G.V.V.V. doet zichzelf tekort tegen Katwijk

9 september 2017

G.V.V.V. de bokser die niet bij machte was om de knock-out uit te brengen, Katwijk de gelukkige winnaar die profiteerde van slippertjes van de opponent. Zo lagen de verhoudingen in de ring van De Krom, het decor van een vechtwedstrijd die het uitgelopen publiek zelden boeide: 2-0.

Duels in overvloed, kansen waren er sporadisch, sprankelen deed het niet. Met die conclusies moeten de fans van Katwijk en G.V.V.V. huiswaarts zijn gekeerd na een vrij onderhoudende partij met matig voetbal. Katwijk won met 2-0, zij het geflatteerd. Mocht een jury het voor het zeggen hebben in de voetbalsport, was een gelijkspel een resultaat dat recht deed aan de verhoudingen in het duel tussen beide amateurgrootmachten. Het scorebord is niettemin leidend.

En zo werden de Veenendalers op een middagje Katwijk met de neus op de feiten gedrukt. Het voetbal is bij vlagen mooi en oogst lof, met de driehoekjes op het middenveld en de splijtende steekpassjes naar de aanvallers, maar de complimenten drijven naar de achtergrond als het resultaat uitblijft. Drie punten uit drie wedstrijden is te mager gezien het spel na 270 minuten, tegen het gerenommeerde De Treffers (2-0 nederlaag), Rijnsburgse Boys (2-1 zege) en nu, bij Katwijk.

Het was de teneur na afloop van het duel met de oranjehemden, ook al was dit G.V.V.V.’s minste partij van de drie. Fel kwamen de Katwijkers uit de startblokken, G.V.V.V. leek er zelfs een beetje van slag door, hield de schade wel beperkt, maar voetbalde rommelig. De duels op het middenveld met in de oranje hoek Robbert Susan, Mark de Loor en Paul de Lange en in de blauwe Roy Terschegget, Robin Mulder en Mart de Jong waren pittig en op de grens van het toelaatbare.

Robin Mulder stoomt alleen op het doel van Katwijker Ricardo Kieboom af.

Mulder eerste kans

Mulder opende de blauwe ogen, uit een vlugge uitbraak, pas na een klein half uur, toen hij alleen voor doelman Ricardo Kieboom verscheen, maar de schaduwspits toonde zich te sociaal door af te leggen op Soufiane Laghmouchi en zelf niet de trekker over te halen. Omar Hamdi kwam aangesneld en werkte de bal weg.

Het zou een dure keuze zijn. Een voorzet van Guus van Weerdenburg op slag van rust en hup, daar lag de bal in het netje. De ogen waren allemaal gericht op Bart Hulsbos, die met goaltjesdief Marciano Mengerink in zijn rug gedwongen was om actie te ondernemen, maar dat schlemielig deed door de bal totaal verkeerd te beroeren. Via de binnenkant van de paal en doelman Johan Jansen was het raak: 1-0.

De bedankjes voor de 1-0 gaan niet uit naar Bart Hulsbos, maar naar aangever Guus van Weerdenburg.

Nee, Katwijk maakte in de tweede helft geen aanspraak op de verdubbeling, zoals dat wel verwacht mag worden van een kampioenskandidaat. Het was juist G.V.V.V. dat flirtte met de gelijkmaker, Katwijk hing zelfs in de touwen. Aanjager Simon Brouwer en trukendoos Soufiane Laghmouchi verprutsen de unieke kans om de knock-out toe te brengen, oog in oog met doelman Kieboom. Brouwer lobde naast en Laghmouchi zag zijn schot gekeerd worden. Katwijk kon er niets tegenover zetten.

Het werd zelfs 2-0, toen arbiter De Winter vrij gedecideerd naar de stip wees na een lichte duw van Taoufik Adnane aan het adres van de ontketende Marciano Mengerink, die zich theatraal liet vallen en Robbert Susan het cadeautje gretig zag uitpakken (2-0). G.V.V.V. had minstens een strafschop moeten krijgen toen Jeremy de Graaf in de eerste helft tegen de grond werd getrokken door Bennie van Noord en assistent Jan Diepeveen herinnerde de leidsman daar fijntjes aan. De Winter zond Diepeveen weg, op dezelfde wijze als G.V.V.V. zich liet wegsturen door Katwijk: onnodig en schlemielig.

De lob van Simon Brouwer treft geen doel.

Katwijk – G.V.V.V. 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 40. Bart Hulsbos 1-0 (eigen doelpunt), 80. Robbert Susan 2-0 (strafschop)

Opstelling Katwijk: Ricardo Kieboom; Omar Hamdi, Bennie van Noord, Michiel van Dam, Guus van Weerdenburg; Paul de Lange, Mark de Loor (68. Raoul Esseboom), Robbert Susan ©; Mike van den Ban (63. Kilian Berkhout), Marciano Mengerink, Steven Sanchez Angulo (75. Kay Blokland).

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Wilco den Hartog (75. Danny de Leeuw), Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Robin Mulder, Mart de Jong; Martin van Eck (68. Caifano Latupeirissa), Jeremy de Graaf (68. Simon Brouwer), Soufiane Laghmouchi.

Gele kaarten: 24. Paul de Lange (Katwijk), 78. Bart Hulsbos, 90+5. Mart de Jong (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: F.R. de Winter (Blaricum)

Toeschouwers:

Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Foto's van onze hoffotograaf kunt u zien door hier te klikken.