Bonke zwaait af met zege op VVSB

26 mei 2018
G.V.V.V. boekte in de afscheidswedstrijd van Wouter Bonke een eenvoudige zege op VVSB: 2-0.
 
Bonke speelde 206 duels in de hoofdmacht van de vereniging en had zijn 207de de nodige glans kunnen geven als hij de verdiende penalty na vijf minuten spelen had verzilverd. Zijn teamgenoten gunden hem een doelpunt, maar de paal stond een gouden afscheid in de weg.
 
Toch bleef G.V.V.V. de wedstrijd domineren en kwam de Veenendaalse formatie vlak voor rust op een comfortabele 2-0 voorsprong. Roy Terschegget bediende spits Jeremy de Graaf met een sublieme steekbal en De Graaf werkte keurig af, waarmee hij Soufiane Laghmouchi afloste als clubtopscorer (12 goals).
Roy Terschegget besloot de eerste helft met een juweel van vrije trap waar doelman Valk geen antwoord op. De aanvoerder schoot feilloos binnen uit de vrije trap ter hoogte van de zestienmeterlijn.
 
Bonke kreeg in de 63ste minuut zijn applauswissel. Teamgenoten liepen naar hem toe, sloegen hem op de schouder en bedankten hem voor de verleende diensten in de zeven seizoenen dat hij het shirt van G.V.V.V. droeg. Caifano Latupeirissa nam zijn plaats in.
 
De 2-0 voorsprong voor de thuisploeg kwam in het vervolg nimmer in gevaar.
 

De laatste competitiewedstrijd tegen VVSB staat vooral in het teken van het afscheid. Afscheid van de competitie en afscheid van spelers. Wouter Bonke (gaat na zeven seizoenen G.V.V.V. naar Huizen) krijgt aan het begin van de wedstrijd een fraaie speech en een mooie bos bloemen van Loek Budding, bestuurslid voetbaltechnische zaken. Ofschoon hij het hele seizoen weinig gespeeld heeft in het eerste elftal, had trainer Niek Oosterlee besloten om Bonke in deze laatste wedstrijd wel vanaf het begin op te stellen. Debet is, behalve het afscheid, waarschijnlijk de absentie van de geschorste Mart de Jong. Terwijl Bonke plaatsneemt in het hart van de defensie schuift Wilco den Hartog een plaats naar voren. Simon Brouwer moet vroegtijdig afhaken met een liesblessure. Voor de rest geen veranderingen t.o.v. de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Deze wedstijd werd er door de blauwen goed gevoetbald en met wat meer geluk en doeltreffendheid waren er zelfs kansen om met de nodige punten naar huis te komen. Punten die, gezien de stand op de ranglijst, niet broodnodig zijn, maar voor het ‘goede’ gevoel zeker welkom.
VVSB staat op de ranglijst op eenzelfde aantal punten (evenals Excelsior Maasluis), dus is er zowaar sprake van een strijd om de zesde positie.
Voor de wedstrijd mogen de kampioenselftallen van G.V.V.V. nog een parade op het veld houden en na al die plichtplegingen kan de wedstrijd, in een zinderende hitte, beginnen.
 
Al na twee minuten een eerste poging van VVSB. Tim de Rijk probeert het met een afstandsschot, de bal raakt, duidelijk hoorbaar, de reclameborden boven het doel van G.V.V.V. Na vijf minuten wedstrijd aanzienlijk meer opwinding. Jeremy de Graaf, aangespeeld door Danny de Leeuw, gaat met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen en wordt, volgens scheidsrechter Bijl, in de rug geduwd door Sven Verlaan. Die laatste is zichtbaar verbouwereerd, maar de beslissing blijft, een strafschop! Afgesproken werk of niet, de afscheidnemende Wouter Bonke wordt achter de bal geposteerd en mag dit buitenkansje gaan verzilveren. Bonke, die in de zeven jaar dat hij bij G.V.V.V. speelde 4 doelpunten op zijn naam bracht, richt helaas niet goed en schiet tegen de paal. Jammer, het zou het afscheid nog meer luister bijgezet hebben. 
Enige tijd later opnieuw een kans voor Bonke om te scoren. Bij een hoekschop ziet aanvoerde Roy Terschegget Bonke bij de zestienmeterlijn vrij staan  en speelt hem de bal toe. Bonke aarzelt geen moment en drukt af. Door een woud van speler bereikt de bal het doel, maar doelman Ruben Valk kan met een vrije snoekduik redding brengen. Jammer Wouter, het mag niet zo zijn.
 
G.V.V.V. blijft proberen de wedstrijd naar zich toe te trekken en slaagt daar ook in. VVSB komt er maar sporadisch uit en kan daarbij geen enkel druk uitoefenen, laat staan kansen creëren. Net voor de drinkpauze opnieuw mogelijkheden voor de thuisploeg. Danny de Leeuw lobt de bal in het strafschopgebied over een tegenstander heen, maar de uitgekomen doelman kan de bal nog net blokkeren die vervolgens bij Robin Mulder terecht komt, zijn inzet wordt op de doellijn door Mitchell Teuns gekeerd.
 
