Brouwer schenkt G.V.V.V. zege bij De Dijk

24 februari 2018

Simon Brouwer nam de hoofdrol op zich in de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen het uitgeklede ASV De Dijk. Met een (valse) hattrick loodste de kilometervreter zijn ploeg naar een moeizame zege in Amsterdam-Noord. Voor de aanvallende middenvelder die aan zijn elfde seizoen bezig is in het blauwe tenue, en hard op weg naar zijn 250ste duel, ook nog eens een persoonlijk record. Want nog nooit in al die jaren scoorde Brouwer driemaal in een wedstrijd voor G.V.V.V., en hij kon zichzelf ook niet herinneren of hij dat voor HDS, de vereniging waar hij het voetbal leerde, wel eens had gedaan.

 

Snelle openingstreffer
Met een op een plaats gewijzigd basisteam, Robin Mulder nam de plaats in van Danny de Leeuw t.o.v. de winst op Katwijk vorige week, begonnen de mannen van trainer Niek Oosterlee zeer voortvarend op sportpark Schellingwoude. Want al vroeg was het raak voor de bezoekers uit Veenendaal. Na drie minuten lanceerde bezige bij Jeremy de Graaf Simon Brouwer door het centrum en met drie verdedigers op zijn huid slaagde die erin de keeper te verrassen met een bekeken inzet: 0-1. Na nog een minuut of tien de overhand te hebben gehad leek de vroege voorsprong eerder verlammend dan bevrijdend te werken op de bezoekers.

Kaas van het brood
In een veel te laag tempo en grossierend in foute passes lieten captain Terschegget c.s. zich de kaas van het brood eten door het team van coach Jochem Twisker. Het door de Amsterdamse soap flink uitgedunde De Dijk, liet zien over heel veel veerkracht en een goede teamspirit te beschikken, ondanks de penibele situatie waarin het verkeert. Maar dat niet alleen ook voetballend draaide het G.V.V.V. de duimschroeven aan.
Via o.a. Lars Raaijen, good-old Harry Zwarthoed c.q. Robert Verschraagen en technisch zeer begaafde Chakib Tayeb creëerde De Dijk een aantal kansen die zomaar de vroege 0-1 teniet hadden kunnen doen. De inzetten waren onzuiver, niet hard genoeg, of het was Johan Jansen die enkele puike reddingen verrichte. Ook was Taoufik Adnane, net als vorige week, reddende engel op de doellijn bij een kopbal van Verschraagen uit een hoekschop.

De Dijk mocht zichzelf voor het hoofd slaan, dat er niet meer werd gepeurd uit het veldoverwicht en de fraaie kansen om voor de thee minimaal de stand gelijk te trekken.


Taoufik Adnane was prima op dreef en had bovendien weer een cruiciale redding op de doellijn.

 

Puntjes op de i
Hoewel oefenmeester Niek Oosterlee zelden achteruit de keel praat, kunnen we ons voorstellen dat dit nu wel het geval was tijdens het pauze drankje. Want het was compleet duidelijk dat als zijn ploeg op dezelfde wijze zou blijven spelen als tijdens het laatste half uur van de eerste helft het zonder enige twijfel de deksel op de neus zou krijgen. Of er zou heel veel geluk aan te pas moeten komen om de voorsprong over de streep te trekken.
De puntjes op de i leken hun uitwerking niet gemist te hebben. Want nog geen twee minuten na de aftrap kregen de bezoekers een uitgelezen kans om de 0-2 te maken. Een hoekschop van Terschegget werd ingekopt door Soufiane Laghmouchi. Verschraagen voorkwam dat de bal richting doel ging maar kopte deze pardoes voor de voeten van Simon Brouwer. Diens schot raakte de paal en de rebound kon zowel door Laghmouchi, Mulder en De Graaf niet over de lijn worden gewerkt.

Druk op de ketel
Na nog een speldenprik van de thuisploeg die door Bart Hulsbos in de kiem werd gesmoord zijn het uitsluitend de bezoekers die voor gevaar zorgen. Mulder twijfelt te lang over de voortzetting na een sublieme pass van z’n aanvoerder, en De Graaf en Laghmouchi, of andersom, kunnen de kansen niet tot doelpunt promoveren. Ook een schitterde voorzet over 35 meter van Laurens van de Voort is niet besteedt aan clubtopscorer (8 goals) Laghmouchi. Daarnaast is het de vraag of G.V.V.V. geen strafschop had moeten krijgen na een schijnbare handsbal in ‘the box’. Rerefee De Vries oordeelde niets aan de hand(s).
Maar met deze druk op de ketel kan het haast niet anders dan dat de gastheren toch een keer zullen moeten bezwijken, want hun initiatief uit het eerste bedrijf in volledig weggeëbd.


