Matig schouwspel levert punt op bij AFC

8 april 2017
G.V.V.V. heeft een punt overgehouden aan de confrontatie met AFC. In een zeer matig schouwspel kon de ploeg van trainer John de Wolf weinig overtuigen: 1-1.
 
De Veenendalers kwamen desondanks furieus uit de startblokken met een wonderschone treffer. Na vier minuten spelen bediende Soufiane Laghmouchi met een hoge bal Robin Mulder, die het leer met de hak voor de voeten van Caifano Latupeirissa legde. De vleugelaanvaller wist daar wel raad mee en bracht de bezoekers op voorsprong.
 
De wedstrijd ontpopte zich daarna tot een foutenfestival dat zijn weerga niet kende. AFC en G.V.V.V. konden geen enkele bal in de ploeg houden op de stroeve grasmat van het zonovergoten Sportpark Goed Genoeg. Desondanks kwamen de gastheren op gelijke hoogte na geklungel in de defensie van de blauw-witten. Koen Bosma kon van dichtbij de trekker overhalen: 1-1.
 
Pas toen Patrick Heesakkers, de boomlange pinchhitter, tien minuten voor tijd het veld betrad, kwam er leven in de brouwerij bij de Veenendalers. De spits duelleerde volop en had een strafschop moeten krijgen, maar de warrig fluitende arbiter Dieperink zag niets in de charge van aanvoerder Magid Jansen. Heesakkers kopte in de slotminuut nog op de lat, maar met een zege had G.V.V.V. wellicht teveel gekregen.

De belangen zijn voor beide ploegen anders deze zaterdag. G.V.V.V. heeft punten nodig om de tweede plaats op de ranglijst te kunnen behouden en de Amsterdammers gaan proberen punten te sprokkelen om de promotie/degradatieplekken te ontlopen. De wedstrijd in Veenendaal (november vorig jaar) was voor de blauwen in een deceptie geëindigd, G.V.V.V. kreeg de kous op de kop, mede door twee doelpunten van Matthijs Jesse.
 
Trainer John de Wolf heeft weer de volledige beschikking over Soufiane Laghmouchi en moest zodoende puzzelen hoe hij de aanval gaat inrichten. De uitkomst is dat Robin Mulder wordt geposteerd als spits. Kwelgeest Matthijs Jesse begint bij AFC op de bank.
 
G.V.V.V. heeft niet veel tijd nodig om het eerste doelpunt op het scorebord te zetten. Al in minuut vier is het zover. Terwijl de speaker nog bezig is koffie te zetten krijgt Soufiane Laghmouchi de bal in het zestienmetergebied toegespeeld, hij geeft de bal door naar Robin Mulder die op zijn de beurt de bal Mulderiaans (met een hakje) doorgeeft aan Caifano Latupeirissa. Die haalt op zijn beurt heel effectief uit. Een opsteker van jewelste en waarschijnlijk een streep door alle tactische concepten van beide coaches.
 
Caifano Latupeirissa schiet na voorbereidend werk van  Laghmouchi en Mulder de 0-1 binnen.

AFC kan het wedstrijdbeeld een aantal minuten later weer een gelijke stand geven wanneer ze een van de geboden mogelijkheden hadden verzilverd. Koen Bosma schiet in de handen van doelman Jansen. Pieter Koopman schiet een bal, na een slordigheid op het middenveld van de blauwen, via Laurens van der Voort hoekschop. Opnieuw een slordigheid op het middenveld van de blauwen en AFC krijgt een vrije trap op twintig meter afstand van het doel. Koen Bosma krult de bal om de muur heen en Johan Jansen moet de bal uit de hoek plukken.
 
Een aardig begin voor de toeschouwers op sportpark Goed Genoeg. Maar vreemd genoeg zorgt de voorsprong van de blauwen niet voor de nodige rust in hun spel. Slechte passes en spelers die elkaar niet goed begrijpen. Het mooie groene gras heeft ook zo zijn nadelen. AFC krijgt daardoor mogelijkheden om regelmatig voor het doel van de Veenendalers te komen. Maar ook G.V.V.V. krijgt nog mogelijkheden. Danny de Leeuw kan na twee pogingen de bal bij Robin Mulder krijgen en diens  schietkans gaat rakelings langs de (verkeerde) kant van de paal.
 
Het duurt even voordat G.V.V.V. weer wat onder de druk van de Amsterdammers uit komt. De storm van AFC lijkt na een half uur wat geluwd te zijn. Er is weinig spelopbouw meer. Het getoonde spel van beide ploegen wordt er trouwens niet beter op. Rommelig, veel balverlies. Toch krijgt AFC nog kansen op de gelijkmaker. Tim Wulffraat kopt een bal door richting Pieter Koopman, maar hij raakt de bal op z’n zachts gezegd niet zo best en laat deze kans dan ook liggen. De volgende kans kent een betere afloop. Een voorzet van links wordt bij de achterlijn door Taoufik Adnane verkeerd beoordeeld en hij wordt dan ook afgetroefd door Tim Wulffraat die de bal weer voor het doel kan krijgen waarna Koen Bosma de bal in het doel plaatst, 1-1.
 