Het is warm op en langs het veld. Scheidsrechter Bijl last een extra drinkpauze in. De omstandigheden maken dat het voetbal op een zomeravondpartijtje lijkt, maar daar zullen de spelers het vast niet mee eens zijn geweest. Hoe dan ook, de wedstrijd verloopt in een gezapig tempo en de hoekschoppen zijn vaak de enige momenten waarbij nog enige reuring ontstaat.
 
Een misser van Wilco den Hartog zorgt voor de eerste echte aanval van VVSB. Guido Pauw pakt de bal op en speelt deze weer af naar Mitchell Theuns, zijn inzet is echter te slap om doelman Johan Jansen nerveus te maken.
Taoufik Adnane, goed op dreef deze middag, belandt via een solo weer eens in strafschopgebied van VVSB. Zijn voorzet vanaf de achterlijn wordt door een verdediger weggewerkt net voordat Robin Mulder kan uithalen. 
Na zesendertig minuten spelen is het eerste doelpunt van G.V.V.V. in de maak. Roy Terschegget ziet  Jeremy de Graaf vrij staan en geeft een schitterende pass. De Graaf, dit keer geen buitenspel, kan doorgaan, doelman Valk omspelen en voor de twaalfde keer dit seizoen scoren. 
 
Jeremy de Graaf juicht, hij heeft voor de twaalfde maal gescoord.
 
Wanneer G.V.V.V. vier minuten later een vrije trap toegekend krijgt na een overtreding op Adnane, is het Roy Terschegget die zich achter de bal zet. Zijn schot van zeker twintig meter gaat schitterend in de rechterhoek van het doel binnen en hiermee beloont Terschegget zichzelf nu al voor een prima wedstrijd.
De voorsprong is terecht. VVSB is erg vlak in de uitvoering, creëert bijna niets. G.V.V.V. speelt ook niet in een erg hoog tempo, maar probeert af en toe tenminste nog eens een aanval op te zetten. De warmte op het kunstgrasveld speelt ook zijn partijtje mee.
 
Bij aanvang van de tweede helft hebben beide partijen gewisseld. Bij G.V.V.V. is Mourad Marbouh voor Laurens van der Voort in het veld gekomen. Ook hij krijgt zijn afscheidswedstrijd en gaat G.V.V.V., na drie seizoenen, verwisselen voor Bennekom.
Ofschoon G.V.V.V. nog een paar aardige mogelijkheden krijgt via Hulsbos (kopbal), De Leeuw (schot over doel) en Martin van Eck (individuele actie) is de wedstrijd eigenlijk al gelopen. VVSB wil of kan niet, G.V.V.V. probeert de score wel uit breiden, maar dat lukt niet. De wedstrijd bloedt dood, zoals het zo ‘fraai’ heet.
Uiteraard zijn er nog wel de publiekswissel van Wouter Bonke (Wouter bedankt!), de invalbeurten van Caifano Latupeirissa (volgend seizoen VVOG) en Mohammed Ajiach (volgend seizoen GVV Unitas!), de ingelaste drinkpauze en de vrije trap van Taoufik Adnane die vanaf 32 meter ver over het doel schiet.
 
VVSB probeert aan het einde van de wedstrijd zowaar nog een slotoffensief in te zetten. Adnane moet lijf en leden inzetten om een doelpoging te voorkomen. Tommy Bekooy schiet uit een hoekschop naast en invaller Loyd van der Wilden mag het twee keer van afstand proberen. De stand blijft echter 2-0 in het voordeel van G.V.V.V..
 
Door deze overwinning en het verlies van Excelsior Maassluis, eindigt G.V.V.V. op de zesde plaats.
Een seizoen met pieken en dalen, dat is zeker. Maar met een plaats op de ranglijst waar we trots op kunnen zijn. Een terugblik op deze competitie kunt u vast en zeker tegemoet zien.
 
Uiteraard feliciteren we Katwijk met het behaalde kampioenschap van de Tweede divisie!
 
 
 
G.V.V.V. – VVSB 2-0 (2-0)
Scorerverloop: 36. Jeremy de Graaf 1-0, 40. Roy Terschegget 2-0.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort (46. Mourad Marbouh), Wouter Bonke (63. Caifano Latupeirissa), Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Wilco den Hartog, Robin Mulder; Martin van Eck (70. Mohammed Ajiach), Jeremy de Graaf, Danny de Leeuw.
 
Opstelling VVSB: Ruben Valk; Victor Schipholt (62. Richelo Fecunda), Tomas Arroyo, Sven Verlaan, Jelmer Vijlbrief; Mitchell Theuns (46. Frans van Niel), Tim de Rijk, Vladimir Jozic ©; Marvin Wijks (73. Loyd van der Wilden), Guido Pauw, Tommy Bekooij.
 
Scheidsrechter: E.R. Bijl. (Hendrik-Ido-Ambacht)
Toeschouwers: 650

 

Foto's: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum