Dodelijk effectief SC Genemuiden verslaat G.V.V.V.

12 augustus 2017

Zonder de nog geblesseerde Wouter Bonke, Caifano Latupeirissa en Rodny Hofman, die hoogstwaarschijnlijk maandag weer voorzichtig aan de groepstraining gaat deelnemen, had trainer Niek Oosterlee een 21 koppige selectie tot zijn beschikking. Daaruit maakte hij, net als dinsdagavond tegen OFC, in beide helften een mix van jong en oud, ervaren en onervaren, van. Waar toen een 3-2 overwinning uit de bus rolde, was het vanmiddag andersom en gingen de gasten van SC Genemuiden met de 2-3 winst aan de haal.

Terug van zeer lang weggeweest
Zeer verheugend was het te zien dat centrale verdediger Bart Hulsbos, na  bijna driekwart jaar blessureleed, nu een half uurtje spelen volmaakte en daarmee hopelijk op de weg terug is. En dat gold ook voor de captain Simon Brouwer die na eerder een half uur, toen drie kwartier, nu een uur zijn aanwezigheid kon laten gelden.
Met de beide routiniers in de basis liet G.V.V.V. meteen zien wat de intenties waren, druk zetten op de tegenstander en bij balbezit proberen de vleugelspelers Laghmouchi of Ajiach te bereiken die op hun beurt spits De Graaf aan het werk moesten zetten of terugleggen op de aansluitende middenvelders. Dat idee werd, op de beslissende pass, voorzet of doeltreffend schot na, best aardig uitgevoerd. Maar net als afgelopen dinsdagavond trapte Jeremy de Graaf met een zekere regelmaat in de buitenspelval. Al was het vraag of zijn goal na een kleine twintig minuten spelen, na een goede balveroveringsactie van Mulder en een dito pass, die off-side kwalificatie verdiende. Maar goed de scheids en z’n assitent bepalen dat en daar heb je je dan maar bij neer te leggen.

Heer en meester
Ook een vrije trap van Mourad Marbouh die net een fractie van een seconde te laat zakte, een kopbal van Robin Mulder in de handen van sluitpost Flier, een geblokte kopbal van Hulsbos uit een hoekschop en een gekraakt schot van Laghmouchi hadden een beter lot verdiend. Want de thuisploeg was heer en meester, alleen konden ze dat niet in de score tot uitdrukking brengen. Doelman Johan Jansen hoefde aan de andere kant niet tot actie te komen. Een schot van spits Kavak ging ruimschoots over en net voor de thee bood een van z’n ploeggenoten de helpende hand door een gevaarlijk lijkende voorzet eruit te halen ten koste van een hoekschop. Meer had de ploeg van trainer Jan van Raalte niet in de melk te brokkelen.


In de rust van dit duel werd Sonja van Geerenstein speelster van G.V.V.V. vrouwen 1 door voorzitter Theo Leushuis voorzien van een mooie ruiker en cadeau namens de club en businessclub Vallei & Rijn. Want Sonja ontving afgelopen zondag ook een medaille als Europees kampioen. Zij is namelijk de teammanager van de Oranje Leeuwinnen, die voetbalgeschiedenis schreven.
Klik hier om een interview met Sonja te lezen van de hand van Jeroen van der Veer in de Veenendaalse Krant.


Wedstrijd op de kop
Hoe anders werd dat direct na de rust. Waar G.V.V.V. vijf wissels plaatste bleef SC Genemuiden intact, op de eerder geblesseerd geraakte Matthias Breman na, die na ruim twintig spelen was vervangen door Job van Dalfsen. Bijna vanaf de aftrap werd het oefenduel op z’n kop gezet. Een vreemde klutssituatie in het blauwe strafschopgebied was de aanleiding voor de 0-1, waarbij Rik van Dalfsen het meest alert reageerde en van dichtbij binnentikte. Drie minuten later werd het nog erger. Een briljant afstandsschot van Joran Pot van een kleine dertig meter plofte als een kruisraket in de kruising. Een geweldige goal natuurlijk maar een flinke domper voor de thuisploeg en geheel tegen de verhoudingen in, maar daarover maakte geen enkele Genemuiden speler of fan zich druk uiteraard. Het stond er toch maar mooi, een 0-2 voorsprong van een hoofdklasse ploeg tegen een tweededivisionst.

