Terschegget vertolkt hoofdrol in zege op Lunteren

19 juli 2016
G.V.V.V. heeft dinsdagavond aan haar plicht voldaan om tweedeklasser Lunteren met ruime cijfers opzij te zetten. Aan de hand van een uitstekend spelende Roy Terschegget was de ploeg van trainer John de Wolf de regiogenoot te sterk af. Uitslag 0-5

Trainer De Wolf ruimde in de eerste wedstrijd van de oefencampagne een basisplaats in voor nieuwelingen Frank Tervoert en Robin Mulder, die samen het spitsenduo vormde aan Veenendaalse zijde. Met hen schoot G.V.V.V. uit de startblokken en domineerde het spel van begin tot het einde de wedstrijd.

Danny de Leeuw brak de ban in de zeventiende minuut met een lage droge schuiver uit de tweede lijn. Maar het mooiste doelpunt kwam op naam van Roy Terschegget, die het sowieso op zijn heupen had op het kunstgrasveld van de geelhemden. De aanvoerder vond met een afstandsschot van ongeveer twintig meter het net en verdubbelde de voorsprong naar 0-2.

Roy Terschegget, uitblinker aan Veenendaalse zijde, aan de bal.

Daarmee was het leed voor Lunteren nog lang geleden. Vlak na rust, toen liefst zeven nieuwe spelers binnen de lijnen kwamen, waaronder nieuwelingen Rijnvis, Latupeirissa en Rijnsburger, was Terschegget wederom trefzeker met een afstandsschot: 0-3. G.V.V.V. nam daarop wat gas terug en deelde wat speldenpikken uit, terwijl Lunteren bezig was om de schade zo veel mogelijk beperkt te houden.

Patrick Heesakkers tilde de marge uit een strafschop (de spits werd zelf in de zestienmeter naar de grond gewerkt) naar vier. Het slotakkoord was voor nieuweling Latupeirissa, die een goed aangesneden voorzet van Heesakkers op waarde schatte: 0-5.

Martin van Eck speelde tegen zijn oude club.

Een goede oefenzege, in de ogen van trainer De Wolf. ‘Temeer omdat iedereen heel is gebleven in deze wedstrijd. Dat is het belangrijkste in deze fase van de oefencampagne. Na een pittige trainingsweek met sessies van wel twee uur zie ik dat de spelers steeds fitter geraken.

‘Vooral over de eerste helft ben ik tevreden en heb ik goede dingen gezien. Het optreden van Roy Terschegget verbaast me niet meer, want ik weet wat hij in zijn mars heeft. Maar ook Robin Mulder was bijvoorbeeld altijd in beweging en de prestatie van Patrick Heesakkers in de tweede helft kon me ook bekoren. De komende weken wil ik alle jongens speelminuten geven om een goede indruk te krijgen van de selectie. De keuze voor het spelsysteem en de spelers maken we later pas. Gelukkig is de kop er nu af.’

Lunteren – G.V.V.V. 0-5 (0-2)
17. Danny de Leeuw 0-1, 23. Roy Terschegget 0-2, 52. Roy Terschegget 0-3, 77. Patrick Heesakkers 0-4 (strafschop), 84. Caifano Latupeirissa 0-5.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen (46. Kevin Rijnvis); Rodny Hofman (46. Daimy Rijnsburger), Wouter Bonke (70. Rodny Hofman), Bart Hulsbos (70. Robin Mulder), Taoufik Adnane; Martin van Eck (46. Ayoub Boubakari), Roy Terschegget (78. Danny de Leeuw), Wilco den Hartog (46. Laurens van der Voort), Danny de Leeuw (46. Mourad Marbouh); Robin Mulder (46. Caifano Latupeirissa), Frank Tervoert (46. Patrick Heesakkers).

Tekst en foto's: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld