Reguliere overwinning van G.V.V.V. op WAVV

24 januari 2017

Waar de thuisploeg vorige week dinsdagavond het klassenverschil niet kon uitdrukken in de score tijdens de oefenwedstrijd tegen DUNO Doorwerth (1-0), was daar vanavond in het treffen met de Wageningse Arbeiders Voetbal Vereniging geen moment sprake van. Voor de pauze was Frank Tervoert binnen het half uur al tweemaal trefzeker en konden de gasten zo af en toe hooguit een speldenprikje uitdelen, maar naar de thee was het bijna compleet eenrichtingsverkeer en drukte G.V.V.V. het verschil tussen de Tweede Divisie en de zondag tweede klasse uit met nog eens vier treffers, waardoor de eindscore van 6-0 op het digitale scorebord verscheen.

Arbeiders onder elkaar
Naast een oefenwedstrijd was deze ontmoeting ook een kleine reünie. Want coach Armand Mannen, voormalig FC Wageningen speler, en later Bennekom kent teammanager Bart Broeder, die ook voor Bennekom en later G.V.V.V. speelde. En ook zwager Rob de Boer en huidig TC-man bij G.V.V.V. heeft een Bennekom verleden. Daarnaast speelde de assistent van Mannen, Marcel van Dijk, voor Bennekom en droeg hij ook nog enkele seizoenen het blauwe tenue van G.V.V.V.
Maar ook in het veld waren er dwarsverbanden. Aan Wageningse zijde stond Youssef Atibi opgesteld, die 32 wedstrijden uitkwam voor G.V.V.V. in de periode van ’09 t/m ’11. Taoufik Adnane daarentegen speelde in het rood-groen van de Wageningers, evenals zijn broer Moslin, ook een van oorsprong blauwe die bij WAVV twee seizoenen geleden zijn actieve loopbaan afsloot. Daarna trainer werd van de G.V.V.V. B-selectie en dat nu doet bij Bennekom.
Nog iets verder terug in de geschiedenis hebben we dan nog mister G.V.V.V. Johan de Man, die zijn trainerscarrière begon bij zijn club, daarna Lunteren onder zijn hoede nam om in 2008 te verkassen naar WAVV. Daar verbleef de aanstaand trainer van SDVB twee seizoenen. En laatste mogen Wim (koelkast of koelie) van Dijk niet vergeten. De imposante en robuuste verdediger was in eerste instantie een voetbalzwerver die via SVP, Veenendaal en De Merino’s bij G.V.V.V. in de jeugd terecht kwam. Als senior schopte hij het tot 34 wedstrijden in het eerste elftal. Via nog een paar omzwervingen kwam Van Dijk uiteindelijk op sportpark Ketwich Verschuur in Wageningen terecht. Dat bleek een solide basis, want tien seizoenen lang was hij de letterlijke rots in de branding van WAVV. Met in zijn laatste jaar nog tevens het assistent trainerschap onder Johan de Man.
G.V.V.V. werd in het verleden altijd bestempeld als de arbeidersclub van Veenendaal, het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat dit een band schept, en het dus prima botert tussen hen en de (voetbal)arbeiders uit de nabijgelegen studentenstad.

Magere score
Met een ietwat aangepaste opstelling, waarbij vooral de linkervleugel positie ingevuld door Mourad Marbouh opvallend was, en vanwege het ontbreken van Martin van Eck, Robin Mulder en de nog steeds geblesseerde Bart Hulsbos, begon de thuisploeg in een redelijk hoog tempo overtuigend aan het oefenduel. Want binnen tien minuten kreeg spits Tervoert driemaal de kans om de score te openen, maar trof hij eenzelfde aantal malen doelman Jeffrey Rutten op zijn pad. De sluitpost was wel kansloos nadat Taoufik Adnane Danny de Leeuw had weggestuurd die op zijn beurt vanaf de achterlijn voortrok, Caifano Latupeirissa en slim overstapje maakte, en Frank Tervoert kon binnen schuiven. Niet veel later ontbrak het aan communicatie tussen Tervoert en Latupeirissa waardoor een goede teloor ging om de voorsprong te verhogen. De 2-0 kwam er toch na een mooi aangesneden hoekschop van Marbouh, waardoor de bal met een stevige hoofdknik van Tervoert fraai in de kruising verdween. Opkomende linksback Taoufik Adnane zag daarna een ingezette solo stranden in de handen van Rutten en niet veel later was zijn voorzet op Tervoert net iets te hoog waardoor de inwoner van Amsterdam een centimetertje of vijf tekort kwam voor een hattrick. Die had net voor rust alsnog kunnen vallen als zijn vizier wat scherper was afgesteld na een vlot lopende aanval. Nu verdween zijn harde poeier een half metertje over het vijandelijke doel.
In de tussentijd werkte de zondag tweede klasser zich een slag in de rondte en toonde meer dan voldoende inzet om de kwalitatief betere spelers het scoren te beletten en er zelf zo af en toe gevaarlijk uit te komen. Dat gebeurde meestal vanuit de tweede lijn, maar die schoten konden Kevin Rijnvis eigenlijk niet verontrusten. Wel gevaarlijk was bij tijd en wijle rechterspits Davey Jansen, die al zwervend van vleugel naar het centrum en andersom het dichtst bij een tegentreffer was. Een blok van Wouter Bonke voorkwam het gevaar.

