Mulder loodst G.V.V.V. naar zege tegen HHC

13 augustus 2016
G.V.V.V. is in de nieuwe Tweede Divisie goed gestart met een felbevochten doch dik verdiende 2-1 zege op HHC Hardenberg. Robin Mulder kroonde zich met twee doelpunten tot matchwinner.
 
De aanvallende middenvelder luisterde zijn uitstekende optreden in Hardenberg op met twee knap uitgespeelde doelpunten, waarvan vooral de tweede treffer in het oog sprong. Hoog springend in de lucht kopte hij in de negentiende minuut een wonderschone voorzet van Rodny Hofman tegen de touwen. Ruim een kwartier eerder was Mulder al het eindstation van een gesmeerde aanval van de ploeg van trainer John de Wolf. Danny de Leeuw vond de nieuwkomer in het zestienmetergebied die zonder aarzelen zijn voet tegen de bal zette. Het doelpunt van Mulder gaat de geschiedenisboeken in als het eerst doelpunt in de nieuwbakken Tweede Divisie.
 
Robin Mulder mag de felicitaties in ontvangst nemen na zijn twee treffers. Foto: Dick Gijsbertsen
 
G.V.V.V. is naar Hardenberg afgereisd in de wetenschap dat er nog nooit in die plaats tegen deze tegenstander is gewonnen. Om maar aan te geven hoe moeilijk de tegenstander van vandaag te bespelen is. Maar goed, ieder seizoen en ieder duel is weer nieuw en de Veenendalers hebben er alle belang bij om de eerste wedstrijd in de nieuw gevormde competitie met een positief resultaat af te sluiten. Behalve punten is dat geval ook goed voor het zelfvertrouwen zo aan het begin van de competitie.
De oefencampagne werd prima afgesloten, Trainer John  de Wolf heeft zich een goede indruk van de huidige selectie kunnen verschaffen. Jammer genoeg enkele blessures van min of meer ernstige aard, maar ook met een kwalitatieve versterking van de selectie, zo is gebleken. 
 
Het basiselftal bestaat uit de welbekende verdediging: Jansen, Hofman, Bonke, Hulsbos en Adnane. Op het middenveld: Terschegget, De Leeuw en nieuwkomer Robin Mulder. De voorhoede bestaat uit Van Eck en de nieuwkomers Tervoert en Latupeirissa.
 
Op het grasveld van Sportpark De Boshoek wordt begonnen met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van twee overleden leden van HHC. 
 
Wanneer scheidsrechter De Winter fluit voor het begin van de wedstrijd zijn het de blauwwitten die gelijk de aanval zoeken. Een tweede combinatie op de linkerzijde tussen Latupeirissa en De Leeuw levert een puike voorzet op van de laatste. Robin Mulder is als aanvallende middenvelder mee opgekomen en weet de voorzet op waarde te beoordelen. Een simpele voetbeweging en doelman Danes is kansloos, 0-1. 
 
Een mooie binnenkomer voor G.V.V.V. en een forse dreun voor de thuisploeg. G.V.V.V. blijft de aanval zoeken. De thuisploeg wordt vrijwel direct gestoord in de opbouw en het duurt zeker tien minuten voordat HHC de eerste fatsoenlijke aanval kan produceren. Kort hiervoor krijgt spits Tervoert nog een beste kans, hij raakt de bal niet goed genoeg.
Pim de Jonge is de volgende HHC’er die een poging waagt. Doelman Jansen weet de bal bekwaam tot hoekschop te werken. 
 
Danny de Leeuw aan de bal, Kevin Görtz kijkt toe.
 
Terwijl de thuisploeg zich probeert in te stellen op de gevaarlijke aanvallende linkerflank van G.V.V.V., is het juist de rechterflank die verantwoordelijk is voor het tweede doelpunt. Rodny Hofman gaat weer eens ouderwets mee naar voren en zijn voorzet op maat wordt door de volledig vrij staande en hoog springende Robin Mulder in het doel gekopt, 0-2.
 
HHC probeert uit alle macht het tij te keren, maar door veel slordigheden en te weinig stootkracht slaagt men hier maar met mate in. Een kansje voor de vaak op een eiland staande spits Rob van der Leij wordt door het centrale duo Hulsbos/Bonke teniet gedaan.
Robin Mulder is weer eens doorgebroken. Hij krijgt de bal weer eens op maat toegespeeld. Doelman Sander Danes moet uitkomen en kan net op tijd ingrijpen. 
 
Waarschijnlijk ongewild is de tweevoudig doelpuntenmaker ook de aanleiding tot het tegendoelpunt van HHC. Mulder duwt in het strafschopgebied tegen Tiemen van Hezel. Scheidsrechter De Winter oordeelt strafschop. Zwaar en overgedreven gestraft, daar is vriend en vijand het wel over eens. Kans voor HHC dus om zich weer in de wedstrijd te spelen. Rob van der Leij zet zich achter de bal en weet doelman Johan Jansen te verschalken, 1-2.
 
De aansluitingstreffer is voor HHC aanleiding een storm richting het doel van G.V.V.V. te ontketenen. Niets blijkt minder waar, want de storm blijkt een stormpje, mede door de vele foute passes die HHC in het veld aflevert. G.V.V.V. herwint zich snel en gaat verder daar waar het tot aan de strafschop mee bezig was, druk zetten op de tegenstander en proberen goede aanvallen op te zetten. HHC kan daar niets tegenover stellen. Illustratief is de uitval van Rob van der Leij, hij moet lang wachten tot er uiteindelijk een medespeler mee op komt. Aanvoerder Roy Terschegget zet het slotakkoord van de eerste helft, zijn afstandsschot gaat naast.
 
