Ook Magreb ’90 is prooi voor G.V.V.V. [Update]

10 januari 2017

Nadat G.V.V.V. afgelopen zaterdag in het zonnige Spaanse Marbella tijdens het trainingskamp aldaar zaterdag derdedivisionist ASWH had geklopt, was vanavond op een koud en kil sportpark Panhuis ook zondag derdedivisionist Magreb ’90 een prooi voor de mannen van trainer John de Wolf.

Het ging dit keer wat minder gestroomlijnd dan zaterdag toen de eerste helft bijna vlekkeloos verliep, maar ondanks dat nam G.V.V.V. nu ook een snelle voorsprong. Daar boksten de Domstedelingen prima tegenop en de aansluitingstreffer was dan ook meer dan verdiend. Het was eerder wachten op de gelijkmaker dan op een vergroting van de voorsprong, maar dat lukte Magreb ‘90 niet. Na de thee, toen de thuisploeg in een zogenaamde geïmproviseerde opstelling speelde keerde het tij, en zagen we alleen een enkele speldenprikken van de rode lantaarn drager in de Derde Divisie, terwijl de gastheren er lustig op los combineerden en diverse mooie kansen schiepen. Het lukte uiteindelijk maar eenmaal om die af te ronden en daardoor werd de eindstand 3-1.

Den Hartog terug van weggeweest
G.V.V.V. begon dit oefenduel, door de blessures van Wouter Bonke en Bart Hulsbos, met een aangepast centraal verdedigingsduo. De logische vervangers waren Laurens van der Voort en de gelukkig weer geheel fitte Wilco den Hartog, die ook de negentig minuten zonder problemen volmaakte en kon terugkijken, met een aantal uitstekende ingrepen, op een prima gespeelde wedstrijd. Met Kevin Rijnvis in het doel was de rest van het team zoals mocht worden verwacht.

Snelle  voorsprong
Na wat voorzichtig rondspelen van beide teams in de beginfase zag Taoufik Adnane opeens Danny de Leeuw weg starten op de linkervleugel. Met een mooie pass van de linkervleugelverdediger werd De Leeuw ook bereikt die doorliep om een voorzet te plaatsen bijna vanaf de achterlijn. Met uiterste krachtsinspanning kon een Magreb verdediger de voorzet eruit halen ten koste van een hoekschop. Zoals gebruikelijk is dat een kolfje naar de hand van captain Terschegget, deze slingerde de bal richting tweede paal waar Robin Mulder geheel ongedekt kon binnenschieten. Een mooi begin dus voor de gastheren.

Geen buitenspel
Maar de Utrechters raakten daar niet van ondersteboven en met bijna allemaal spelers die over een bovengemiddelde technische bagage beschikken werd G.V.V.V. onder druk gezet. Met als resultaat een doorbraak van Tolga Demerci, uitstekend onderbroken door Den Hartog, en een vlammend afstandsschot wat maar rakelings over de lat ging.
G.V.V.V. probeerde onder die druk uit voetballen door bij balbezit zo snel mogelijk met lange ballen en/of crosspasses de spitsen te bereiken. Dat ging een paar mis door onnauwkeurigheid maar de derde poging was wel raak. Een crosspass van Taoufik Adnane over zeker 45 meter bereikte Martin van Eck op de andere vleugel, daarbij gingen de handen van de  verdedigers appellerend omhoog omdat Patrick Heesakkers in de baan van de pass inderdaad meters buitenspel stond. Maar omdat het speeltuig hem niet bereikte, nam hij dus geen deel aan het spel, en bleef de vlag van de linesman terecht naar beneden. Doordat de laatste linie bleef hangen vanwege dat vermeende off-side had Heesakkers vrij baan richting ‘the box’. Van Eck had dat ook gezien en passte nauwkeurig in de voeten van de spits die van dichtbij makkelijk kon binnenschuiven en daarmee zijn portretfoto zag verschijnen op het digitale scorebord als maker van de 2-0.

Aansluitingstreffer
Dit was voor de mannen van de teruggekeerde trainer Aart-Jan van Boksel het sein om het gas er nog eens extra op te zetten. Een snelle uitbraak, ter linkerzijde, werd slecht afgewerkt door in het zijnet te schieten in plaats van tussen de palen, en ook schietpogingen vanuit de tweede lijn waren niet zuiver genoeg om goalie Rijnvis te verontrusten. Toch kwam gezien het spel de verdiende aansluitingstreffer tot stand. Opnieuw lag daar een vlotte combinatie op de linkervleugel aan ten grondslag. Rodny Hofman moest het op snelheid afleggen tegen zijn opponent die Reclaoui bediende, die op zijn beurt van Kevin Rijnvis kansloos liet. Zonder verder supergevaarlijk te worden hielden de bezoekers toch het beste van het spel.

Uitvallen
De thuisploeg moest het doen met uitvallen en bij een van die counters, net voor de pauze, leek Patrick Heesakkers gevaarlijk te kunnen worden. Maar een ongelukkige botsing tegen de knie of elleboog van z’n tegenstander vloerde de lange spits, die daarna een beetje groggy uit voorzorg al werd gewisseld door Frank Tervoert. Een wissel die anders na de thee had plaatsgevonden.
Nog geen minuut in het veld had Tervoert gelijk zijn stempel moeten drukken. Uit een voorzet van Danny de Leeuw kreeg hij een 100% kans, maar hij liet na om op tijd af te drukken. Net voordat referee Van de Waerdt zou gaan affluiten voor het einde van het eerste bedrijf, kroop G.V.V.V. door het oog van de naald toen een snel opgezette en kansrijke aanval over werd geschoten.