Twee verrassingen
Na de thee wisselde John de Wolf direct zesmaal, terwijl collega Armand Mannen dat gedurende het tweede bedrijf wat geleidelijker deed. Bij de thuisploeg daarin twee opvallende namen. De kersverse A-selectie speler Thomas Bruijnzeels, deze week officieel als JO-19 speler toegevoegd aan het keurkorps, mocht op herhaling, want vorige week had hij in de wedstrijd tegen DUNO D. als zijn officieuze debuut gemaakt. Na afloop was assistent Jan Diepeveen prima te spreken over zijn optreden, een conclusie die door meerdere toeschouwers werd gedeeld. Goed aan de bal, snel schakelen en overzicht, waren belangrijke factoren waardoor de 17-jarige middenvelder opviel.
De andere naam was Jamarro Diks, die bij de club van Tscheu La Ling, AS Trenčin in Slowakije, zijn contract had laten ontbinden en in zijn vaderland op zoek is naar nieuw voetbalemplooi. G.V.V.V. bood hem een stage plek, waar Diks graag gebruik van maakte en dus gisteravond zijn kunnen mocht tonen. Met een fraai doelpunt, zeer precies geplaatste bal vanaf twintig meter, en met een paar mooie acties, waarbij vooral zijn startsnelheid opviel, zou je kunnen stellen dat deze eerste proeve van bekwaamheid zeker geslaagd mag worden genoemd. Het is afwachten wat het oordeel wordt van de TC en/of de eventuele vrijgave vanuit het buitenland snel te regelen is bij een positief advies. Want alles zou dan voor 31 januari afgerond moeten zijn, zou verklaarde Rob de Boer.

Eenrichtingsverkeer
Zoals in de aanhef al omschreven speelde de tweede helft zich hoofdzakelijk af op de helft van WAVV en was er dus sprake van eenrichtingsverkeer. De ploeg van Armand Mannen had niet goed gedoseerd en dus teveel energie verspeeld om het G.V.V.V. moeilijk te maken.
Alleen door het missen van diverse dikke kansen, een paar mooie reddingen van invaller doelman Falco Zegveld, en een schot van Roy Terschegget wat de lat teisterde, bleef de score lang op 3-0 staan.
Tussendoor had Ritchie Sangi doelman Johan Jansen getest met een harde schuiver en net voor tijd had een kopbal, van opnieuw Davey Jansen, een beter lot verdiend dan nu net over de lat te vliegen. Een eretreffer had WAVV, gezien hun inzet en gedrevenheid dan ook zeker verdiend.

De beer los  
Wilco den Hartog, die in de tweede helft samen met Rodny Hofman het hart van de defensie vormde, moest er aan te pas komen om het voorbeeld te geven aan zijn maten in de frontlinie.
Was het een mislukt schot of toch een slimme pass van Danny de Leeuw? Het leek het eerste vanaf de zijkant, maar hoe dan ook, Den Hartog was er als de kippen bij, om bij de tweede paal de bal die voorlangs leek te gaan, alsnog tot doelpunt te promoveren.
Daarmee was de beer helemaal los, want de kansen en mogelijkheden bleven zich aaneenrijgen. De Leeuw, Diks, Steenbergen, Heesakkers allen hadden kunnen scoren. Uiteindelijk deed alleen invaller spits Heesakkers nog één duit in het doelpuntenzakje. Of eigenlijk zou dat anderhalf moeten zijn. Want zijn kopbal uit een hoekschop werd zodanig van richting veranderd door een WAVV verdediger dat keeper Zegveld kansloos was. In de slotminuut gaf Danny de Leeuw, met z’n derde assist van de avond, Patrick Heesakkers een niet te missen kans, waardoor het scorebord naar 6-0 sprong voordat het direct daarna uitdoofde.

Hopelijk heeft G.V.V.V. daarmee een beetje zelfvertrouwen getankt in de aanloop van de competitie uitwedstrijd van komende zaterdag die zal gaan tegen Jong FC Twente. Aanvang in Hengelo aan de Kuipersdijk 40 is 14.30 uur.

G.V.V.V. – WAVV 6-0 (2-0)

Scoreverloop: 17. Frank Tervoert 1-0, 29. Frank Tervoert 2-0, 64. Jamarro Diks (stage speler) 3-0, 80. Wilco den Hartog 4-0, 86. Eigen doelpunt 5-0, 90. Patrick Heesakkers 6-0.

Opstelling G.V.V.V. : Kevin Rijnvis (46. Johan Jansen), Rodny Hofman, Laurens van der Voort (46. Joey Steenbergen), Wouter Bonke (46. Ayoub Boubakari), Taoufik Adnane, Wilco den Hartog, Roy Terschegget, Danny de Leeuw, Caifano Latupeirissa (46. Jamarro Diks), Frank Tervoert (46. Patrick Heesakkers), Mourad Marbouh (46. Thomas Bruijnzeels).

Scheidsrechter: D. Vriesenga (Bilthoven)
Toeschouwers: 100