Overtuigend G.V.V.V. overklast Juliana ’31

6 augustus 2016
G.V.V.V. heeft ook de laatste test in aanloop naar de seizoenouverture tegen HHC Hardenberg goed doorstaan. De ploeg van trainer John de Wolf zette in eigen huis derdedivisionist Juliana ’31 eenvoudig aan de kant: 6-0.
 
Hoe je de ongeslagen reeks van vijf oefenwedstrijden, sterker nog, G.V.V.V. boog alles om tot meestal overtuigende winst, op zijn merites moet beoordelen zal de komende vier weken duidelijk worden. Want dan staan in slagorde HHC Hardenberg, Barendrecht, landskampioen en supercup winnaar Excelsior Maassluis, en De Treffers te wachten. En om met Louis van Gaal te spreken, “that’s different cook”, in vergelijking tot Lunteren (5-0) , Hoek (1-2), S.D.C. Putten (2-4), SC Silvolde (3-0) en Juliana ‘31(6-0).
Maar hoe het ook zij, totaal 20 treffers voor en slechts 3 tegen in deze oefencampagne moet de burger een meer dan een goed gevoel en vertrouwen geven, en datzelfde geldt natuurlijk zeker ook voor aanvoerder Roy Terschegget c.s. en technische staf.

Conditie
Zonder nu vanmiddag de sterren van de hemel te spelen was het sowieso wel duidelijk dat het conditioneel zeker snor zit met het vlaggenschip van de club. Want in het laatste kwartiertje van het tweede bedrijf, toen Juliana ’31 al redelijk murw gebeukt was en nauwelijks meer kans zag om over de middellijn te komen, bleven de discipelen van John de Wolf proberen om de verkregen 5-0 voorsprong een nog eclatanter aanzien te geven. En dat niet op z’n elf en dertigst, maar gewoon elkaar op snelheid trachten te vinden om daarna een beslissende pass of voorzet te versturen.

Bart Hulsbos viert zijn treffer uitbundig.

Drie na ….
Invaller Patrick Heesakkers en Martin van Eck hadden daarbij als eindstation, eigenlijk hun scoringssheet moeten voorzien van een extra kruisje. Maar de kopballen van de spits en vleugelspits waren niet nauwkeurig genoeg. Het is beide vergeven, want de twee waren eerder wel verantwoordelijk voor de 4-0 en 5-0. Waarbij de 4-0 van Heesakkers, toen hij koud in het veld stond, een dikke acht kreeg van de jury. Hoog aangespeeld in de ‘zestien’ controleerde hij het speeltuig fantastisch en op de afwerking met een droge harde knal was doelman Wolsink volstrekt kansloos. Twee minuten later was het bijna weer raak voor de lange targetman. Een rush van Taoufik Adnane bezorgde hem het speeltuig en hij bedacht zich niet, en pantoffelde deze richting doel, maar zocht de richting net iets te hoog. Even later deed Martin van Eck voor hoe je wel moet scoren. Op een pass Danny de Leeuw liet Martin zien dat hij de baas was over de bal en niet andersom. Dus opnieuw een mooie controle, al was de afwerking wat subtieler t.o.v. die van collega Heesakkers, want met een simpele voetbeweging liet Van Eck het net bewegen.
Waar het in de slotfase dus niet lukte om via aanvallen de score te verhogen, brachten standaardsituaties de oplossing. Een vrije trap van Roy Terschegget werd door de mee opgekomen centrale verdediger Bart Hulsbos op waarde geschat en van dichtbij kopte hij feilloos de 6-0 binnen. Honderdtwintig seconden later volgde bijna een herhaling van zetten, maar nu kwam de bal van Terschegget uit een hoekschop op het hoofd van Hulsbos. Jammer genoeg kopte hij nu net rakelings over. 
 

Frank Tervoert (9) kopt half vallend de 2-0 binnen.


