G.V.V.V. gaat ook ten onder tegen De Treffers

12 mei 2018
Het seizoen eindigt in mineur voor G.V.V.V. De Veenendalers verloren op eigen veld met 0-2 van De Treffers. 
 
De Treffers is in een intense strijd verwikkeld om handhaving in de tweede divisie en de gretige indruk die de Groesbekers in Veenendaal maakten onderstreepte dat. G.V.V.V. had er geen antwoord op en verviel in frustraties, die de ploeg ogenschijnlijk compleet lamlegde, vooral na rust.
 
De openingsfase was nog aardig, met een schot van de teruggekeerde Jeremy de Graaf die met zijn rechter rakelings naast schoot. Sneu was de blessure voor doelman Bart van de Beek, die van trainer Niek Oosterlee een twist met zijn broertje en De Treffers-spelmaker Boy werd gegund. Bij een tweede uittrap in de zevende minuut liep hij een scheurtje in zijn lies op. Alsnog moest Johan Jansen zijn opwachting maken.
 
Jansen moest snel in actie komen, zo bleek. Taoufik Adnane gaf de bal cadeau aan de potige doch dreigende rechtsbuiten Coen Maertzdorf en die vond de Barneveldse keeper op zijn weg. Nog voor het halfuur kreeg diezelfde Maertzdorf een dot van een kans, drie meter voor het doel van Jansen, maar Cedric Badjeck wilde evengoed scoren. Ze liepen elkaar in de weg, G.V.V.V. mocht opgelucht ademhalen.
 
Robin Janssen stijgt boven iedereen uit.
 
Roy Terschegget werd voorafgaand aan het duel gehuldigd voor zijn 250ste duel in de hoofdmacht – hij kreeg de bloemen van zijn vader Martien – en dat jubileum wilde hij voor eigen publiek opluisteren met een treffer. Na een mooie combinatie met Simon Brouwer haalde hij de trekker over, maar doelman Kornelis hielp niet mee aan een Terschegget-feestje. Hij tikte de bal met zijn vingertoppen tegen de buitenkant van de paal.
 
Scoren uit standaardsituaties is het handelsmerk van De Treffers en tegen G.V.V.V. kon de vijftiende treffer uit een hoekschop of vrije trap bijgeschreven worden. Boy van de Beek – gezegend met een puntgave traptechniek – legde een hoekschop panklaar op het hoofd van Cendrino Misidjan, die zich losmaakte van Martin van Eck en snoeihard binnenkopte.
 
Cendrino Misidjan steekt zijn handen in de lucht: 0-1.
 
Ook met het invallen van de gepasseerde Robin Mulder kon G.V.V.V. niet wedijveren met De Treffers, de zondagclub die zo snakt naar lijfsbehoud. Wederom leidde het tandem Van Eck-Misidjan een tegentreffer in. Van Eck hield bij een vrije trap Misidjan vast in het strafschopgebied en arbiter Oostrom wees naar de stip. Voor Van de Beek was het een koud kunstje om Jansen te verschalken: 0-2.
 
G.V.V.V. had geen antwoord in huis en liet het thuispubliek in teleurstelling achter. Rijnsburgse Boys heeft de vijfde plek overgenomen, al kan trainer Oosterlee die stek volgende week met zijn ploeg weer overnemen, op bezoek bij zijn oude werkgever uit Rijnsburg (aanvang 18.00 uur).
 
G.V.V.V. – De Treffers 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 38. Cendrino Misidjan 0-1, 54 Boy van de Beek 0-2 (penalty).
 
Opstelling G.V.V.V.: Bart van de Beek (9. Johan Jansen); Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Simon Brouwer, Roy Terschegget ©, Danny de Leeuw (73. Mart de Jong); Martin van Eck, Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi (46. Robin Mulder).
 
Opstelling De Treffers: Niels Kornelis; Mees Siers, Joris Janssen, Bryan Sirvania, Cendrino Misidjan; Boy van de Beek (90. Wouter op den Camp), Robin Janssen, Eef van Riel; Coen Maertzdorf, Cedric Badjeck (61. Niek Versteegen), Nick de Bondt (82. Bas Hendriks).
 
Gele kaarten: 40. Simon Brouwer, 46. Robin Mulder, 54. Martin van Eck, 77. Bart Hulsbos (G.V.V.V.), 24. Cedric Badjeck (De Treffers)
 
Scheidsrechter: I.G.M. Oostrom (Oudewater)
Toeschouwers: 750
 
Foto's: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen, Fotoalbum