Testcase levert G.V.V.V. winst op

30 augustus 2016

Deze ingelaste oefenwedstrijd werd o.a. gebruikt om Paddy John, die al een tijdje meetraint met de A-selectie, speelminuten te geven en daarmee te kijken of hij in aanmerking komt om G.V.V.V. te komen versterken vanwege de langdurige blessure van Simon Brouwer. Daar kwam Joey Steenbergen, die kortgeleden club loos terugkeerde vanuit ‘down under’, ook nog bij.

Op proef
In de 45 minuten, die beide spelers meededen, is er moeilijk een oordeel te vellen over de voetbalkunsten van John en Steenbergen. Want op de eerste 10 minuten na, kon het geïmproviseerde elftal van G.V.V.V. in het eerste bedrijf de jonge (semi)profs uit Waalwijk weinig weerstand bieden. De proefspelers, beide van huis uit flankaanvallers, konden door de druk die RKC op bijna het gehele veld uitoefende nauwelijks worden bereikt. Ook de wisselingen van flank leverde geen enkel resultaat op. De Veenendalers hadden heel veel moeite om de bal langer dan een halve minuut in haar bezit te houden en daarmee lukt het niet om een gevaar te stichten in vijandelijk gebied. Het is Paddy en Joey dan ook niet kwalijk te nemen, dat zij zich niet konden onderscheiden in een voor hen sowieso vreemd elftal, dat bovendien door de samenstelling weinig tot geen ingeslepen automatismen kende. G.V.V.V. werd op- en afgejaagd.

Wilco den Hartog
Het was goed om te zien dat Wilco den Hartog na een vervelende enkel blessure weer de eerste minuten kon maken. Hij deed dat dit keer als centrale verdediger, waar hij normaliter op het middenveld acteert. Den Hartog schuwde ook de duels niet en het was mede aan hem te danken dat de score in de eerste helft niet hoger opliep. Want tot tweemaal moest hij met uiterste krachtinspanning, eerst Tomas de Man en even later Moussa Sanoh van het scoren afhouden. Bij de eerste ingreep was het zelfs de vraag of deze niet bestraft had moeten worden met een strafschop, maar scheidsrechter Van de Wielen, die er bovenop stond was zeer resoluut in zijn beslissing om door te laten spelen.

Voorsprong
Tussen die beide acties door hadden de gasten al wel de voorsprong gepakt. Collin Seedorf was Taoufik Adnane te snel af en verzond een beauty van een afdraaiende voorzet. Deze werd even fraai met een perfecte kopbal door spits Mark Sifneos tot doelpunt gepromoveerd.
Nadat Moussa Sanoh geblesseerd het veld moest verlaten na een pittige overtreding van Ayoub Boubakari, volgde een vrije trap. Die werd niet goed uitverdedigd en dat gaf Yesin ben Mohamadi de kans om vanaf 30 meter uit te halen. Pech voor de aanvaller want zijn schot belandde op de lat. Toch werd het net voor de theepauze, meer dan verdiend, 0-2 voor Jong RKC. De pechvogel zelf werd gevloerd door Taoufik Adnane, na weer een vlotte aanval, binnen de beruchte lijnen. Vanaf de elfmeterstip kon Sifneos een tweede goal op zijn conto schrijven. Al met al mocht de thuisclub blij zijn dat het slechts twee treffers om de oren kreeg.

Verandering van spijs
In de tweede helft een iets vertrouwdere basisopstelling bij G.V.V.V. en die verandering van spijs wierp direct zijn vruchten af. Want nu waren het de gastheren die het stempel drukte op het spel. De jonge Waalwijkers kwamen er op een paar hele kleine speldenprikjes niet meer aan te pas. Doelman Rijnvis hoefde nauwelijks handelend op te treden, dit in tegenstelling tot zijn collega Martijn Bijdevier aan de overkant. Tot drie keer toe moest deze aan de bak op inzetten van Ayoub Boubakari, Patrick Heesakkers en een kopbal van Bart Hulsbos. De pas 18-jarige sluitpost deed dat met veel verve en kwam ook driemaal als winnaar tevoorschijn.

D’r op en d’r over
Kansloos was hij na een dik uur spelen op een zeer geplaatste schuiver. Daarvan vooraf ging een magnifieke aanval die slechts 10 seconden in beslag nam. Frank Tervoert werd vanuit de eigen defensie diep gestuurd en sprintte als een bezetene langs de lijn waarbij hij het overzicht behield en met een mooie pass Robin Mulder bereikte, die binnenschoot. De gelijkmaker, niet veel later, verdiende hetzelfde predicaat. Nu gaf de doelpuntenmaker de voorassist en Danny de Leeuw het beslissende passje, en mocht de aangever van de aansluitingstreffer het karwei afmaken. Dat soort kansen zijn wel aan Frank Tervoert besteed en dus sprong zijn pasfoto en de 2-2 op het scorebord.
Met al die druk op het vijandelijke doel kon het bijna niet uitblijven dat ook de winnende treffer nog zou vallen. Dat gebeurde dan ook, opnieuw met Mulder en Tervoert als wegbereiders en dit keer Patrick Heesakkers in de hoofdrol. Een weer snel opgezette aanval vanaf het middenveld, waar RKC geen poot tussen, kreeg lag binnen een paar seconden in het netje en daarmee werd Heesakkers dus matchwinner.

Compliment
Naast al dat aanvallend geweld verdiende ook de jonge verdediger Daimy Rijnsburger een flink compliment. De pas 20-jaar geworden Almeerder, die alles bij elkaar nog niet zo heel veel speelminuten heeft gemaakt in de A-selectie speelde de hele wedstrijd als een routinier. Zowel in aanvallende als verdedigende taken. Bovendien toonde hij aan ook een ‘echte kerel’ te zijn, want nadat er een vieze overtreding op hem was gemaakt in de knieholte kromp Daimy ineen van de pijn en leek het erop of hij geblesseerd zou moeten afhaken. De wonderhanden van verzorger Jan van Pommeren en zijn wil om de pijn te verbijten bleken sterker. Na wat hinken speelde hij gewoon de wedstrijd op volle kracht uit. Top Daimy!!!

Ja, en hoe het gaat aflopen met de proefspelers zullen we moeten afwachten wat de technische staf in overleg met technische commissie zal gaan besluiten. U wordt daarover ongetwijfeld binnenkort via dit, en/of onze andere media clubkanalen over geïnformeerd.
In ieder geval is deze winst een mooie opsteker op weg naar de volgende krachtmeting, komende zaterdag. Dan komt namelijk De Treffers uit Groesbeek op bezoek op sportpark Panhuis voor competitie ronde 4 in de Tweede Divisie. Let op!! Aanvang van die wedstrijd is 18.00 uur.    

G.V.V.V. – Jong RKC Waalwijk 3-2 (0-2)

Scoreverloop 18. Mark Sifneos 0-1, 44. Mark Sifneos 0-2 (strafschop), 65. Robin Mulder 1-2, 72. Frank Tervoert 2-2, 80. Patrick Heesakkers 3-2.

Opstelling G.V.V.V. : Kevin Rijnvis, Daimy Rijnsburger, Wilco den Hartog (46. Wouter Bonke), Laurens van der Voort, Taoufik Adnane (46. Bart Hulsbos), Mourad Marbouh, Ayoub Boubakari, Roy Terschegget (46. Robin Mulder), Patrick Heesakkers.
Proefspelers Joey Steenbergen & Paddy John werden na de rust vervangen door Frank Tervoert en Danny de Leeuw.

Scheidsrechter: R.C.L. van de Wielen (Veenendaal).
Toeschouwers: 175