Ook UNA gewilde prooi voor G.V.V.V.

8 oktober 2016
De 1-4 eindstand in het voordeel van de Veenendalers vertelde eigenlijk alles. Op een matte beginfase na, domineerde G.V.V.V. het duel met UNA en was de ploeg van trainer John de Wolf de ploeg uit Zeelst in effectiviteit de baas.

Door de overtuigende zege stijgen de Panhuisbewoners naar een tweede plaats in de Tweede Divisie. Koploper Jong AZ won gisteren (vrijdag) haar wedstrijd van Jong FC Twente (2-3) en heeft na negen wedstrijden een marge van twee punten opgebouwd ten opzichte van de blauwhemden.

Dat het tegen UNA een makkelijke middag zou worden voor G.V.V.V., bleek in de eerste twintig minuten al een illusie. De ploeg uit Zeelst kwam sterk uit de startblokken en aasde op een vroege openingstreffer, die er echter niet kwam door een aantal prima reddingen van doelman Johan Jansen. Ook de paal voorkwam een snelle achterstand van de Veenendalers.

Bij eerste kans treffer
Bij de eerste beste grote mogelijkheid was het direct raak voor G.V.V.V. Caifano Latupeirissa kreeg de bal voor zijn rechter - na een aanname op de borst van Robin Mulder - en liet UNA-doelman Petar Stoskovic kansloos. Nog geen vier minuten later promoveerde de linksbuiten een splijtende steekpass van Danny de Leeuw wederom tot doelpunt: 0-2. De aanvaller vergat vlak voor het rustsignaal zijn hattrick te complementeren, door in plaats van in vrijstaande positie het doel onder vuur te nemen, het leer naar Frank Tervoert te spelen. Pieter-Jan Scheerlinck stak daar op het nippertje een stokje voor.

Ook in de tweede helft kwamen de Veenendalers niet sterk uit de startblokken, met de 1-2 van Niek van Boekel tot gevolg. Clubtopscorer Robin Mulder maakte niet veel later aan alle onzekerheid een einde, door een crossbal over ruim veertig meter van Taoufik Adnane tegen de touwen te schieten. De middenvelder, die een patent heeft op het maken van mooie doelpunten, krikte zijn doelpuntentotaal twintig minuten voor het eindsignaal naar zes. Met een technisch perfect uitgevoerde slalom omspeelde hij twee verdedigers van UNA en verschalkte hij ook Stoskovic: 1-4.

UNA – G.V.V.V. 1-4 (0-2)
Scoreverloop: 27. Caifano Latupeirissa 0-1, 33. Caifano Latupeirissa 0-2, 47. Niek van Boekel 1-2, 52. Robin Mulder 1-3, 71. Robin Mulder 1-4.

Opstelling UNA: Petar Stoskovic; Nick van den Boomen, Tomas Huijben, Glenn Schapendonk, Pieter-Jan Scheerlinck; Nick van Boekel, Jeroen Stottelaar (68. Youri van der Meer), Benjamin van Wanrooij (46. Rob van Boekel); Nick Tielemans (84. Thom van de Donk), Chefrino Eind, Mart van de Gevel.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wouter Bonke, Bart Hulsbos (76. Laurens van der Voort), Taoufik Adnane (83. Mourad Marbouh); Roy Terschegget ©, Robin Mulder (79. Patrick Heesakkers), Danny de Leeuw; Martin van Eck, Frank Tervoert, Caifano Latupeirissa.

Scheidsrechter: C. Ruperti (Capelle aan den IJssel)
Toeschouwers: 400

Door absentie van website fotograaf Dick Gijsbertsen is er dit keer geen fotoreportage ter beschikking.