Klantenbinding G.V.V.V. tegen De Treffers

3 september 2016
Op de eerste twintig minuten na, dicteerde G.V.V.V. de wedstrijd tegen De Treffers, De Groesbekers kwamen dan wel snel op voorsprong dankzij een rake kopbal van Leemans, na de gelijkmaker van Tervoert glipte de wedstrijd door de vingers van de roodzwarten. Een geconcentreerd spelend G.V.V.V. deed in de tweede helft aan klantenbinding, met vloeiend combinatievoetbal, flitsende aanvallen over de vleugels en het creëren van een karrenvracht aan de kansen. Frank Tervoert gaf uiteindelijk de langverwachte nekslag, door in blessuretijd de 3-1 tegen de touwen te schieten.
 
Met een punt minder, maar een palmares om u tegen te zeggen kwam het Groesbeekse De Treffers naar sportpark Panhuis om onderdeel te zijn van een heuse primeur. De eerste competitiewedstrijd tussen een zaterdag- en zondagvereniging in Veenendaal. Nooit eerder troffen beide teams elkaar (logischerwijs) in competitieverband, wel in beker- en oefenwedstrijden. Voor G.V.V.V is het ook de eerste avondwedstrijd in de Tweede divisie.
Trainer John de Wolf kan beschikken over een vrijwel compleet fitte selectie. Een selectie die deze week werd uitgebreid met twee nieuwe spelers. Zijn collega Anton Janssen mist een aantal spelers. 
 
G.V.V.V. begint de wedstrijd met het gebruikelijke basiselftal. Op de bank zien we o.a. Wilco den Hartog (terug van een blessure) en nieuwkomer Paddy John. De thuisploeg heeft een flitsende start. Al in de tweede minuut de eerste hoekschop. Frank Tervoert probeert het met een halve omhaal, doelman Niels Kornelis pareert met de nodige moeite en in de rebound kan Martin van Eck de bal niet in het netje krijgen,
Het antwoord van De Treffers is net iets beter. De technisch vaardige Nick de Bondt plaatst de bal voor het doel van G.V.V.V. De verdediging wordt op lengte geklopt en centrumverdediger en tevens aanvoerder Kenny Leemans kopt de bal met een boogje in de verre hoek, 0-1.

Kenny Leemans (uiterst rechts) heeft de vrije trap binnengekopt.
 
Een mokerslag voor de blauwen, waar ze zich in het vervolg maar met moeite aan kunnen ontworstelen. De Treffers heeft het elftal goed geposteerd en zorgt ervoor dat G.V.V.V. heel veel moeite heeft een fatsoenlijke aanval op te kunnen bouwen. Roy Terschegget schiet een vrije trap tweemaal in de muur en ook een afstandsschot van hem gaat naast.
De Treffers kan met deze voorsprong rustig toekijken, afwachten op een kans en er dan levensgevaarlijk uitkomen. Bij de thuisclub staat het middenveld niet goed en gecombineerd met onnauwkeurig spel maakt het dat er weinig gelukte aanvallen te zien zijn. Ook het vroegtijdig druk zetten zorgt ervoor dat de Groesbekers heer en meester zijn op het veld.
Ze krijgen zelfs kans de voorsprong uit te breiden wanneer een bal in het zestienmetergebied over Taoufik Adnane heen zeilt en bij Nick de Bondt terecht komt. Zijn schot gaat via een verdediger gelukkig naast.
 
Na 25 minuten spelen zien we eindelijk G.V.V.V. een beetje loskomen. Vooral over de linkerzijde wordt wat vaker een min of meer geslaagde aanval opgezet. Met name Danny de Leeuw ontworstelt zich aan zijn tegenstander. Bij zo’n aanval schiet hij op goal waarbij doelman Kornelis de bal weer in het veld brengt. Frank Tervoert heeft echter goed opgelet en weet het net met een hard schot te laten bollen, 1-1.

Frank Tervoert heeft goed opgelet en schiet de bal binnen, 1-1.
 
Het doelpunt moet haast als een bevrijding gezien worden. De Treffers is van slag en is het even kwijt. 
Een afstandsschot van Roy Terschegget gaat over het doel. Even is er sprake van een strafschop wanneer een voorzet van Danny de Leeuw tegen de arm van aanvoerder Leemans lijkt te komen. Scheidsrechter De Brito Roque oordeelt echter dat er niets opzettelijks gebeurd is. 
Opnieuw is het Danny de leeuw die zijn tegenstander laat staan, maar Robin Mulder kan de voorzet niet verzilveren. In de tegenaanval is het Nick de Bondt die de bal ver naast het doel van Johan Jansen schiet. 
 
Voor de zoveelste keer wordt een schot van Frank Tervoert geblokt en kan de spits niet voor een tweede keer scoren. De laatste paar minuten van de eerste helft zijn voor De Treffers. Een uitval van Rick Verbeek wordt door Bart Hulsbos goed verdedigd. Wanneer G.V.V.V. even later niet goed uitverdedigd kan rechtsback Frenk Keukens een voorzet geven die door Robert Mutzers voorlangs wordt gekopt. 
 
Wanneer de scheidsrechter fluit hebben we een eerste helft gezien met twee gezichten. De eerste helft was voor de gasten en de tweede helft voor de thuisploeg.
 