Aan het begin van de tweede helft geen wissels aan beide kanten. Bij G.V.V.V. is daar ook geen reden voor. Het liet de eerste helft goed voetbal zien en ook aan het begin van de tweede helft komt G.V.V.V. aanvallend uit de startblokken. Een verre uittrap van Jansen zet het duo De Leeuw/Latupeirissa weer aan het werk. De verdediging van HHC is spelbreker.
 
Matchwinner Robin Mulder is HHC-aanvoerder Koos Werkman te snel af.
 
Na vier minuten in de tweede helft opnieuw een fluitsignaal van de scheidsrechter. Opnieuw heeft hij gefloten voor een strafschop tegen G.V.V.V. Ditmaal is de aanleiding duidelijker. Wouter Bonke heeft Rob van der Leij vastgehouden en de bal kan opnieuw op de penaltystip. Het slachtoffer zet zichzelf achter de bal en (hoe luidt ook weer dat gezegde?) mist. Doelman Jansen heeft dit keer wel goed ingeschat welke richting de bal wordt ingeschoten.
 
Alweer een fikse domper voor de thuisploeg en een geluk voor G.V.V.V. Zou het gelijk geworden zijn, de wedstrijd zou waarschijnlijk een andere wending hebben genomen. Wie weet.
 
G.V.V.V. put zelfvertrouwen uit de gestopte strafschop. Weer is het Robin Mulder die van zich laat spreken. Taoufik Adnane ramt de bal uit een hoekschop naar voren waar Mulder met reuzenpassen is doorgelopen. Jammer genoeg krijgt hij de bal niet goed onder controle. 
 
Na een uur spelen zijn het de blauwwitten die overheersen. Vaak is het Mulder die eindpunt is van de aanvallen. Tervoert is de man die voor de afleiding moet zorgen. Het voetbal is prima, als je al kritiek kunt hebben is dit vooral op de afronding van de kansen.
 
Mark Veldmate en Rob van der Leij proberen nog wat voor de thuisclub. De ene keer gaat de bal over het doel en de ander keer grijpt doelman Jansen in. Na een ingooi van Adnane, een combinatie met Tervoert schiet Danny de Leeuw de bal over het doel. Na een uittrap van doelman Jansen wordt Mulder in het strafschopgebied van de bal gezet. En roep om een strafschop is hoorbaar. 
 
De spelers vieren de overwinning met de meegereisde supporters.
 
HHC probeert het wel, maar grossiert in slechte passes. G.V.V.V. wacht op de kansen. Trainer De Wolf besluit tot een dubbele wissel. Hij wisselt Tervoert en Latupeirissa voor Heesakkers en Van der Voort. Met nog tien minuten te spelen krijgt HHC een dot van een kans. Rodny Hofman kan redding brengen voordat Mark Veldmate kan uithalen. Het spel golft heen en weer. HHC kan geen potten breken en heeft te weinig stootkracht. Beide partijen spelen op dat moment slordig. G.V.V.V. gaat niet goed om met de kansen die het krijgt. HHC ontvangt nog twee gele kaarten in de extra vier minuten speeltijd.
 
G.V.V.V. kwam al snel op een comfortabele 2-0 voorsprong. Met name de manier waarop de doelpunten tot stand kwamen geven hoop voor de toekomst. Twee strafschoppen voor HHC leverden maar één doelpunt op. G.V.V.V. verzuimde met een aantal snelle uitbraken de wedstrijd in het slot te gooien, maar daar maalde niemand na afloop meer om in het Veenendaalse kamp. De blauwhemden boekten voor het eerst in de historie een zege in Hardenberg en konden niet beter beginnen aan de Tweede Divisie.
 
Volgende week zaterdag de thuiswedstrijd tegen Barendrecht dat thuis met 5-3 verloor van Spakenburg. Aanvang 14.30 uur.
 
De samenvatting van FOX Sports is hieronder te bekijken.
 
HHC Hardenberg – G.V.V.V. 1-2 (1-2)
Scoreverloop: 3. Robin Mulder 0-1, 18. Robin Mulder 0-2, 33. Rob van der Leij 1-2 (strafschop). 
 
Opstelling HHC Hardenberg: Sander Danes; Hamid Zarbaf, Kevin Görtz (74. Jorn Kremer), Koos Werkman, Pim de Jonge, Glenn Kobussen ©, Tiemen van Hezel (63. Tim Heerkes), Johan Wigger, Mark Veldmate, Rob van der Leij, Sargon Gouriye (69. Andrej Piljic).
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Wouter Bonke, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget ©, Robin Mulder, Danny de Leeuw, Martin van Eck, Frank Tervoert (81. Patrick Heesakkers), Caifano Latupeirissa (81. Laurens van der Voort).
 
Gele kaarten: 59. Kevin Görtz, 90. Hamid Zarbaf, 90. Koos Werkman (allen HHC Hardenberg), 49. Wouter Bonke (G.V.V.V.)
 
Scheidsrechter: F.R. de Winter (Blaricum)
 
Toeschouwers: 1300