Kopballen troef bij winst van G.V.V.V.

26 juli 2016

Putten - Bij de 2-4 overwinning die G.V.V.V. op sportpark De Putter Eng boekte tegen de plaatselijke trots S.D.C. Putten kwamen er maar liefst vier goals via kopballen tot stand. Daarin bleef de stand in evenwicht 2-2, maar via de voeten besliste de Veenendalers uiteindelijk het pleit.

Op sportpark De Putter Eng, dat een ware metamorfose ondergaat met het in aanbouw zijnde fraaie clubhuis, annex businesshome, annex kleedkamers en het spiksplinter nieuwe kunstgrasveld, leek het er even op dat G.V.V.V. de gastheren van de mat zou gaan vegen. Want binnen de kortste keren en voordat de Puttenaren met de ogen hadden kunnen knipperen moest doelman Manuel Hoogewoning al tweemaal de bal uit het net halen.


Martin van Eck (l.) kopt de 0-3 binnen. Foto: Jeroen van Barneveld.

Snelle voorsprong
Evenzovele snel en prachtig gecombineerde aanvallen lagen aan de basis van de voorsprong met als ‘grote man’ Danny de Leeuw. Afgelopen zaterdag in Vlissingen tegen Hoek was de aanvallende linkermiddenvelder vaak ongelukkig met zijn acties en speelde hij overall een matige partij. Tegen S.D.C. Putten liet De Leeuw weer zijn tanden zien zoals we dat afgelopen seizoen gewend zijn van hem en dat hem ook de eretitel beste speler van het seizoen ’15-’16 opleverde.
Want bij zowel het openingsdoelpunt als de 0-3 ruststand was Danny de initiatiefnemer, door op het middenveld zelf de aanval op te zetten en al kaatsend met ploeggenoten ook eindstation te worden, met uiteindelijk een drietal perfecte voorzetten van zijn voet.
De eerste voorzet werd door Martin van Eck op waarde geschat die al koppend, een aspect wat hij meer dan aardig beheerst, deze tegen de touwen liet belanden. Was deze performance al een 8 waard, de tweede uitvoering van de samenwerking tussen De Leeuw en Van Eck, net voor rust, verdiende qua jurering een dikke 9 en bracht zelfs lyrische woorden voort uit de monden van de verslaggevers van de thuisploeg. Want op Bep Bakhuys-achtige promoveerde de rechterspits een deze keer wegdraaiende voorzet tot doelpunt.
Dat het ook wat minder spectaculair, maar zeker zo effectief kan liet de nieuwe aanvalsleider Frank Tervoert zien. Hij promoveerde de assist van De Leeuw, al vroeg in de wedstrijd, met een zeer subtiele voetbeweging tot doelpunt.
Dat het daarbij bleef voor de thee mocht G.V.V.V. zichzelf aanrekenen, want er waren diverse mogelijkheden om de score te verhogen. Aan de andere kant was er nauwelijks gevaar te duchten. Slechts eenmaal moest Kevin Rijnvis, die deze keer aan de beurt was om zijn kunnen te tonen, snel zijn doel uitkomen om een uitbraak van de gastheren te verijdelen. Het was in die eerste 45 minuten eigenlijk alleen G.V.V.V. wat de klok sloeg.


Driemaal een puike assist met de befaamde linkervoet van Danny de Leeuw (r.) Foto: Jeroen van Barneveld

Schrik
Een paar minuten voordat scheidsrechter Keijl voor de rust zou gaan fluiten sloeg bij heel G.V.V.V. de schrik om het hart. In een op het oog onschuldig duel ging Simon Brouwer naar het gras en bleef met een van pijn vertrokken grimas op het gezicht liggen. Dus er was echt wel wat aan de hand, want Brouwer is er de man niet na om kleinzielig te zijn en een blessure te simuleren. Verzorger Jan van Pommeren was er als een speer bij, maar het was wel duidelijk dat de voormalig aanvoerder niet verder kon spelen. Met 10 man speelde G.V.V.V. de eerste helft uit. Wat de diagnose is voor Simon Brouwer is op het moment van schrijven niet duidelijk, maar uiteraard hopen en wensen wij voor hem dat er niets ernstig in het kniegewricht is beschadigd na de lange lijdensweg van vorig seizoen met een blessure aan datzelfde ledemaat.

