Ongeslagen oefenreeks blijft intact voor G.V.V.V.

20 oktober 2016

Ook in de negende oefenwedstrijd van dit seizoen wisten de pupillen van trainer John de Wolf hun ongeslagen status behouden. Het duurde wel wat lang voordat tegenstander USV Hercules door de knieen ging, maar in de laatste kleine twintig minuten van het duel vertaalde  G.V.V.V. het klasse verschil en het vele balbezit naar een 4-1 eindstand, door twee goals van Patrick Heesakkers en het slotakkoord van collega spits Frank Tervoert.
 

Experimenteren
Zoals al mocht worden verwacht gaf oefenmeester John de Wolf zijn wisselspelers alle ruimte om in deze oefenwedstrijd hun kunnen te tonen en daardoor kregen vaste krachten, Bart Hulsbos, Robin Mulder, Danny de Leeuw en Johan Jansen een extra vrij avondje. Voor de geblesseerde Wilco den Hartog en Caifano Latupeirissa kwam deze wedstrijd nog te vroeg.
Maar ook collegae Eric Speelziek beschikte niet over zijn volledige basis door blessures, afwezigheid en/of ziekte, waardoor Kevin Ligtermoed, Roy Kelder, Loed Keizer, Jeffrey Vlug en Nathan Bijl niet in actie kwamen. Kortom de beide coaches konden naar hartenlust experimenteren met hun opstelling en spelsysteem.

Verschil
Qua wissels en spelsysteem verschilden de beide kemphanen nogal van elkaar. Waar de gasten gedurende de wedstrijd zes wissels plaatsten, hield de thuisploeg het bij twee. En waar Hercules eigenlijk gedurende het gehele duel vasthield aan een 4-4-2 opstelling, wisselde dat bij G.V.V.V. met een zekere regelmaat van zo’n zelfde systeem naar 4-3-3, waarbij ook de spelers van positie wisselden. Zo zagen we o.a. Martin van Eck van links naar rechts zwerven, maar ook achter de spitsen dook hij op, en Frank Tervoert en Patrick Heesakkers switchten van links naar rechts en weer terug. Dat dit de vastigheid niet ten goede kwam zal duidelijk zijn, maar de goede wil was er zeker en iedereen was bereid elkaars foutjes te corrigeren.

Snelle goals
Al vroeg in de wedstrijd konden beide teams juichen. Eerst waren het gastheren die dat deden. Op een soort van identieke manier als afgelopen zaterdag tegen VVSB, opende Martin van Eck nu opnieuw de score. Het was de naar links uitgeweken spits Heesakkers die zich vrij draaide, de voorzet verzond en die kon door de inlopende middenvelder annex aanvaller met een strakke schuiver worden afgerond. Even daarvoor had Joey Steenbergen al de kans gehad om het scorebord in werking te stellen. Een voorzet van Roy Terschegget kon door keeper Fons Mulder maar half worden weggewerkt, waardoor Steenbergen in schiet positie kwam en ook meteen uithaalde. Mulder was op tijd terug op z’n lijn en kon pareren.
G.V.V.V. was nog niet bekomen van die mogelijkheid en de voorsprong, of de gelijkmaker lag al in het netje. Het spelsysteem van de Speelziek brigade wat was afgestemd, zo bleek gedurende de wedstrijd, op de twee pijlsnelle spitsen Gilbrano Plet en Tyron Fonville wierp direct zijn vruchten af. Met drie balverplaatsingen werd vanuit de verdediging Fonville bereikt die op zijn beurt Plet diep stuurde. Noch voor Wouter Bonke als voor Laurens van der Voort, het centrale verdedigingsduo, was de van SDC Putten gekomen aanvaller te achterhalen, en die rondde bekwaam af. Was dit de opmaat naar meer goals?

Buitenspel
Nee, moeten we helaas beantwoorden. Want waar de thuisploeg het meest aandrong en veel balbezit had, waren de voorzetten veelal te onnauwkeurig. En als die wel op maat waren konden o.a. Patrick Heesakkers en Martin van Eck geen zuivere kopballen afleveren. Daarnaast trapten de blauwen ook menigmaal in de buitenspelval.
Die laatste vaststelling was eigenlijk nog meer van toepassing op Hercules. Want met de diep staande spitsen had de G.V.V.V. defensie er goed het oog in om telkens goed getimed een paar stapjes naar voren te doen waardoor de vlag van de neutrale assistent scheidsrechter regelmatig de lucht in ging.
Op een naast gekopte corner van Colin Broers namens de Utrechters, en een afzwaaiend afstandsschot van Terschegget na, vielen er voor de thee geen mogelijkheden, laat staan kansen, te noteren.

