Eerste krachtmeting kent geen winnaar

1 augustus 2017
G.V.V.V. kwam in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding niet verder dan een 0-0 remise tegen de beloften van Willem II. 
 

De eerste contouren van het nieuwe team van trainer Niek Oosterlee werden op een goedbezocht Panhuis zichtbaar. Nieuwelingen Jeremy de Graaf (spits) en Guido Janssen (centrale verdediger) kregen een basisplaats, de rest van elftal moet als bekend worden verondersteld onder de G.V.V.V.-fans van de kleine vijfhonderd toeschouwers. Enige bijzonderheid in de posities van de oudgedienden was dat Wouter Bonke, die aan het einde van vorig seizoen regelmatig de geblesseerde rechtervleugelverdediger Rodny Hofman op diens positie verving, nu weer op zijn vertrouwde stekkie als centrumverdediger speelde. Daar stond dan weer tegenover dat door die move en het opstellen van nieuwkomer Guido Janssen in het centrum van de verdedigingslinie, Laurens van der Voort op de rechterkant zijn verdedigende kwaliteiten mocht gaan botvieren.

Naast de bovengenoemde helaas nog steeds geblesseerde Hofman en natuurlijk ook Bart Hulsbos, kwam dit eerste oefenduel voor de aan zijn herstel werkende Simon Brouwer ook nog te vroeg. Dit hield in dat er van de 23-koppen tellende selectie 20 man fit waren en die kregen dan ook allemaal, m.u.v. derde doelman Jelmer Nijburg, zoals vooraf bepaald allen de gelegenheid om zich gedurende 45 minuten te laten zien. Ook de beide stagelopers van het tweede elftal, Robert van ’t Foort en Danny Stomphorst, werden in de gelegenheid gesteld hun proeve van bekwaamheid af te leggen. Daardoor verscheen G.V.V.V., op Laurens van de Voort na die als enige de volledige 90 minuten volmaakte, in de beide helften met twee geheel verschillende opstellingen.

Zowel de Tricolores als de in het zwart geklede blauwen hanteerden een hoog tempo in de eerste helft, maar echt levensgevaar wisten ze niet te stichten. Toch moest doelman Jansen in het eerste kwartier twee handelend optreden bij een 1 op 1 situatie en op een strak schot vanaf de zijkant. Hij deed dit met verve. Allengs kreeg de thuisploeg toch wat meer de overhand en werd er meerdere keren geprobeerd om de ranke en rappe De Graaf in kansrijke positie, te manoeuvreren. Nadat eerst Martin van Eck vanuit een klutssituatie na een mooi opgezette aanval de Willem II doelman op zijn weg vond, werd Jeremy de Graaf in korte tijd tweemaal de diepte ingestuurd, maar helaas werd er beide keren terecht afgevlagd voor off-side. Maar het toonde wel aan dat de VVOG overgekomen spits gevoel voor tijd en ruimte heeft en dat zijn nieuwe ploeggenoten dat goed aanvoelen.
Terwijl tussendoor Roy Terschegget nog een gevaarlijk vrije trap afvuurde, nadat een solo van Soufiane Laghmouchi onreglementair was afgebroken, die met moeite door de sluitpost tot corner kon worden verwerkt, was het tien minuten voor rust opnieuw De Graaf die gevaarlijk werd. Hij nam een steekbal goed mee, klopte twee tegenstanders op snelheid, maar zijn inzet miste kracht. In blessuretijd krulde hij de bal vanuit een lastige hoek rakelings naast.

Met het inbrengen van tien verse krachten oogde G.V.V.V. in de tweede helft logischerwijs wat onwennig en had veel minder grip op de wedstrijd. Het was nu Jong Willem II wat het spel dicteerde, maar ook nu weer zonder echte overtuiging, en 100% uitgespeelde kansen kwamen dan ook eigenlijk nauwelijks tot niet voor. Een heel enkele keer moest nieuwe doelman Bart van de Beek handelend optreden maar de meeste inzetten verdwenen ruim over of naast zijn doel. Het grootste gevaar geschiedde vijf minuten voor tijd toen Van de Beek ietwat ver voor zijn doel stond en dat werd onderkend door een Willem II-er. Het afstandsschot verdween net over, maar de terug gesnelde doelman was met zijn 1,96 mtr. lengte hoogstwaarschijnlijk toch niet helemaal kansloos geweest.

In de tussentijd deed G.V.V.V. waar mogelijk ook wat terug. De oeh’s en ah’s rolden over de tribune bij een fraaie dribbelactie van Mohammed Ajiach – hij speelde twee tegenstanders uit en gaf een fraaie steekbal met de buitenkant van zijn rechtervoet op Caifano Latupeirissa, die kon op zijn beurt alleen maar worden gestuit door een overtreding op de rand van de zestien. Brutaalweg zette de 19-jarige Danny Stomphorst zich achter de bal en zijn harde en zuivere trap zou zeker gevaarlijk zijn geweest ware het niet dat een schouder in het muurtje het speeltuig van richting veranderde en er dus uitsluitend een hoekschop overbleef. Op een schot ruim over van Caifano Latupeirissa na, waarbij een pass op de geheel vrijstaande Ajiach een veel betere keuze was geweest, kwamen de Veenendalers niet.
Een complimentje is nog op zijn plaats voor Mart de Jong. De van DTS Ede overgekomen middenvelder, moest noodgedwongen in de nieuwe opstelling een rol vervullen als centrale verdediger, en hij deed dat met veel overtuiging en klasse.

Al met al mag je dan ook concluderen dat het gelijke spel de verhoudingen aardig weergaf, G.V.V.V. wat bovenliggend in het eerste bedrijf en Jong Willem II in deel twee. Hopelijk zijn de coaches Niek Oosterlee van G.V.V.V. en Edwin Linssen van Jong Willem II (en op de tribune Erwin van der Looij en Dogan Corneille als ‘boven- en ondermeester’ van Willem II) wat wijzer geworden over het niveau van hun pupillen, want daarvoor zijn dit soort duels in het leven geroepen.
G.V.V.V. gaat zich nu opmaken voor trainingskamp in Zeeland komend weekend, alwaar zaterdag in Vlissingen zal worden gespeeld tegen de club met de gelijknamige naam.
Aanvang van die wedstrijd op het sportpark aan de Irislaan 239 in Vlissingen is 14.30 uur.

G.V.V.V. – Jong Willem II 0-0
 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen (46. Bart van de Beek); Laurens van der Voort, Wouter Bonke (46. Mart de Jong), Guido Janssen (46. Robert van ’t Foort), Taoufik Adnane (46. Mourad Marbouh); Roy Terschegget © (46. Wilco den Hartog), Robin Mulder (46. Thomas Bruijnzeels), Danny de Leeuw (46. Robin Segers); Martin van Eck (46. Mohammed Ajiach), Jeremy de Graaf (46. Danny Stomphorst), Soufiane Laghmouchi (46. Caifano Latupeirissa).
 
Scheidsrechter: David Vriesenga
Toeschouwers: 450