Na de thee bij G.V.V.V. geen wisselingen, bij De Treffers is Twan Smits vervangen door Coen Maertzdorf. Ook zien we dat Nick de Bondt, de eerste helft vaak aangever voor de aanvallers, is verhuisd naar een backpositie. De Bondt zien we nog wel even in beeld wanneer hij kort na rust twee vrije trappen in de buurt van het strafschopgebied mag nemen.
De eerste tien minuten zijn niet om aan te gluren. Beide teams bakken er niets van en de wedstrijd dreigt als een nachtkaars uit te gaan. Mulder schiet nog naast en wanneer Mutzers gevaarlijk dreigt te worden loopt Rody Hofman in de weg. G.V.V.V. zoekt het nog steeds vooral over links.
Beide ploegen leiden slordig balverlies en brengen aanvallend weinig op de mat.
Een opportunistische aanval waarin met name Martin van Eck een grote rol speelt levert niets op. Wel zien we Roy Terschegget ineens languit binnen de zestien liggen.
 
Wanneer Rody Hofman besluit om maar weer eens meer naar voren te gaan levert hij een afgemeten voorzet af. Robin Mulder kan zijn voet tegen de bal zetten en hem in de uiterste hoek schieten, 2-1. Hiermee komt G.V.V.V. op voorsprong, niet geheel onverdiend!

Robin Mulder zet G.V.V.V., op aangeven van Rodny Hofman, op voorsprong.
 
De Treffers is in het vervolg onherkenbaar en niet meer de ploeg die de eerste twintig minuten domineerde. G.V.V.V. zoekt de aanval en wil de voorsprong uitbouwen. Het krijgt hierbij opmerkelijk genoeg ook alle ruimte van de tegenstander. Het ligt niet alleen aan de tegenstander, maar de blauwen gaan inderdaad beter voetballen en combineren prima. De volledige inzet van de spelers is daarbij ook prettig om te zien. Schoten van Tervoert worden nog steeds regelmatig geblokt. Een afstandsschot van Martin van Eck gaat maar net naast. Een fantastisch actie van Mulder en een dito pass op aanvoerder Terschegget wordt door de laatste op een haar na gemist.
 
Ook de verdediging is goed op dreef. Hulsbos en Bonke heersen in het centrum. Doelman Johan Jansen moet nog wel en keer met een ‘noodgang’ richting zijlijn om een aanval te onderscheppen. Slim schermt hij de bal af die daarbij tergend langzaam over de achterlijn rolt. 
 
Met nog ruim tien minuten te spelen komt Laurens van der Voort in het veld voor Caifano Latupeirissa. Hij mengt zich direct in een aanval die uiteindelijk door Van Eck tegen de doelman wordt aan gekopt. De Treffers mengen zich ook weer meer in de strijd en zodoende is er sprake van een boeiende wedstrijd. G.V.V.V. drukt en wil de voorsprong uitbouwen. Kansen zijn er volop geweest. De genadeslag blijft (nog) uit. De Leeuw schiet via de doelman over. Robin Mulder krijgt nog een beste kans. In de tegenaanval schiet Wesley Meeuwsen de bal via de paal in het zijnet. De Treffers komen meer en meer naar voren. De spanning is voelbaar op het veld en langs de lijn. 
Robin Mulder mikt, na een doorkopbal van Van Eck, de bal over het doel. Adnane komt nog eens in kansrijke positie, maar schiet oog in oog met de doelman over. De Treffers scoren, maar dan wel uit buitenspelpositie.
 
In de drie minuten extra speeltijd zet Danny de Leeuw nog eens voor en wordt het aansluitende schot van Frank Tervoert weer eens geblokt. Maar Frank heeft de bal goed gevolgd en kan deze, zwaar gehinderd, in de rebound nu wel keihard inschieten, 3-1.

Zwaar gehinderd, op wilskracht toch scoren (zie ook de fotoserie).
 
Wanneer, de goed fluitende, scheidsrechter De Brito Roque voor de laatste keer deze wedstrijd fluit heeft G.V.V.V. een belangrijke overwinning behaald. Met een (voorlopig) tweede plaats op de ranglijst, maar wat nog belangrijker is in deze fase van de competitie; het vertoonde spel, de inzet en scorende spelers. Een genoegen om naar te kijken.
 
 
Volgende week de uitwedstrijd tegen de FC Lienden, de afgelopen twee seizoenen kampioen van de zondagamateurs, aanvang 15.30 uur. Rechtstreekse uitzending op FOX sport.
 
 
Frank Tervoert (9) wordt luid bejubeld na zijn treffer, de 3-1.

 
G.V.V.V. – De Treffers 3-1 (1-1)
Scoreverloop: 6. Ken Leemans 0-1, 30. Frank Tervoert 1-1, 65. Robin Mulder 2-1, 90+3. Frank Tervoert 3-1.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wouter Bonke, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget, Robin Mulder, Danny de Leeuw; Martin van Eck, Frank Tervoert, Caifano Latupeirissa (78. Laurens van der Voort).
 
Opstelling De Treffers: Niels Kornelis; Frenk Keukens, Ken Leemans (76. Remy Raterink), Pim Balkestein, Bas Hendriks; Daniel van Straaten, Rick Verbeek, Twan Smits (46. Coen Maertzdorf); Nick de Bondt, Wesley Meeuwsen, Robert Mutzers (81. Hafid Sarkouk).
 
Scheidsrechter: S. de Brito Roque (Capelle aan den IJssel)
 
Toeschouwers: 1200
 
Foto's van deze wedstrijd gemaakt door onze hoffotograaf Dick Gijsbertsen. Klik hier.