G.V.V.V. kansloos ten onder bij Jong Sparta

21 april 2018
G.V.V.V. kon het voetbalgeweld van de vaardige spelers van de talentenploeg niet bijbenen en ging kansloos ten onder op het Rotterdamse Kasteel: 4-0.
 
Het was soms vergapen aan de jonge voetbaltovenaars van Spangen. Snelle combinaties wisselden zich af met oogstrelende voetbewegingen en fraaie staaltjes afwerken. Hoewel een leeg Kasteel als een verloedering voelde voor de tweede divisie, zijn de spelers van Jong Sparta een absolute verrijking voor het hoogste amateurniveau van Nederland. G.V.V.V. werd weggespeeld.
 
Het ging al vroeg mis voor de Veenendalers, die de frivole talentenploeg alleen met een fraaie vrije trap van aanvoerder Roy Terschegget (lat) wist te pijnigen. Taoufik Adnane vloerde na drie minuten spelen in de doelmond ietwat opzichtig Halil Dervisoglu, de achttienjarige youngster die zich met zijn veertien treffers opwerkte tot de blikvanger van Jong Sparta. Arbiter Serik wees terecht naar de stip, waar vandaan de spits zelf feilloos raak schoot.
 
Robin Mulder met de bal aan de voet.
 
Hoewel Jong Sparta het spel ook in de eerste helft verder domineerde, kwam G.V.V.V. er drie keer gevaarlijk uit, waarbij het twee keer vragend naar referee Serik keek. Jeremy de Graaf werd na tien minuten hard gevloerd door keeper Michael Fabrie, maar nu weigerde Serik opvallend genoeg een strafschop te geven. Ook in de duw in de rug aan het adres van Terschegget zag Serik niets. 
 
Hoewel G.V.V.V. in beide gevallen het gelijk aan haar zijde had, zou een vingerwijzing naar Serik absoluut misplaatst zijn. Jong Sparta speelde met het lot van de Veenendalers, die waren veroordeeld tot het bewaken van de verdedigende stellingen. Snelle voetbewegingen, vluchtige combinaties en soeverein verdedigen, Jong Sparta heeft voor ieder wat wils. Het wierp de vraag op waarom Jong Sparta zich in het rechterrijtje van de tweede divisie begeeft.
 
 
G.V.V.V. kreeg voor rust een mokerslag te verwerken nadat Dervisoglu voor de 2-0 tekende. Ache kopte een hoge voorzet uitstekend terug richting de vijf meter, waar Dervisoglu eenvoudig kon binnentikken. De spits bereidde ook de 3-0 voor. Een snelle voetbeweging, de G.V.V.V.’ers waren geklopt en Alhaft haalde de trekker over. Boukhari bepaalde na 54 minuten spelen vanaf de strafschopstip de eindstand op 4-0.
 
Jong Sparta – G.V.V.V. 4-0 (2-0)
Scoreverloop: 3. Halil Dervisoglu 1-0 (strafschop), 45+2. Halil Dervisoglu 2-0, 51 Ilias Alhaft 3-0, 54. Ayoub Boukhari (strafschop).
 
Opstelling Jong Sparta: Michael Fabrie; Jelle Klap (75. Marlon Pereira), Lorenzo Soares Fonseca, Abdou Harroui, Bradley Martis; Stijn Spierings, Ayoub Boukhari, Mark Veenhoven (75. Jaimy Brute); Ilias Alhaft, Halil Dervisoglu (80. Lovette Felicia), Ragnar Ache.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Simon Brouwer, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane (59. Mourad Marbouh); Roy Terschegget ©, Mart de Jong (59. Mohammed Ajiach), Danny de Leeuw; Soufiane Laghmouchi, Robin Mulder, Jeremy de Graaf (39. Caifano Latupeirissa).
 
Gele kaarten: 3. Taoufik Adnane, 54. Simon Brouwer, 62. Bart Hulsbos (G.V.V.V.)
 
Scheidsrechter: D. Serik (Deventer)
 
Toeschouwers: 100.
 
Foto's: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen Fotoalbum.