Gretig Achilles ’29 dwingt G.V.V.V. tot uiterste

17 maart 2018

G.V.V.V. heeft een uiterst moeizame overwinning geboekt op hekkensluiter Achilles ’29. De Groesbekers dwongen de Veenendalers tot het uiterste: 0-1.

 

Zelfs de aanwezige toeschouwers die in het bezit waren van een helblauwe bril zouden het objectief moeten toegeven dat er in het eerste bedrijf absoluut op het veld geen verschil was te zien, welk team rode lantaarndrager was, en welk team de virtuele bronzen medaille in haar bezit had. De thuisploeg geplaagd door een vracht aan sportieve en financiële misère liet zich van haar beste kant zien, door G.V.V.V. fris en fruitig tegemoet te treden en geen enkel ontzag te hebben voor de Veense subtopper. Met Aleksander Jankovic als motor op het middenveld werden de bezoekers zo nu en dan de duimschroeven aangedraaid. Daarbij ontstonden aardige mogelijkheden c.q. kansen voor Niels Willems en tweemaal Derwin Martina. De eerste schoot over, de tweede stuitte op de eenzelfde aantal malen op doelman Johan Jansen.
Achilles ’29 verdiende in de eerste helft dan ook zeker een treffer voor het enthousiaste en behoorlijk verzorgde spel, dat ook ondanks de snijdende koude oostenwind voor de Heikant supporters hartverwarmend moet zijn geweest.
 

Net voor de thee 0-1
Deed G.V.V.V., dan helemaal niets terug, zult u zich afvragen? Toch wel, ondanks dat een wat plichtmatige indruk gewekt werd, kreeg het zeker ook wel kansen om de score te openen. Dat had Jeremy de Graaf al na zeven minuten spelen moeten doen toen hij een afgemeten voorzet kreeg van de mee opgestoomde Taoufik Adnane. De spits miste in kansrijke positie jammerlijk. Maar ook Soufiane Laghmouchi (2x) en Robin Mulder waren ongelukkig in de afronding na mooie passes van De Graaf, Terschegget en De Leeuw. Ook een geplaatste achterwaartse kopbal van Mulder op Laghmouchi werd door de vleugelspits net iets te hoog gemikt en verdween rakelings over de lat. Toch was een combinatie tussen die twee net voor de rust, achteraf gezien, dodelijk voor de gastheren. Een uittrap van Johan Jansen belandde in de voeten van Soufiane Laghmouchi die zich nog op eigen helft net voor de middellijn bevond. Controle over het speeltuig en direct een verre pass richting Robin Mulder was het pandoer van de inwoner van Barneveld. Mulder schudde net voor ‘the box’ zijn tegenstrever af en dook op voor doelman Desney Royendijk, die moest capituleren op zijn inzet: 0-1. Een mooie opsteker zo net voor de thee, die gezien het speelbeeld tegen de verhoudingen in was.

 
Robin Mulder (r.), de maker van de winnende treffer.
 
Puntjes op de i
In de kleedkamer zal het ongetwijfeld wel even gedonderd hebben en zullen de puntjes op i zijn gezet, onderling en door de staf. Dat miste zijn uitwerking niet, want na het kwartiertje pauze en het opwarmen van de spieren en de inwendige mens daarin, zagen we toch een ietwat herboren G.V.V.V. terug. Het grossieren in foute passes, werd teruggebracht tot een kwart van voor de thee en ook werd veel meer druk gegeven op de middenvelders en de defensie van de Groesbekers. Dat resulteerde al vlot in een kopbal van de weer soeverein optredende Wilco den Hartog die over ging. De centrale verdediger had niet veel later een technisch hoogstandje in huis, die niet zou misstaan in het handboek van Zinedine Zidane en die u een dezer dagen hoogstwaarschijnlijk nog wel op onze sociale media kanalen zult aantreffen. Het was niet het trucje om het trucje, maar leverde bijna ook nog een gevaarlijke aanval op.

Kansjes over en weer
Met een soort van lob raakte Robin Mulder niet veel later de bovenkant van de kruising en waren ook Danny de Leeuw en Taoufik Adnane dichtbij de verhoging van de score. Tweemaal sluitpost Desney Royendijk en het zijnet waren spelbrekers. Dat gold voor Achilles ’29 toen Johan Jansen op knappe wijze een inzet van Sead Begic onschadelijk maakte.
De bezoekers bleven de bovenhand voeren al bleef het ook oppassen voor uitvallen van de gastheren, waarbij de uitblinker van het eerste bedrijf, Jankovic een tweetal keer betrokken was.


De zevende assist van Soufiane Laghmouchi dit seizoen was de basis voor de benauwde winst.

250x Simon Brouwer
Na ruim een uur spelen kreeg het meegereisde Veenendaalse publiek te zien waar het op hoopte, namelijk de jubileumwedstrijd van Simon Brouwer. Jeremy de Graaf die niet lekker in de wedstrijd zat, stond zijn plaats af aan de ‘oude trouwe krijger’. Daarmee droeg Brouwer dus 250x het blauwe tenue in een officiële wedstrijd van G.V.V.V. De aanvallend ingestelde middenvelder kreeg tot driemaal toe een flinke mogelijkheid om die mijlpaal op te luisteren met een doelpunt. Tweemaal was Simon Brouwer eindstation bij goedlopende aanvallen, maar helaas waren zijn schoten niet nauwkeurig genoeg om de Achilles doelman te verontrusten en zijn steenharde kopbal uit een hoekschop ontbeerde de juiste richting.
Jammer voor hem en z’n ploegmaten. Want als het 0-2 of 0-3 was geworden was het over en uit geweest voor de witzwarten, dat was alleszins duidelijk voor vriend en vijand. Nu bleef het nog steeds oppassen op de tegenstootjes van Achilles ’29 en dat gebeurde nog bijna in de twee minuten blessuretijd die de soeverein leidende referee Cairo, die de wedstrijd zonder kaarten afdeed, toevoegde. Christoff Dias de Oliveira vuurde van afstand, maar zag zijn bal sierlijk over de lat worden getikt door Johan Jansen, die daarmee de zege veiligstelde en tevens een tiende cleansheet dit seizoen aan zijn cv toevoegde.

Komende zaterdag hoeft G.V.V.V. niet in actie te komen, want dan staat er een inhaalronde gepland. Op 31 maart volgt dan de topper tegen titelkandidaat Kozakken Boys, die hoogstwaarschijnlijk door Fox-Sports zal worden uitgezonden en daarom om 15.30 uur zal aanvangen.

Achilles ’29 – G.V.V.V. 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 43. Robin Mulder 0-1.
 
Opstelling Achilles ’29: Desny Royendijk; Derwin Martina, Patrick-Prosper Fini, Jesse Edge © (83. Bart Schiks), Justin de Vos; Niels Willems, Sead Begic, Ryan Lambert; Aleksander Jankovic, Kevin Schmidt, Christoff Dias de Oliviera
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Mart de Jong, Danny de Leeuw; Soufiane Laghmouchi, Robin Mulder, Jeremy de Graaf (62. Simon Brouwer).
 
Scheidsrechter: L.P.S. Cairo (’s-Hertogenbosch)
Toeschouwers: 450

Foto's: Orange Pictures

Onze websitefotograaf Dick Gijsbertsen was verhinderd daarom geen fotoalbum van zijn hand.