… en drie voor de rust
Al heel snel in de wedstrijd liepen de manschappen van trainer Arnold Brehler achter de feiten aan. De eerste de beste hoekschop van de captain Terschegget werd door Bart Hulsbos doorgekopt, waarna ook Wouter Bonke die in de ‘box’ was verschenen kon doortikken op de vrijstaande Robin Mulder. De nieuwkomer in de selectie had geen enkele moeite om die kans te verzilveren en zette daarmee G.V.V.V. op een 1-0 voorsprong.
Nog geen zestig tellen later ging de snelle voorsprong bijna teloor. Rechtsback Rick Beijnen zette een rush in, eindigend met een voorzet richting elfmeterstip. Geknoei in centrum van de blauwe defensie zorgde ervoor dat Wouter op den Camp een goede schietkans kreeg. Zijn knal raakte de buitenkant van de paal. Een waarschuwing voor de brigade van John de Wolf? Nee, het was achteraf gezien een van de heel weinige oprispingen van de gasten uit Malden.
Zonder echt kansen of mogelijkheden te creëren in de eerste twintig minuten was het al snel duidelijk dat het initiatief uitsluitend bij de gastheren lag. De kansen en verdere goals kwamen pas na die tijdsperiode. Latupeirissa schot een rebound hoog over en Adnane zag een schot van zijn voet met moeite over de lat worden getikt door Joey Wolsink.
Het bleek de voorbode van de uitbreiding van de score. Want een aanval die van rechts naar links en weer terug werd opgezet bracht Rodny Hofman in balbezit. Zijn voorzet werd half vallend door Frank Tervoert met het hoofd beroerd. Het kopbal lobje was dusdanig zuiver dat die via de onderkant van de lat tot doelpunt werd gepromoveerd (2-0). Met dat doelpunt liep de van Sparta Nijkerk gekomen spits één op één. Want het was zijn vijfde treffer in vijf sparrinngsduels.
Niet veel later ging dat gemiddelde nog iets verder omhoog. Een vrije trap van de aanvoerder werd door Robin Mulder tegen de lat gewerkt. Maar voordat de rebound kon plaatsvinden had de soeverein leidende scheidsrechter David Vriesenga al op z’n fluit geblazen en naar de stip gewezen. In zijn ogen was Tervoert onreglementair gedwarsboomd in een poging die rebound te bereiken. De ongeschreven voetbalwet dat een gevloerde speler nooit zelf een strafschop moet nemen, werd door hem ontkracht. Want met uiterste precisie schoof hij de elfmetertrap feilloos binnen en bracht daarmee z’n totaal in de oefenperiode op zes.
Als Frank Tervoert zo’n quotiënt in de competitie ook zou kunnen handhaven zou hij een meer dan waardig opvolger zijn van Olivier Pilon (15) en Sherwin Grot (17) die de afgelopen twee seizoenen met de eer van topscorer van G.V.V.V. gingen strijken. 

G.V.V.V. opent zaterdagmiddag de Tweede Divisie met een uitwedstrijd bij HHC Hardenberg. In deze Sallandse plaats rolt de bal om 14.30 uur.
 
G.V.V.V. – Juliana ’31 6-0 (3-0)
Scoreverloop: 3. Robin Mulder 1-0, 29. Frank Tervoert 2-0, 33. Frank Tervoert 3-0 (strafschop), 63. Patrick Heesakkers 4-0, 68. Martin van Eck 5-0, 84. Bart Hulsbos 6-0.
 
Opstelling G.V.V.V.: Kevin Rijnvis (46. Johan Jansen); Rodny Hofman, Wouter Bonke, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Robin Mulder (74. Mourad Marbouh), Danny de Leeuw; Martin van Eck, Frank Tervoert (60. Patrick Heesakkers), Caifano Latupeirissa (46. Laurens van der Voort).
 
Scheidsrechter: David Vriesenga.
Toeschouwers: 450.
 
Een foto verslag van onze huisfotograaf Dick Gijsbertsen zien, klik dan hier