G.V.V.V. krijgt kous op de kop bij Barendrecht

7 april 2018
G.V.V.V. liet zich de kaas van het brood eten op bezoek bij nummer vier Barendrecht: 4-2.
 
De Veenendalers kwamen uitstekend uit de startblokken en braken na twaalf minuten spelen de ban via Jeremy de Graaf. De spits werd uitstekend bediend door Soufiane Laghmouchi en promoveerde de splijtende steekbal tot doelpunt: 0-1.
 
De ploeg van trainer Niek Oosterlee plooide iets terug en speelde daarmee een niet een zo heel erg overtuigend Barendrecht in de kaart. Niettemin kwam Barendrecht, dat in de eerste helft tandeloos oogde bij afwezigheid van Daniel Esasjas en Ramy Salem, tot een speldenprikje, via Ali Khaldi.
 
Het was juist G.V.V.V. dat Barendrecht in het zadel hielp. Mourad Marbouh bracht doelman Johan Jansen in de problemen met een te korte terugspeelbal en dat verlate paaspresentje pakte spits Bas Mourits gretig uit: 1-1. G.V.V.V. leek van slag en vijf minuten later was het wederom raak voor de thuisploeg. Khaldi stuurde Mourits diep en laatstgenoemde haalde aan de rechterkant van het veld en tussen verdedigers Wilco den Hartog en Guido Janssen verwoestend uit: 2-1.
 
Robin Mulder wil uithalen, Barendrechter Jeffrey Aarts kijkt toe.
 
3-1 kopie van de 2-1
De schade werd na rust zelfs nog erger voor G.V.V.V. en de 3-1 bleek zelfs een kopie van de 2-1. Guido Janssen liet zich aftroeven door Donny Navajas Snachez en zijn afstandsschot was er een om door een ringetje te halen: 3-1.
 
G.V.V.V. oogde allerminst verslagen maar haalde een schrijnend laag rendement uit het spervuur aan grote kansen. Pas na mislukte inzetten van achtereenvolgend Mulder en De Graaf was het laatstgenoemde die op aangeven van aanvoerder Roy Terschegget de trekker overhaalde: 3-2.
 
De kansen waren in het vervolg zo mogelijk nog groter voor Terschegget en Brouwer om de gelijkmaker te produceren, maar beide oudgedienden faalden jammerlijk of vonden de uitstekende doelman Van Splunter op hun weg. Na de 4-2 van de koud in het veld gekomen invaller Yorik van Deelen, een doeltreffende rebound krap tien minuten voor tijd, kon G.V.V.V. niet anders dan capituleren.
 
 
Barendrecht – G.V.V.V. 4-2 (2-1)
Scoreverloop: 12. Jeremy de Graaf 0-1, 35. Bas Mourits 1-1, 40. Bas Mourits 2-1, 48. Donny Navajas Sanchez 3-1, 61. Jeremy de Graaf 3-2, 82. Yorik van Deelen 4-2.
 
Opstelling Barendrecht: Marc van Splunter; Tim Eekman, Jeffrey Aarts, Max van Dijk, Wilshon Lima, Joey Jongman ©, Donny Navajas Sanchez (65. Amir Dervisevic), Danny Monster (75. Christiaan Dabaghian); Ali Khaldi, Bas Mourits, Marlon Oranje (80. Yorik van Deelen).
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Mourad Marbouh, Wilco den Hartog, Guido Janssen (71. Martin van Eck), Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Mart de Jong (80. Mohammed Ajiach), Simon Brouwer; Soufiane Laghmouchi (64. Danny de Leeuw), Robin Mulder, Jeremy de Graaf.
 
Gele kaarten: 87. Taoufik Adnane (G.V.V.V.)
 
Scheidsrechter: A. Bos (Elburg)
Toeschouwers: 850
 
Fotografie Dick Gijsbertsen klik hier.