Wissels
Na de rust kwamen overige fitte wisselspelers aan bod om hun kunsten te vertonen. Dit had als consequentie dat er geïmproviseerd moest worden. Mourad Marbouh en Daimy Rijnsburger werden de linker en rechter vleugelverdediger en Taoufik Adnane verhuisde daardoor naar het centrum van de defensie. Danny de Leeuw kwam op de ‘10’ positie te spelen en Ayoub Boubakari nam zijn plaats in. In de voorhoede kwamen Paddy John en Joey Steenbergen respectievelijk Caifano Latupeirissa en Martin van Eck vervangen.
En waar je zou verwachten dat dit wel enige afstemming zou vergen bleek niets van dat alles. Want op twee aanvallen van Magreb ’90 na, die beide in buitenspel eindigden, en slippertjes van Rijnsburger en De Leeuw die door Jansen en Den Hartog vakkundig werden gerepareerd, was het G.V.V.V. wat de klok sloeg.

Geen goals, wel assist
Waar Frank Tervoert net voor de thee al had gemist, herhaalde hij dat direct na het begin van het tweede bedrijf. Een vlotte combinatie tussen Boubakari en Steenbergen bracht de spits in kansrijke positie, maar zijn schot verdween naast het doel. Niet veel later treuzelde Tervoert net iets te lang om doeltreffend uit te halen. Maar de allergrootse kans voor hem ontstond twee minuten voor tijd. Door een goede onderschepping van hem zelf kon hij alleen op doelman Mounir afgaan. Met een lichaamsschijnbeweging liet hij de sluitpost de verkeerde kant opvallen en was er een gapend gat van 7,32 x 2,44 mtr. om het speeltuig in te deponeren. Het bleek niet groot genoeg want de kruising van paal en lat stond een treffer in de weg.
Tussendoor stond Tervoert wel aan de basis van de uitbouw van de voorsprong. Met een verdediger en de doelman op z’n lip op de rand van de zestien behield de inwoner van Amsterdam prima het overzicht en bezorgde hij de bal met een mooi boogje bij de instormende Joey Steenbergen die alleen nog zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten om het leer tegen het net te knikken om daarmee de uiteindelijke eindstand van 3-1 op het scorebord te zetten.

Vleugelspelers in actie
Die had Steenbergen, die een goede indruk achterliet, zelfs nog verder kunnen uitbreiden een kwartier voor tijd. Opnieuw was een crosspass van Adnane de basis daarvan. Met een zeer goede aanname op de borst kon Joey Steenbergen richting Mounir, alleen verdween zijn schot helaas centimeters voorlangs. Ook collega vleugelspits Paddy John was tweemaal betrokken bij een gevaarlijke aanval. Bij de eerste werd zijn voorzet compleet verkeerd geraakt door een Magreb verdediger die bijna zijn eigen doelman verraste, maar deze kwam met de schrik vrij doordat hij bij toeval op de goede plaats stond. De tweede keer bezorgde John de bal bij Steenbergen die uitstekend uithaalde, maar de pech had dat een schitterende reflex van Mounir een zeker lijkend doelpunt voorkwam.
Pech was er nog voor Daimy Rijnsburger, die vijf minuten voor tijd een knieblessure opliep in het op het oog onschuldig duel. Langs de zijlijn lukte het verzorger Jan van Pommeren niet om hem op te lappen en daarom moest Rijnsburger na afloop, gedragen op de armen van twee ploeggenoten, naar de kleedkamer worden gebracht. Wat de consequenties van de blessure van Rijnsburger zijn is op het moment van schrijven nog niet bekend, maar bij voorbaat wensen wij Daimy spoedig herstel toe.    

Door de snelle voorsprong in de eerste helft, en het meer dan verdienstelijke spel in het tweede bedrijf, waarbij G.V.V.V. liet zien dat het in de breedte een goede selectie heeft, mag de winst terecht worden genoemd en is dit hopelijk een goede opmaat naar de eerste competitie wedstrijd van dit nieuwe jaar komende zaterdag tegen BVV Barendrecht.
Op sportpark De Bongerd aldaar zal om 14.30 uur worden afgetrapt.                    

G.V.V.V. – Magreb ’90 3-1 (2-1)
 

Scoreverloop: 5. Robin Mulder 1-0, 19. Patrick Heesakkers 2-0, 32. Souffiane Reclaoui 2-1, 60. Joey Steenbergen 3-1.
 

Opstelling G.V.V.V. : Keven Rijnvis (46. Johan Jansen), Rodny Hofman (46. Daimy Rijnsburger), Laurens van der Voort (46. Mourad Marbouh), Wilco den Hartog, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Danny de Leeuw, Robin Mulder (46. Ayoub Boubakari), Martin van Eck (46. Joey Steenbergen), Patrick Heesakkers (42. Frank Tervoert), Caifano Latupeirissa (46. Paddy John).

Scheidsrechter: Ronald van de Waerdt
Toeschouwers: 100