G.V.V.V. krijgt deksel op de neus tegen VVSB

13 januari 2018

G.V.V.V. kreeg op bezoek bij VVSB de rekening gepresenteerd voor negentig minuten kansen missen. Juist de thuisploeg toonde zijn effectiefste gezicht: 2-0.
 

Aangepaste opstelling
Zonder de grieperige topscorer Jeremy de Graaf en de aan zijn enkel geblesseerde Robin Mulder, die samen goed zijn voor meer dan een derde van de huidige doelpuntenproductie, moest coach Oosterlee wat improviseren met zijn opstelling. Daarbij kwam dan ook nog de schorsing van rots in de branding Bart Hulsbos. Die handicaps leverde op dat G.V.V.V. in een soort van 4-4-2 opstelling aan de aftrap verscheen. Simon Brouwer en Soufiane Laghmouchi vormden het aanvalskoppel en Guido Janssen nam plaats in het hart van de defensie als vervanger van Hulsbos. Martin van Eck speelde daardoor aan de rechterkant wat meer teruggetrokken vanaf het middenveld.


Tim de Rijk laat een schot los in het bijzijn van Roy Terschegget.


Initiatief
Op voorhand maakte deze positiewisselingen niet zoveel uit, want de Veenendaalse formatie kon ondanks de belabberde natuurgrasmat zijn geliefde combinatievoetbal spelen en legde de wil op aan VVSB. Al redelijk snel leverden de vloeiende aanvallen kansen op, via Danny de Leeuw en Soufiane Laghmouchi, maar beiden hadden hun vizier niet op scherp afgesteld of stuitten op de ontketende doelman Ruben Valk. Aan de overzijde moest Johan Jansen eenmaal ingrijpen op een kopbal van spits Peter Koopman, die na een dikke tien minuten vanwege een enkelblessure al het veld moest verlaten, en kon de goalie toekijken bij een inzet van El-Osrouti die het zijnet trof, maar dat waren ook de enige oprispingen van de gastheren.


In de eerste twintig was de toon gezet, een aanvallend en initiatierijk G.V.V.V. en een op de counter loerend VVSB. Het dichtstbij de openingstreffer was Danny de Leeuw halverwege deel een, toen hij via een steekpass van Simon Brouwer vrij werd gezet. Zijn puntertje leek doel te treffen, maar met een katachtige reflex kon sluitpost Ruben Valk dat voorkomen. En dat was niet zijn eerste, en achteraf gezien, ook niet de laatste cruciale redding van deze goalie.
G.V.V.V. bleef aanvallen maar echt uitgespeelde kansen waren sporadisch, alleen Simon Brouwer vond net voor rust opnieuw Valk op zijn weg. Derhalve bleef de stand dubbelblank.
 

Op achterstand
Met twee ongewijzigde teams werd begonnen aan het tweede bedrijf en ook het speelbeeld veranderde in eerste instantie niet. Al vrij vlot na de aftrap kregen de bezoekers In een tijdsbestek van nog geen halve minuut drie opgelegde kansen om de score te openen. Soufiane Laghmouchi, Taoufik Adnane en Simon Brouwer zagen hun inzetten en rebounds telkens worden gestopt door sta-in-de-weg Ruben Valk.

Twee minuten later trad de ouderwetse voetbalwet in werking. Als je bovenliggend bent en zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. Mo el Osrouti legde op de achterlijn Taoufik Adnane in de luren en bezorgde het speeltuig bij inlopende spits Tommy Bekooij die van dichtbij Johan Jansen kon verschalken en de 1-0 op het bord zette. Een tegendoelpunt wat Guido Janssen zich ook mag aanrekenen wat hij stond lucht te dekken.


Wilco de Hartog schermt de bal af voor invaller Loyd van der Wilden, die Peter Koopman was komen vervangen.

Va-banque
Hoewel het balbezit – geschat een 65% - voor de Veenendalers was en bleef kreeg toch VVSB de eerstvolgende kans om de score te verhogen. Twintig minuten voor het einde kwam de Noordwijkerhouter doelpuntenmaker, door de ruimte die G.V.V.V. logischerwijs weggaf, in een één op één situatie tegenover doelman Jansen. Laatstgenoemde bleef de baas.

Net daarvoor had Niek Oosterlee besloten om va-banque te gaan spelen. Drie wissels in een keer, waarvan twee aanvallende, met nog een ruime twintig minuten te spelen, het was een gok die helaas geen soelaas bood.

Genadeklap
Want nadat invaller Caifano Latupeirissa in kansrijke positie in het zijnet schoot viel uit de tegenaanval de tweede treffer voor de thuisploeg. Een mooi opgezette aanval werd door Tim de Rijk in de voeten geschoven van Bekooij, die op zijn beurt met een slim passje El Osrouti wegstak. Mart de Jong en invaller Mourad Marbouh kregen de hielen te zien van de voormalig Quick Boys speler en durfden in de zestien ook geen overtreding te maken ten koste van een rode kaart en strafschop en dus ronde de kwikzilverachtige VVSB-er bekwaam af, 2-0.


Hoewel G.V.V.V. nog met de moed der wanhoop het tij probeerde te keren en tweemaal dichtbij de aansluitingstreffer was, Mart de Jong raakte met een afstandsschot de lat en De Leeuw vond opnieuw Valk op zijn weg, lukte het niet om zelfs maar de eer te redden.
Dat de goalie van VVSB na afloop door de stadionspeaker werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd was volkomen terecht, want ietwat gechargeerd zou je kunnen stellen dat Valk versus G.V.V.V. uiteindelijke eindigde in 2-0.
 

Al met al kwam G.V.V.V. dan ook met een kater de winterstop uit en zal het deze moeten proberen weg te spoelen komende zaterdag wanneer Kon. HFC het sportpark Panhuis komt bezoeken. Aanvang 15.30 uur.

 


VVSB – G.V.V.V. 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 55. Tommie Bekooij 1-0, 74. Mohammed el Osrouti 2-0.
Opstelling VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Jordy Zwart, Tomas Arroyo, Sven Verlaan; Frans van Niel (85. Peet van der Slot), Vladimir Jozic ©, Tim de Rijk; Mohammed el Osrouti (87. Mitchell Theuns), Pieter Koopman (15. Loyd van der Wilden), Tommy Bekooij.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort (66. Mourad Marbouh), Wilco den Hartog, Guido Janssen (66. Mohammed Ajiach), Taoufik Adnane; Martin van Eck, Roy Terschegget ©, Mart de Jong, Danny de Leeuw; Soufiane Laghmouchi, Simon Brouwer (66. Caifano Latupeirissa).
 
Gele kaarten: 83. Ruben Valk (VVSB), 48. Guido Janssen, 75. Roy Terschegget, 76. Mohammed Ajiach, 87. Wilco den Hartog
 
Scheidsrechter: L.E. Cantineau (Voorburg)
Toeschouwers: 600
 
Foto's: Orange Pictures (Onze websitefotograaf Dick Gijsbertsen was verhinderd en dus is er geen fotoreportage van zijn hand te bekijken)