Ook Jong FC Twente is G.V.V.V. de baas

28 januari 2017
G.V.V.V. heeft de negatieve reeks geen halt kunnen toeroepen in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Jong FC Twente. De Veenendalers verloren met 3-1.

Een flinke tik op de neus voor de kwakkelende blauwhemden, die op 3 december vorig jaar hun laatste overwinning boekten ten koste van Katwijk. Ook in de wedstrijd tegen de beloften van de Tukkers oogden de Veenendalers zowel aanvallend als verdedigend machteloos.

Dat werd pijnlijk duidelijk bij de 1-0 van de gastheren, toen Vincent Schmidt alle ruimte kreeg om over de linkerflank op te stomen en Bob Vankan een uitstekende voorzet los liet laten op spits Riuben de Jager, die de bal feilloos achter doelman Johan Jansen kopte.

G.V.V.V. richtte zich wel op en kreeg via Robin Mulder, Caifano Latueirissa en met name Martin van Eck grote kansen, maar ook nu hadden de aanvallers hun vizier niet op scherp staan of diende doelman Nick Hengelman als reddende (h)engel voor de ploeg van trainer Paul Bosvelt. Net toen G.V.V.V. erg dicht bij de gelijkmaker was, scoorde Dylan George na een knappe solo de 2-0.

In de tweede helft voetbalde de John de Wolf-equipe zeker niet onaardig, maar wederom ontbrak de creativiteit om de verdediging van de Tukkers open te breken. Na een dubieuze handsbal van Rodny Hofman scoorde Ruben de Jager zijn tweede van de middag uit een strafschop. Frank Tervoert redde nog de eer uit een doeltreffende omhaal, maar zijn treffer was louter voor de statistieken.

Robin Mulder laat een voorzet los.

Jong FC Twente – G.V.V.V. 3-1 (2-0)
Scoreverloop: 7. Ruben de Jager 1-0, 34. Dylan George 2-0, 80. Ruben de Jager 3-0 (strafschop), 89. Frank Tervoert 3-1.

Opstelling Jong FC Twente: Nick Hengelman; Shaquile Woudstra (90. Dennis van Duinen), Benaissa Benamar, Sven Mbikulu, Vincent Schmidt (88. Samuel Brobbey); Ibrahim Soumaoro, Tim Hölscher, Bob Vankan; Saïd Mousslih (73. Siebe Schets), Ruben de Jager, Dylan George.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Laurens van der Voort, Wouter Bonke (72. Patrick Heesakkers), Taoufik Adnane; Roy Terschegget, Wilco den Hartog (85. Mourad Marbouh), Danny de Leeuw; Martin van Eck, Robin Mulder, Caifano Latupeirissa (46. Frank Tervoert).

Gele kaarten: 55. Tim Hölscher (Jong FC Twente), 35. Robin Mulder, 78. Taoufik Adnane, 78. Rodny Hofman (allen G.V.V.V.)

Scheidsrechter: G. Keijl (Heerde)

Toeschouwers: 350

Fotografie: Orange Pictures