Geen loon naar werken
Bij de pakken neerzitten na zo’n achterstand heeft geen zin en dat deed de Oosterlee brigade dan ook niet. Want nog geen twee minuten later leek de aansluitingstreffer in de maak. Robin Mulder bediende de vrijstaande De Graaf op de rand van ‘the box’, die bedacht zich en haalde uit. Pech voor de aanvalsleider, want de lat stond een doelpunt in de weg. Niet veel later viel de meer dan verdiende treffer alsnog. De op rechts uitgeweken De Graaf gaf een afgemeten voorzet op Martin van Eck die de taak in de punt van de aanval voor even had overgenomen. Met z’n specialiteit, de kopbal, maakte Van Eck de 1-2.
G.V.V.V. rook dat er meer mogelijk was. De assistgever (2x) en afronder (1x) kregen kort daarna nieuwe mogelijkheden op de score een beter aanzien, maar zochten het doel te hoog of vonden ‘Mister SC Genemuiden’ doelman Albert Flier op hun weg. Ook de uitstekend spelende Mart de Jong, kreeg kort nadat hij opnieuw in het veld was gekomen voor de leeg gespeelde Simon Brouwer de kans om zijn stempel te drukken, maar ook zijn schot was een paar centimeter te hoog gemikt. De dynamische middenvelder overgekomen van DTS Ede lijkt op voorhand een prima aanwinst, met zijn rust aan bal, overzicht, maar ook het defensieve werk wordt zeker niet geschuwd door de 21-jarige.


Jeremy de Graaf (9) krijgt de felicitaties van Robert van 't Foort na zijn puike voorzet op Martin van Eck (vierde van rechts), die zojuist de 1-2 heeft gemaakt.

Ezel
Waar de gelijkmaker of meer dus niet wilde vallen, was het daarna aan de overkant bij een zeldzame hoekschop van Genemuiden gelijk weer raak voor de bezoekers. De aangesneden hoekschop van aanvoerder Jacco Riemens werd door de mee opgekomen centrale verdediger Dirk Muis, die vogeltje vrij stond, snoeihard binnengekopt. Was de eerste tegentreffer een ongelukje, de tweede onhoudbaar, dit doelpunt had nooit zo makkelijk mogen vallen, dat mag G.V.V.V. zich aanrekenen en bovendien hadden we in de voorbeschouwing daar al op gewezen. Uit standaardsituaties kregen en krijgen de ‘onzen’ teveel treffers om de oren. U kent het spreekwoord vast wel: Een ezel stoot zich enz.

Herhaling van de geschiedenis
Met nog een dikke twintig minuten te gaan leek er voldoende tijd om de achterstand recht te zetten, zeker toen drie minuten later opnieuw de aansluiting werd gevonden. Een voorzet van Danny de Leeuw werd door centrumverdediger Roelof de Jong compleet verkeerd geraakt waardoor het speeltuig met een vreemde curve pardoes achter zijn eigen doelman tegen het net plofte.
G.V.V.V. bleef het heft in handen houden, maar veel gevaar leverde het overwicht in eerste instantie niet meer op. Alleen in de laatste vijf minuten waren er nog drie mogelijkheden om tenminste een zeker verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen. Invaller Robin Segers zag zijn mooie lobje net over de lat verdwijnen, Robert van ’t Foort bediende Roy Terschegget die het zijnet trof en Mart de Jong knalde uit een afgeslagen corner op de vuisten van Flier. Kortom het lukte G.V.V.V. dus niet om het oefenduel een beter aanzien te geven. En daarmee herhaalde de geschiedenis zich. Want de laatste keer dat SC Genemuiden op bezoek was op het Panhuis wonnen de bezoekers de competitie wedstrijd in de topklasse in september 2014 ook met 2-3.

Komende dinsdagavond kan ons vlaggenschip op zoek gaan naar eerherstel, want dan wacht alweer de volgende oefenwedstrijd. Ze reizen daarvoor af naar onze provinciehoofdstad Utrecht om aan te treden tegen zondag derdedivisionist USV Hercules. Die ploeg verloor vandaag op sportpark Voordorp, Voorveldselaan 4 met 1-3 van Quick Boys, en zullen daarom ook gebrand zijn op een beter resultaat. Kortom opnieuw op voorhand een interessante sparringspot.     

G.V.V.V. – SC Genemuiden 2-3 (0-0)
Scoreverloop: 46. Rik van Dalfsen 0-1, 49. Joran Pot 0-2, 54. Martin van Eck 1-2, 69. Dirk Muis 1-3, 72. Roelof de Jong 2-3 (eigen doelpunt).

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Bart Hulsbos (30. Guido Janssen), Taoufik Adnane (46. Robert van ’t Foort), Jeremy de Graaf (81. Danny Stomphorst), Simon Brouwer (©) (60. Mart de Jong), Laurens van der Voort (46. Wilco den Hartog), Robin Mulder (81. Robin Segers), Soufiane Laghmouchi (46. Danny de Leeuw), Mohammed Ajiach (46. Martin van Eck), Mourad Marbouh (81. Thomas Bruijnzeels), Mart de Jong (46. Roy Terschegget).

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Matthias Breman (24. Job van Dalfsen), Dirk Muis, Roelof de Jong, Anne van der Kolk, Omar Kavak (65. Ramon Beens), Jacco Riemens (©), Arjen Hagenauw, Rick Doorn (72. Mark de Haan), Rik van Dalfsen (57. Frank Jansen), Joran Pot.

Scheidsrechter: W.M. Kieft (Putten).
Toeschouwer: 450

Foto's van onze hoffotograaf Dick Gijsbertsen kunt u zien door hier te klikken.