G.V.V.V. heeft geen kind aan AFC

9 december 2017
G.V.V.V. moet zich op Sportpark Goed Genoeg in een speeltuin hebben gewaand. De ploeg van trainer Niek Oosterlee won met klinkende cijfers, maar spaarde de dolende thuisploeg: 0-4.

De doelpunten werden gemaakt door vier verschillende spelers en dat moet vooral trainer Niek Oosterlee goed hebben gedaan. Jeremy de Graaf, Roy Terschegget, Soufiane Laghmouchi en Martin van Eck maakten allen puike en oogstrelende doelpunten, ingeleid door fraaie aanvallen. Als G.V.V.V. haar vizier scherper zou hebben afgesteld, was zelfs een verdubbeling van de uiteindelijke eindstand mogelijk geweest.

 
Op stap
In de voorbeschouwing schreven we dat het voor G.V.V.V. geen toeristisch tripje werd naar onze hoofdstad. Dat bleek na deze heerlijke overwinning op de Amsterdamse Football Club niet waar te zijn. Want de selectie, staf en begeleiders maakten zich op, nadat de douchebeurten en plichtplegingen waren afgerond, om af te reizen naar hartje stad om daar te worden rondgeleid door acteur en Amsterdam-kenner Rob van Hulst. Bruine cafés en kroegen in de Jordaan en het Wallengebied krijgen vanavond dus vanavond te maken met een vrolijke blauwe horde na de stadswandeling,  jeneverproeverij, en het verorberen van de welverdiende snacks.

Voorafje
Je zou dan ook kunnen stellen dat de wedstrijd tegen AFC het voorafje i.c. aperitief en amuse vormden voor het hoofdgerecht van vanavond. Beide smaakten meer dan uitstekend.
Aperitief is namelijk een afgeleid woord uit het Latijn en betekent zoiets van openen, en is bedoeld om de spijsvertering te stimuleren. En dat was precies wat G.V.V.V. deed, want het was na tien minuten al raak. Laurens van der Voort veroverde de bal op het middenveld en vond Jeremy de Graaf, die Thomas van den Houten en Sam Nijpels te snel af was en vanaf ca. twintig meter besloot uit te halen. Doelman Patrick Zonneveld had het nakijken: 0-1. Het betekende voor de spits tevens zijn honderdste doelpunt in zijn voetballoopbaan bij een standaardelftal en daarmee verdiende De Graaf de vierde ster van de website Voetbalnederland.nl en evenaarde hij dus Robin Mulder die onlangs deze beloning kreeg.
De bezoekers bleven heer en meester en hadden nauwelijks iets te vrezen. Slechts bij een moment sloeg even de schrik om het hart bij de meegereisde blauwen. Een glijpartij van Laghmouchi, op het al met al best redelijk bespeelbare natuurgras veld, bracht Milan Hoek in balbezit die op zijn beurt Tom van den Brink bereikte. Op diens schot moest goalie Jansen languit om een treffer te voorkomen. De rebound bleek voor de mee opgestoomde vleugelverdediger Marinus Willemsen te moeilijk om deze tussen te palen te mikken.
Wie wel goed mikte, was niet veel later, captain Roy Terschegget. Een vrije trap na een overtreding op hem werd door Laghmouchi het zestienmetergebied in geslingerd. Wilco den Hartog raakte de bal in eerste instantie niet goed, maar had het geluk dat een AFC-er deze opnieuw in zijn bezit bracht. Hij legde af op zijn aanvoerder die met binnenkant schoen uiterst secuur het speeltuig naar hoek stuurde en ook daarop moest goalie Zonneveld het antwoord schuldig blijven en dus hadden de Veenendalers de score verdubbeld.
Met de comfortabele 0-2 voorsprong speelde de gasten redelijk simpel en zonder enig gevaar van de tegenstander de eerste 45 minuten uit.  
 

De handen in de lucht bij Roy Terschegget na zijn 0-2.


Amuse

Amuse staat in het Frans voor vermaak, plezier. En ook daar hield G.V.V.V. zich letterlijk aan. Want daarvan getuigde de snelle 0-3 na rust. Martin van Eck veroverde de bal op eigen helft stuurde Robin Mulder weg lang de lijn die op zijn beurt de weg sprintende Jeremy de Graaf in de voeten bediende. Het paste precies, want hoewel Sam Nijpels uitstapte om buitenspel te veroorzaken, was daar absoluut geen sprake van. En een sprintende De Graaf is door nauwelijks iemand in te halen, zo ook nu niet. Daarbij zag zijn scherpe oog dat Soufiane Laghmouchi zich had ontdaan van Willemsen en geheel vrij voor het doel ontving de vleugelspits dan ook de lederen knikker en was het een koud kunstje om de 0-3 op het scorebord te zetten.

