Achilles '29 volgende prooi van G.V.V.V.

7 oktober 2017
Er staat vooralsnog geen maat op G.V.V.V. De ploeg onder coach Niek Oosterlee kwam moeizaam uit de startblokken, maar na de thee werden de jongens van de mannen onderscheiden en was de vierde competitiezege op rij een feit: 4-1.
 
Het is inmiddels een beproeft recept in Veenendaal: matige eerste helft, voortreffelijke tweede helft. Het tekent de veerkracht en mentale weerbaarheid van een gelouterde ploeg wiens honger naar succes nog niet gestild is. Alleen in Tiel leidde G.V.V.V. na 45 minuten spelen, met 0-1, in de overige vijf competitieduels was een remise het onderwerp van gesprek bij de thee. Na rust tilde G.V.V.V. de score van 1-1 naar 4-1.
 
Achilles '29 fel uit de startblokken
Achilles ’29 was dus de volgende prooi van de ploeg van Oosterlee, maar een gewillig slachtoffer van de Veenendaalse voetbalmachine was iets te gortig gesteld. De Groesbekers kenden een felle start met dominantie en een paar behoorlijke kansen, die zomaar voor een 1-3 voorsprong hadden kunnen zorgen. De hevige geldperikelen die deze week op sportpark De Heikant domineerde, die leek op het natte kunstgrasveld op Panhuis naar de achtergrond verdreven.
 
Spelmaker Roy Terschegget zoekt naar een afspeelmogelijkheid.
 
Eerst was het spits Niek Versteegen die zijn mandekkers aftroefde op snelheid en met een bekeken poging de thuisploeg in rouw zou dompelen. Waar doelman Johan Jansen al verslagen was, daar bracht de paal redding voor G.V.V.V.
 
Ploeteren
Het bleek uitstel van executie. Met een kiezelhard afstandsschot, dat onderweg nog aangeraakt leek door Bart Hulsbos, liet aanvoerder Boy van de Beek het net bollen: 0-1. De openingstreffer leek G.V.V.V. op het juiste moment wakker geschud te hebben. Ploeteren leek een half uur lang het stempel dat op het spel van G.V.V.V. gedrukt kon worden. In het vervolg maakte ploeteren plaats voor combineren.
 
Martin van Eck in extase na zijn gelijkmaker.
 
Martin van Eck frommelde met het hoofd en vlak voor rust de cruciale gelijkmaker binnen. En na de thee, daar ging G.V.V.V., als een berekende jager die zijn prooi wilde vermorzelen. Het tweede bedrijf was ruim drie minuten oud toen Robin Mulder in de rebound op zijn eigen eerste krachteloze poging zijn ploeg op voorsprong zette: 2-1.
 
Genadeklap 
Spits Jeremy de Graaf aast op zijn volgende competitietreffers en verzuimde niet veel later de genadeklap uit te delen. De Graaf kon eerst zijn hoofd niet achter een scherpe voorzet krijgen, en tegen het uur kwam hij als verliezer uit de strijd in de 1-tegen-1-situatie met doelman Timo Plattel. Met zijn explosiviteit is het een kwestie van tijd en geduld voordat de teller oploopt.
 
Anders kan trainer Oosterlee altijd de kaart Robin Mulder trekken. De schaduwspits is met zijn sterke bouw en doelpunteninstinct altijd van waarde en dat bewees hij ook vanaf elf meter, uit een strafschop na duw -en trekwerk aan het adres van De Graaf. Mulder bewaarde de kalmte en gidste zijn ploeg naar de 3-1.
 
Het Panhuis veert op en Mulder balt zijn vuist: de 2-1 staat op het bord.
 
Van Eck ontketend
Daarmee was het verzet van Achilles ’29 niet helemaal gebroken. Waar de piepjonge defensie van de bezoekers kwetsbaar oogden, daar was de voorhoede levensgevaarlijk. In de tegenstoot was het wederom Niek Versteegen die de aansluitingstreffer kon binnen glijden, maar de inzet eindigde in het zijnet. 
 
Niemand die daarover maalde achteraf, in het feestje dat uitbundiger werd door de ontketende Van Eck. Afgemeten was de voorzet van Mulder, keurig de controle van Van Eck en beheerst was de afronding, in de verre hoek van Plattel: 4-1. 
 
Er staat vooralsnog geen maat op G.V.V.V.
 
G.V.V.V. – Achilles ’29 4-1 (1-1)
Scoreverloop: 22. Boy van de Beek 0-1, 44. Martin van Eck 1-1, 48. Robin Mulder 2-1, 69. Robin Mulder 3-1 (strafschop), 88. Martin van Eck 4-1.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Mart de Jong, Robin Mulder; Martin van Eck, Jeremy de Graaf (79. Simon Brouwer), Soufiane Laghmouchi (69. Mohammed Ajiach).
 
Opstelling Achilles ’29: Timo Plattel; Derwin Martina, Shuremy Felomina, Yannick Zeeman, Marijn de Kler; Christoff Dias de Oliveira (65. Gioney Capello), Kürsad Sürmeli, Boy van de Beek ©, Imran Oulad Omar; Niek Versteegen (84. Amine Ennali), Niels Wouters (65. Guyon Philips).
 
Gele kaarten: 35. Wilco den Hartog, 58. Soufiane Laghmouchi, 75. Taoufik Adnane (G.V.V.V.), 41. Niek Versteegen, 52. Boy van de Beek, 68. Yannick Zeeman (Achilles ’29)
 
Scheidsrechter: D. Serik (Deventer)
 
Toeschouwers: 1000
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Een fotoreportage van onze hoffotograaf, klik hier