Jong RKC te sterk voor G.V.V.V.

2 mei 2017
G.V.V.V. heeft de oefenwedstrijd tegen de beloften van eerstedivisionist RKC Waalwijk niet winnend kunnen afsluiten. In een duel waarin liefst drie jeugdspelers hun officieuze debuut maakten, verloor de thuisploeg met 1-3.

G.V.V.V. kon in de examenwedstrijd van stagiair Delano Verwey aardig mee met Jong RKC en domineerde de tweede helft, maar vergat zichzelf wederom te belonen. De aansluitingstreffer van Soufiane Laghmouchi, na een sierlijke soloactie, bleek niet voldoende.

Jong RKC was in de eerste helft dreigend en verzuimde ruim afstand te nemen van de Veenendaalse tweededivisionist, die met dank aan Kevin Rijnvis in het zadel bleef. De keeper redde zeker vijf keer, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg op achterstand kwam. Bij de 1-0, op slag voor rust, de defensie van G.V.V.V. werd opengereten dankzij snel aanvalsspel, kon de spits van Jong RKC makkelijk binnenschieten. Een kwartier na rust werd het ook nog 2-0. Rijnvis redde uitstekend op een schot van een aanvaller van RKC, maar de rebound was hem te machtig. Bij de 1-3 kon een andere aanvaller bij de tweede paal vrij simpel het leer tegen de touwen schieten.

Rick van de Steeg, Danny Stomphorst en Robert van ’t Foort zullen deze oefenwedstrijd in ieder geval niet snel vergeten. Zij maakten hun officieuze debuut in het eerste elftal van de vereniging. Stomphorst had zijn debuut nog extra cachet kunnen geven als zijn vrije trap na rust in het net vloog, maar de doelman van Jong RKC stak daar een stokje voor.

G.V.V.V. – Jong RKC 1-3 (0-1)
Scoreverloop: 78. Soufiane Laghmouchi 1-2.

Opstelling G.V.V.V.: Kevin Rijnvis; Mourad Marbouh (71. Rick van de Steeg), Wilco den Hartog, Wouter Bonke, Taoufik Adnane; Roy Terschegget © (46. Caifano Latupeirissa) , Thomas Bruijnzeels, Robin Mulder (60. Robert van ’t Foort); Martin van Eck, Frank Tervoert (46. Danny Stomphorst), Soufiane Laghmouchi.

Toeschouwers: 100