Schiettent
Daarna had in vijf minuten tijd sportpark Goed Genoeg omgedoopt moeten worden omgedoopt tot een schiettent als de bezoekers wat zorgvuldiger waren omgesprongen met de uitgespeelde kansen. Vier levensgrote mogelijkheden ontstonden er in die tijdspanne. Tweemaal verscheen openingschutter De Graaf  in een 1 op 1 situatie tegenover sluitpost Zonneveld, beide keren toonde een van weinige spelers van AFC die een ruime voldoende haalde, zich de baas. Dat was de voormalig IJsselmeervogels doelman ook toen Van Eck zich knap vrij kapte en de goalie zijn borst in de baan van het schot wierp. Bij de vierde kans hoefde Zonneveld niet in te grijpen omdat het schot van Laghmouchi in kansrijke positie een meter te hoog gemikt was.


Soufiane Laghmouchi is Zonneveld (1), Willemse (2) en Nijpels (3) een, twee drie te vlug af en maakt de 0-3.

De nul
Op de een of andere manier putte AFC toch nog moed uit de reeks gemiste kansen van de gasten. Want direct daarna waren Koen Bosma en invaller Eelke de Graaf dichtbij de aansluitingstreffer. Op twee inzetten van eerstgenoemde, en één van de van Odin ’59 gekomen spits De Graaf, had doelman Johan Jansen in een tijdsbestek van zeven seconden het juiste antwoord. Want met een drietal uitstekende reflexen hield Jansen de door hem gewenste nul achter zijn naam. AFC kon namelijk in de rest van de tweede helft geen potten meer breken, zeker niet nadat enkele minuten later de definitieve nekslag werd uitgedeeld.
Een prachtige rush van Danny de Leeuw over zeker veertig meter eindigde met een dito voorzet op de inlopende Martin van Eck. Hoog opspringend was hij Thomas van den Houten de baas en tegendraads verdween de bal van het hoofd van Van Eck in de verre hoek. De 0-4 was zijn derde kopdoelpunt van de vijf die hij er dit seizoen al maakte.
Op nog een uitgelezen kans van de beide invallers Mo Ajiach, die Caifano Latupeirissa net niet nauwkeurig genoeg aanspeelde na, geloofden beide ploegen het wel. G.V.V.V. hoefde niet zo nodig meer en de ploeg van trainer André Wetzel had domweg te weinig klasse in huis om nog wat druk op de ketel te zetten.


Danny de Leeuw op weg naar Martin van Eck (7) die zijn prachtige voorzet op even mooie wijze verzilverde tot de 0-4 eindstand. 

Al met al een meer dan verdiende en ruime zege van de Panhuisbewoners op weg naar de laatste competitiewedstrijd van 2017. Die volgende week zaterdag in eigen huis om 15.30 uur zal gaan plaatsvinden tegen HHC Hardenberg. Dat zag haar wedstrijd tegen Achilles ’29 vanmiddag worden afgelast en daarom had trainer Gert Jan Karsten zelf maar de reis naar Amsterdam ondernomen om de komende opponent aan het werk te zien.  

 
AFC – G.V.V.V. 0-4 (0-2)
Scoreverloop: 10. Jeremy de Graaf 0-1, 25. Roy Terschegget 0-2, 48. Soufiane Laghmouchi 0-3, 62. Martin van Eck 0-4.
 
Opstelling AFC: Patrick Zonneveld; Marinus Willemsen, Magid Jansen ©, Sam Nijpels (75. Jonathan Richard), Thomas van den Houten; Mark van den Boogaart, Dean Huisman, Koen Bosma, Milan Hoek, Johan Kulhan (46. Eelke de Graaf); Tom van den Brink (70. Melvin Grootfaam).
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Robin Mulder (72. Caifano Latupeirissa), Roy Terschegget ©, Danny de Leeuw; Martin van Eck, Jeremy de Graaf (72. Mohammed Ajiach), Soufiane Laghmouchi.
 
Gele kaarten: 24. Sam Nijpels, 30. Koen Bosma (AFC), 33. Robin Mulder (G.V.V.V.)
 
Scheidsrechter: P. van der Pol (Zwolle)
Toeschouwers: 500
 
Foto's: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen (Fotoalbum)