gevoelige nederlaag om de oren tegen TEC Tiel. De zondagclub profiteerde optimaal van de vele verdedigende fouten van de Veenendalers en won verdiend met 4-2.

Flets en steriel. Tam vooral. In de wedstrijd tegen TEC speelde een G.V.V.V. dat bijna in alle opzichte faalde.  ‘We moeten ons kapot schamen’, waren de duidelijke woorden van trainer John de Wolf over het zoutloze spel van zijn ploeg. En daar was geen speld tussen te krijgen.

De Veenendalers lieten de deur achterin om de haverklap open staan voor een snelle uitbraak van TEC Tiel, een strijdwijze die de thuisploeg wel lag met een rappe technicus als Wimilio Vink in de spits. Aan de bal worstelde een vrij onherkenbaar G.V.V.V. met zichzelf, met een balletje achter de man, een verkeerde balaanname en een veel te laag baltempo om de opgetrokken muur van de oranjehemden te slechten. TEC Tiel lachte zich in zijn vuistje, en hop daar lag het volgende doelpunt in het mandje van doelman Johan Jansen. Zo onbeholpen als tegen TEC Tiel had G.V.V.V. zich in maanden, misschien wel in jaren niet gemanifesteerd.

Erik van Dee legt Patrick Heesakkers tegen de grond.

Bij de 1-0 halverwege de eerste helft werd Jip Bartels, de andere spits, geen strobreed in de weg gelegd om randje zestienmeter succesvol het doel van Jansen onder vuur te nemen. Een terechte voorsprong, aangezien TEC met een grote kans op naam van verdediger Walter Kiomegni al flirtte met de 1-0 en veel dreigender oogde op het puike grasveld op De Lok. G.V.V.V. wist daar in de eerste helft, ondanks het veldoverwicht, alleen een bal op de lat van Wouter Bonke uit een verlengde hoekschop tegenover te zetten.

G.V.V.V. kwam pas een beetje aan voetballen toe toen het scorebord een 3-0 tussenstand liet zien en de wedstrijd zo goed als verloren was. Een juweel van een treffer was de 2-0 van uitblinker Wimilio Vink, vlak nadat spits Patrick Heesakkers van dichtbij naliet om de stand in evenwicht te brengen. Nee, Vink toonde zich wel effectief, hij verschalkte doelman Jansen na een soloactie met een fraai lobje.

Rodny Hofman in duel met Walter Kiomegni.

Diezelfde Vink tikte niet veel later vrij eenvoudig de 3-0 binnen, nadat Jip Bartels de bal ontfutselde van aanvoerder Roy Terschegget en Nehemia Sanaky aan de rechterkant lanceerde. Diens voorzet werd wederom haarfijntjes achter doelman Jansen gelegd. Een schoolvoorbeeld van een snelle uitbraak over de vleugels, die tegelijkertijd ook de zwakte van de Veenendalers aan het licht bracht.

Clubtopscorer Robin Mulder, die zich als enige aan de malaise onttrok, deed hoogstpersoonlijk wat terug, zoals alleen hij dat kan. Een kopbal van Martin van Eck verlengde hij achterwaarts met zijn rechtervoet, een verkapte omhaal die het geloof twintig minuten voor tijd ietjes terugbracht bij de honderden koukleumende supporters uit Veenendaal.

Een comeback leek in de maak toen Robin Mulder vlak voor tijd met een afstandsschot de 3-2 op het scorebord zette, maar de hoop op een gelijkmaker bleek ijdel. Doelman Jansen schatte in blessuretijd een diepe bal op Vink volledig verkeerd in. Die legde zoals een spelmaker betaamt de bal op terug op de net ingevallen Trumaine Balrak, die met een curvebal de goalie met de neus op de feite drukte: 4-2. Net als het hele team met de neus op de feiten werd gedrukt in Tiel.

Taoufik Adnane probeert Bart Westerlaken af te stoppen.

G.V.V.V. zakt door de nederlaag naar de derde plaats in de Tweede Divisie. Concurrent Kozakken Boys, dat met 4-3 won van SV Spakenburg, neemt de tweede plaats over.

TEC Tiel – G.V.V.V. 4-1 (1-0)
Scoreverloop: 32. Jip Bartels 1-0, 47. Wimilio Vink 2-0, 58. Wimilio Vink 3-0, 70. Robin Mulder 3-1, 90. Robin Mulder 3-2, 90+1. Trumaine Balrak 4-2

Opstelling TEC Tiel: Sebastian van der Sman ©; Obi Onyeike, Randel Shakison, Bart Westerlaken, Erik van Dee, Walter Kiomegni (41. Aki Takasawa); Ibrahim Aliskan, Nehemia Sanaky, Mohammed Nouri (73. Joel Sanaky); Wimilio Vink, Jip Bartels (88. Trumaine Balrak).

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wouter Bonke (61. Frank Tervoert), Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Laurens van der Voort, Robin Mulder; Martin van Eck, Patrick Heesakkers, Caifano Latupeirissa.

Gele kaarten: 75. Nehemia Sanaky (TEC Tiel), 71. Bart Hulsbos (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: A. Bos (Elburg)
Toeschouwers: 700

Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: Orange Pictures (Dick Gijbsertsen was afwezig)