Gifbeker nog niet leeg voor G.V.V.V.

19 mei 2018

De bodem van gifbeker is nog niet bereikt voor G.V.V.V. De ploeg van coach Niek Oosterlee moest in de slotfase van het duel met Rijnsburgse Boys de vijfde nederlaag op rij slikken: 3-2.

 

Gewaagde opstelling
Mede door het ontbreken van de geschorste centrale verdediger Bart Hulsbos en de geblesseerde Soufiane Laghmouchi begonnen de blauwen in een door coach Oosterlee bewust bedachte 1-3-5-2 opstelling aan het duel tegen zijn voormalig werkgever. Die keuze pakte in eerste instantie uitstekend uit, want er was maar een ploeg die aan voetballen toekwam en dat waren de gasten. Nadat Jeremy de Graaf eerst nog was afgefloten voor een buitenspel gevalletje, leek het een minuutje later wel raak te worden voor de spits. Prima diep weggestoken door zijn aanvoerder kwam hij oog in oog met doelman Richard van Nieuwkoop te staan. Maar de goalie, bleef goed kijken en was De Graaf de baas.

Dominantie
G.V.V.V. bleef domineren en kwam na dertien minuten terecht op een 0-1 voorsprong via Mart de Jong op aangeven van Roy Terschegget. Een afstandsschot van ca. 20 meter was Van Nieuwkoop te machtig en die moest nu wel vissen. Voor de dit seizoen debuterende verdedigende middenvelder zijn eerste, maar ook tevens laatste doelpunt in deze competitie. Want helaas kreeg De Jong later in het duel de enige gele kaart van de wedstrijd voorgeschoteld, dit was zijn zevende in totaal. Dat betekent dat hij tegen VVSB, de laatste wedstrijd deze jaargang, zal moeten toekijken vanwege een schorsing.


Mart de Jong hier in gevecht om de bal met Marciano Aalbers, bekroonde zijn prima optreden met de openingstreffer.

Sta-in-de-weg
Martin van Eck en Roy Terschegget kregen de kans de overheersing uit te drukken in treffers, maar Van Eck schoot net voorlangs en de captain trof opnieuw de Rijnsburgse sluitpost als hinderlijke sta-in-de-weg. Maar vooral Jeremy de Graaf had daar erg last van. Zeker drie keer weer hij mooi weggestoken door medespelers en nutte zijn sprintsnelheid ten volle uit, maar de koelbloedigheid ontbrak even vele male en telkens was Van Nieuwkoop de situaties meester.
Het was daarom ook niet voor niets dat de goalie aan het eind van het duel werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, maar dat zegt ook veel over de aanvallende intenties die G.V.V.V. tentoonstelde.
Aan de overkant hoefde collega Jansen nauwelijks in actie te komen, hij zag schoten van Jongeneelen over en naast gaan en captain Goeman nutte zijn specialiteit, de vrije trap, ook al niet uit, want vanaf een gevaarlijke positie schoot ook hij ruimschoots over. En dat waren echt de enige wapenfeiten van ‘de Uien’.

Gekanteld, maar toch voorsprong
Nadat eerst De Graaf opnieuw verzuimde een foute terugspeelbal van Van den Oever af te straffen was al snel duidelijk dat de ploeg, van de afscheid nemende trainer Pieter Mulders, erop uit was om de magere prestaties van voor de thee recht te zetten. G.V.V.V. liet, of moest zich terug laten dringen en dat resulteerde al snel tot de gelijkmaker. De voorzet van Donny van Ooijen was op maat en de geheel vrijstaande Jöel Tillema kopte, een klein kwartier na rust, de 1-1 binnen.
Maar G.V.V.V. rechtte de rug en vier minuten later was Jeremy de Graaf nu wel trefzeker en zette de Veenendalers op voorsprong, nadat hij doelman Richard van Nieuwkoop nu wel klopte in een één-tegen-één-duel op aangeven van een sublieme pass van Simon Brouwer.

 

 
Danny de Leeuw op zoek naar een voortzetting in het uitduel met Rijnsburgse Boys.

Gas erop
Rijnsburgse Boys trapte het gaspedaal dieper in en dat resulteerde in een drietal scoringsmogelijkheden voor de gastheren, waarbij doelman Johan Jansen zijn mannetje stond op schoten van Gielisse en Tillema. En ook bij een gevaarlijke situatie de hulp kreeg van paal en lat waardoor Van Ooijen niet kon binnen tikken. Toch moest de Barneveldse goalie capituleren bij de inzet van Jeffrey Jongeneelen na een subtiel hakje van de mee naar voor gestuurde verdediger Carlos Opoku: 2-2.

 

Weer nul punten
Daarna doofde het vuur van RBB en leek het uit te draaien op een puntendeling, die door diverse fans van de thuisploeg op de tribune Niek Oosterlee van harte werd gegund, dus zoveel zit de inwoner van Alphen aan den Rijn nog wel in de harten bij de Rijnsburgers. Helaas koop je er niets voor en liep het ook anders.
In plaats van een voorsprong voor de bezoekers, invaller Mohammed Ajiach miste twee minuten voor tijd een dot van een kans op aangeven van Robin Mulder, was het invaller Maikey Parami die in de daaropvolgende overname genadeloos toesloeg en de 3-2 op het scorebord zette.
In de drie minuten toegevoegde blessuretijd en met doelman Jansen in het vijandelijke strafschopgebied leek de verdiende gelijkmaker alsnog te vallen. De corner van Roy Terschegget werd door Martin van Eck doorgekopt naar de geheel vrijstaande Ajiach bij de tweede paal. Het leek van afstand moeilijker om de bal over te koppen dan tegen het netje. Toch deed de naar Unitas Gorinchem vertrekkende aanvaller het eerste en daardoor bleef G.V.V.V. voor de vijfde keer op rij achter met lege handen.

Hopelijk kan G.V.V.V. het seizoen toch nog met een ietwat positief gevoel afsluiten door de laatste thuiswedstrijd van deze Tweede Divisie winnend af te sluiten als aanstaande zaterdag VVSB op bezoek komt op het sportpark Panhuis. Aanvang van dat duel is 15.30 uur.

 
Rijnsburgse Boys – G.V.V.V. 3-2 (0-1)
Scoreverloop: 13. Mart de Jong 0-1, 58. Joël Tillema 1-1, 61. Jeremy de Graaf 1-2, 74. Jeffrey Jongeneelen 2-2, 88. Maikey Parami 3-2.
 
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop; Roderick Gielisse, Carlos Opoku, Masies Artien, Gino Demon; Dirk Jan van den Oever, Wesley Goeman ©, Joël Tillema, Marciano Aalders (76. Maikey Parami); Jeffrey Jongeneelen, Donny van Oijen.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Mart de Jong, Simon Brouwer (83. Mohammed Ajiach), Danny de Leeuw; Martin van Eck, Robin Mulder, Jeremy de Graaf.
 
Gele kaarten: 75. Mart de Jong (G.V.V.V.)
 
Scheidsrechter: Marc Nagtegaal (Hendrik-Ido-Ambacht)
Toeschouwers: 1000
 

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Foto’s: Brenda Dekker

De fotoreportage van Brenda Dekker die de afwezige Dick Gijsbertsen verving is te zien door hier te klikken.