Jeremy de Graaf was met anderhalve assist en zijn voorbeeldige inzet belangrijk voor het team.

Over dode punt
Het is opnieuw Simon Brouwer die G.V.V.V. over het dode punt heen helpt door halverwege de tweede helft een rebound, door goalie Borgman weggegeven, op het schot van Jeremy de Graaf tegen de touwen te jagen. Die vergrote voorsprong is geen teken om op de lauweren te gaan rusten, nee G.V.V.V. gaat door op het ingeslagen pad om de definitieve nekslag uit te delen. Keeper Nick Borgman komt als winnaar tevoorschijn bij een mooie combinatie tussen De Graaf en Laghmouchi, dat is niet nodig als Terschegget op aangeven van de alom aanwezige Jeremy de Graaf net iets te hoog mikt.

Eretreffer
Het siert de ploeg van aanvoerder Nick Kuipers dat de met nog ruim een kwartier te gaan de moed niet wordt opgeven. Alje Wiltenburg mikt van een flinke afstand ook net te hoog en op het schot van Tony Tol moet sluitpost Jansen zijn kunnen tonen. Ook aan de behendige Chakib Tayeb heeft de blauwe defensie zo af toe de handen meer dan vol. Maar hij zet zijn individuele acties meestal net iets te ver door of ziet geen ploeggenoot in vrije positie staan. Dat lukt wel in de toegevoegde blessuretijd wanneer hij invaller Damien Menzo – zoon van doelman Stanley – kan bedienen, die al dan niet in buitenspel positie, de eretreffer kan binnenkoppen.


Simon Brouwer heeft het lobje van zijn schoen laten vertrekken voor de 0-3.

Lest best
Maar tussendoor had de schaduwspits Brouwer het beste voor het laatst bewaard. Een sublieme crosspass van Soufiane Laghmouchi tikte hij subtiel met een lob over doelman Borgman heen, waarmee de stand op 0-3 kwam en de wedstrijd was gespeeld. Die had zelfs nog een doelpuntje hoger kunnen uitvallen als Jeremy de Graaf het geluk wat meer aan zijn zijde had gehad. De weer overijverige spits, maar die deze middag veelal vanaf de vleugels acteerde, schatte een prachtige pass van Adnane op waarde, schoot ook prima in, maar trof tot zijn frustratie de paal waardoor hij nog steeds vanaf 19 december vorig jaar droog staat. Maar als dat een garantie is dat zijn ploeg toch wint, zal De Graaf daar ongetwijfeld voor willen tekenen.

Debutant
Wie ze maakt is dan niet belangrijk, als de goals maar vallen. Dat deed ook nog bijna Mart de Jong, die zichzelf verwijt ondanks zijn uitstekende spel, nog niet gescoord te hebben. Bij een mooie variant van een vrije trap stuitte de middenvelder in kansrijke positie op goalie Borgman. Ook het officiële debuut van talent Robin Segers, die vijf minuten voor afloop Terschegget was komen vervangen, had bijna nog een extra glanslaagje gekregen. Helaas kwam de 20-jarige net niet goed uit met z’n passen op een pass van Jeremy de Graaf, om de bal over de doellijn te werken.

Met twee winstpartijen op rij gaat G.V.V.V. nu toewerken naar twee thuisduels achter elkaar om die serie uit te breiden. Dat zal dan komende zaterdag, ijs en weder dienende mogen we daar gezien de weersverwachting wel aan toevoegen, allereerst moeten geschiedden tegen TEC als die het sportpark Panhuis met een bezoek komen vereren. Aanvang is 14.30 uur.
 

 

De Dijk - G.V.V.V. 1-3 (0-1)

Scoreverloop: 3. Simon Brouwer 0-1, 64. Simon Brouwer 0-2, 77. Simon Brouwer 0-3, 90. Damian Menzo 1-3.

 

Opstelling De Dijk: Nick Borgman; Tony Tol, Frank Schilder (63. Damian Menzo), Robert Verschraagen, Nick Kuipers ©, Kevin Westmaas (83. Anouar Moussa); Alje Wiltenburg, Harry Zwarthoed, Maarten Woudenberg, Chakib Tayeb; Lars Raaijen (79. Miguel Olf).

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Guido Janssen, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget © (85. Robin Segers), Mart de Jong, Simon Brouwer (83. Caifano Latupeirissa); Soufiane Laghmouchi, Robin Mulder (68. Danny de Leeuw), Jeremy de Graaf.

 

Gele kaart: 45. Simon Brouwer (G.V.V.V.)

 

Scheidsrechter: J.J.M. Vries (Bunde)

Toeschouwers: 100
 

Foto's van onze hoffotograaf. Klik hier