Onvermijdelijk gezien het spelbeeld. G.V.V.V. speelt slordig, het middenveld van de blauwen sluit niet aan, komt ook niet op tijd mee terug en vanaf de zijkanten wordt er helemaal geen aanvalskracht ontwikkeld. Door dit magere spel helpt G.V.V.V. AFC eigenlijk weer in de wedstrijd.
 
Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft nog een kans voor AFC. Na zwak verdedigingswerk krijgt Jonathan Richard de mogelijkheid op doel te schieten. De bal is niet hard genoeg en doelman Jansen kan deze oppakken. 
 
Danny de Leeuw ondergaat nog een blessurebehandeling en in de minuut extra speeltijd speelt Latupeirissa Robin Mulder vrij, maar de laatste raakt de bal volledig verkeerd en de bal rolt naast het doel.
 
Na de rust blijkt De Leeuw vervangen door Mourad Marbouh. G.V.V.V. gaat net als de eerste helft gelijk fel van start. Vanaf de linkerkant brengt Hofman Laghmouchi in balbezit, de voorzet op Mulder is op maat en doelman Patrick Zonneveld moet zijn best doen om de kopbal onder controle te krijgen. Het inbrengen van Marbouh zorgt voor meer actie op het middenveld. Er wordt meer druk gezet, de bal wordt regelmatig ver- en heroverd. Aanvallend is het nog erg onder de maat. Maar dat geldt voor beide ploegen. Ook AFC kan geen vuist (meer) maken en de wedstrijd vervalt toch een soms droevig niveau. Laghmouchi maait bij een veelbelovende aanval volledig over de bal. 
 
Trainer Ton du Chatinier van AFC besluit te gaan wisselen. Hij hinkt blijkbaar op twee gedachten. Een punt, maar misschien ook wel meer. Dat laatste blijkt bij het inbrengen van Matthijs Jesse, hij was in de wedstrijd in Veenendaal goed voor een invalbeurt en twee doelpunten.
 
Net voordat Patrick Heesakkers in het veld komt om als breekijzer te gaan fungeren krijgt Latupeirissa nog een schietkans. Hij neemt de bal op zijn slof, maar de bal kets af op de verdediging. 
Heesakkers neem zijn rol heel serieus. Hij krijgt het direct aan de stok met zijn directe tegenstander Sam Nijpels. Behalve dat hij de bal een keer net over het doel schiet wordt hij door Nijpels ook nog een keer ernstig gehinderd in het strafschopgebied. Heel G.V.V.V. claimt een strafschop, scheidsrechter Dieperink heeft het echter anders gezien. Iets wat wel vaker gebeurde gedurende de wedstrijd. Wel moet gezegd worden dat hij altijd kort in de buurt van de bal was. 

Pas de deux, uitgevoerd door Patrick Heesakkers en Sam Nijpels.
 
Hoewel de wedstrijd soms van een bedroevend niveau is, blijft het toch spannend. Beide ploegen loeren nog op de overwinning. Doelman Jansen moet een inzet van Grootfaam en een schot van Koopman keren. Laurens van der Voort zet nog een voet dwars bij een kans van AFC. 
In de blessuretijd wordt een voorzet van Martin van Eck door Heesakkers tegen de onderkant lat gekopt. Bijna was het kunstje weer geflikt, de winnende goal in de dying seconds. Jammer genoeg stuitert de bal weer het speelveld in. G.V.V.V. mag aan het slot van de wedstrijd nog een vrije trap nemen, Rodny Hofman schiet de bal in de muur.

Patrick Heesakkers gaat de bal (helaas) op de lat koppen, de stand op het scorebord blijft.
 
Door dit resultaat en de overwinning van Kozakken Boys zakt G.V.V.V. naar de derde plaats. Volgende week is G.V.V.V. vrij want in het Paasweekeinde is er een voor sommige verenigingen zelfs een dubbel programma. De eerstvolgende wedstrijd is het uitduel tegen kampioen Jong AZ op zaterdag 22 april, aanvang 14.30 uur.
 
 
AFC – G.V.V.V. 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 4. Caifano Latupeirissa 0-1, 30. Koen Bosma 1-1.
 
Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Guido Moelee, Sam Nijpels, Magid Jansen ©, Teun van Zweeden, Mark van den Boogaart (85. Danny Goedkoop), Koen Bosma (61. Mallqui Cabeza Narvaez), Tim Wulffraat (70. Matthijs Jesse), Jonathan Richard, Pieter Koopman, Melvin Grootfaam.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Wilco den Hartog, Laurens van der Voort, Taoufik Adnane, Roy Terschegget ©, Robin Mulder, Danny de Leeuw (46. Mourad Marbouh), Martin van Eck, Caifano Latupeirissa, Soufiane Laghmouchi (78. Patrick Heesakkers).
 
Gele kaarten: 20. Mark van den Boogaart (AFC)
 
Scheidsrechter: R. Dieperink (Borculo)
Toeschouwers: 500
 
Foto's van onze hoffotograaf zien, klik dan hier