Aansluitingstreffer
Na de thee bij beide teams de gebruikelijke wisselingen. In de ploeg van John de Wolf kwam door de blessure van Brouwer noodgedwongen Roy Terschegget in het veld, die eigenlijk uit voorzorg niet zou spelen na de rugblessure die hij opliep in het duel tegen Hoek. Ook Patrick Heesakkers, Robin Mulder en Bart Hulsbos maakten hun opwachting. Of het deze wissels waren, of de comfortabele voorsprong, of dat de gastheer meer energie in het spelletje stopte is de vraag. Maar duidelijk was wel dat S.D.C. Putten niet meer lijdzaam toe zag en meer spelaandeel veroverde. Dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer die ook gezien mocht worden. Rick van de Brink, die wellicht goed naar Danny de Leeuw had gekeken, verzond een voorzet die door de topscorer van vorig seizoen van de Puttenaren Rocco Keizer (21 goals) fraai met het hoofd werd binnen geknikt.


Simon Brouwer moet geblesseerd het veld verlaten. Foto: Jeroen van Barneveld.

Meer evenwicht
Voor beide doelen ontstonden nu kansen. Keizer was dicht bij zijn tweede van de avond, maar ook Martin van Eck had een valse hattrick kunnen laten noteren. Helaas kostte zijn passeeractie, na een schitterende crosspass van Robin Mulder, teveel energie om nog kracht over te hebben om hard uit te halen. Hoogewoning bracht redding. Het spel was nu veel meer in evenwicht, toch waren de beste kansen voor de Veense blauwkousen. Van Eck treuzelde net iets te lang om een assist te geven op de vrijstaande Roy Terschegget, Patrick Heesakkers controleerde het speeltuig in het vijfmeter gebied niet goed genoeg om af te kunnen drukken en Bart Hulsbos kopte een corner van Terschegget rakelings over. Maar de allergrootste kans was voor Caifano Latupeirissa. Op het middenveld onderschepte hij de bal en met een passeerbeweging schudde hij zijn tegenstander af om geheel vrij richting doel op te stomen. Helaas was het vizier niet goed afgesteld en verdween zijn schot naast het vijandelijke doel.

Scorende nieuwelingen
Tussendoor was G.V.V.V. wel op een 1-4 voorsprong gekomen. Invaller Ayoub Boubakari kopte subtiel op mede invaller Robin Mulder die van dichtbij geen moeite had om de Puttense goalie kansloos te laten. Daarmee hebben de drie nieuwgekomen aanvallers allemaal al hun stempel gedrukt op deze oefencampagne. Tervoert 3x, Latupeirissa en Mulder beide 1x.
Het slotakkoord kwam van de thuisploeg, waarbij Joost Heerschop zijn voormalig ploeggenoot bij Sparta Nijkerk Kevin Rijnvis liet vissen. Hij knikte een hoekschop op fraaie wijze snoeihard binnen. Daar zal na afloop waarschijnlijk nog wel even over zijn gedold tussen de oud ploegmakkers.

Trainer John de Wolf, maar ook de aanwezige fans, zullen zeker tevreden zijn geweest over het eerste bedrijf waar de ploeg bij tijd en wijle oogstrelend voetbal liet zien, maar nog belangrijker, dit ook omzette in doelpunten want daar draait het uiteindelijk allemaal om. En er was ook duidelijk zichtbaar dat de zogenaamde driehoekjes een stuk beter uit de verf kwamen dan in de wedstrijd tegen Hoek. Deel twee was van een minder gehalte, maar we mogen ook niet vergeten dat onze favorieten al flink aan de tand zijn gevoeld gedurende de laatste weken op de trainingen en in het afgelopen weekeinde op het trainingskamp in Zeeland. Dus een tikkie teleurstellend dat tweede bedrijf? Ja, maar wel zeer begrijpelijk en alleszins acceptabel.

Aanstaande zaterdag volgt er opnieuw een oefenduel maar nu op het eigen vertrouwde sportpark Panhuis. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen zondag hoofdklasser Sportclub Silvolde.  

S.D.C. Putten – G.V.V.V. 2-4 (0-3)

Scoreverloop: 5. Martin van Eck 0-1, 11. Frank Tervoert 0-2, 41. Martin van Eck 0-3. 48. Rocco Keizer 1-3, 81. Robin Mulder 1-4, 85. Joost Heerschop 2-4.

Opstelling G.V.V.V. : Kevin Rijnvis, Rodny Hofman (65. Daimy Rijnsburger), Wouter Bonke (46. Bart Hulsbos), Laurens van der Voort, Taoufik Adnane (©), Simon Brouwer (46. Roy Terschegget), Martin van Eck (65. Ayoub Boubakari), Frank Tervoert (46. Patrick Heesakkers), Caifano Latupeirissa, Danny de Leeuw, Mourad Marbouh (46. Robin Mulder).

Scheidrechter: G. Keijl (Heerde)
Toeschouwers: 150

Een fotoreportage van de wedstrijd is hier te vinden.