Wissel estafette
Bij G.V.V.V. maken Daimy Rijnsburger en Ayoub Boubakari hun opwachting voor Rodny Hofman en Martin van Eck in het tweede bedrijf. De gasten stelden er daar drie tegenover waaronder voormalig G.V.V.V.-er Koen Oost en keeper Fons Mulder, die in de kleedkamer achterbleven. De gasten begonnen furieus en dat leverde na vijf minuten spelen een frommel situatie op, waarbij Kevin Rijnvis tweemaal meester bleef op inzetten van Thomas Reynaers en Zakaria Issarti. Laatstgenoemde en Plet kregen niet veel later nogmaals de kans om hun ploeg op voorsprong te zetten, maar beide treuzelen te lang met wat te doen, waardoor alsnog ingrepen volgen om het gevaar te bezweren.
Nadat Wouter Bonke een kopbal uit een corner van z’n captain van de lijn af ziet worden gehaald volgt een tweede wissel estafette bij de Domstedelingen. Opnieuw komen er drie nieuwe spelers in het veld. Dat komt de samenhang niet ten goede. Want waar ook in deel twee de thuisploeg al het meeste balbezit had, maar daar niet veel kansen uit kon peuren, volgen die elkaar nu in sneltreinvaart op.

Spitsen trefzeker
Uit een heel echte scrimmage, die volgde na een vlotte aanval, kon Patrick Heesakker net niet afdrukken om zijn goaltje mee te pikken. Een minuut later zette de Nieuwegeiner alsnog het scorebord in werking. Een mooie aangesneden voorzet van Joey Steenbergen kopt hij, kansloos voor invaller doelman Jarno de Jonge, tegen de touwen en bracht zijn ploeg daarmee op voorsprong. Even later is de De Jonge wel de baas als Frank Tervoert op aangeven van Ayoub Boubakari goed voor zijn man kruipt en prima inschiet, met een dito safe als gevolg.
De zoals altijd weer zeer ijverige Mourad Marbouh staat aan de basis van de 3-1. Met een zeer bekeken steekpass stuurt hij Heesakkers de ‘zestien’ in, die goed aanneemt en op zijn tweede doelpunt leek af te stevenen. Maar op het moment van uithalen werd de lange spits onderuit gehaald. Een schoolvoorbeeld van een strafschop, en de prima leidende referee De Gast wijst dan ook direct naar de stip. Daarbij tart Heesakkers een voetbalwet, die zegt dat een speler die slachtoffer is van een penalty, deze nooit zelf moet nemen. Patrick had daar lak aan, pakte de bal op en liet Jarno de Jonge naar de voor hem linkerhoek vallen om door het midden binnen te schieten en daarmee de 3-1 op het bord te zetten.
In de slotminuut zette Frank Tervoert zijn tot dan toe één op één score in oefenduels nog iets scherper. Op een dieptepass van Taoufik Adnane reageert hij zeer alert en maakt de 4-1, en zijn in totaal tiende goal, in negen sparringpotjes.Geflatteerd deze 4-1 winst zoals de collega van USV Hercules schreef op de website van de club? Ja, wellicht wel. Maar onverdiend? Zeker niet, want met een geschat balbezit van 65 tegen 35% en een kansenverhouding in het voordeel van de gastheren, kwam de winst terecht bij het team dat daar het meest recht op had.

Komend weekend zoals gezegd geen competitievoetbal voor G.V.V.V. De pupillen van coach John de Wolf hebben een weekend vrij. Zaterdag 29 oktober hervatten de Blauwen de competitie met een uitduel in en tegen SV Spakenburg. Dat duel begint om 15.00 uur op sportpark De Westmaat.

 

G.V.V.V. - USV Hercules 4-1 (1-1)

Scoreverloop: 3. Martin van Eck 1-0, 4. Gilbrano PLet 1-1, 73. Patrick Heesakkers 2-1, 81. Patrick Heesakkers 3-1 (penalty), 89. Frank Tervoert 4-1.

Opstelling G.V.V.V. : Kevin Rijnvis, Rodny Hofman (46. Daimy Rijnsburger), Laurens van der Voort, Wouter Bonke, Taoufik Adnane, Roy Terschegget (©), Mourad Marbouh, Martin van Eck (46. Ayoub Boubakari), Joey Steenbergen, Patrick Heesakkers, Frank Tervoert.

Scheidsrechter: T. de Gast. (Vianen)
Toeschouwers: 150