G.V.V.V. met opgeheven hoofd ten onder bij Cambuur

19 december 2017
G.V.V.V. is er voor zeshonderd meegereisde supporters niet in geslaagd om een nieuwe stunt af te leveren in het landelijke bekertoernooi. Cambuur nam pas in de tweede helft afstand van G.V.V.V.: 3-0.
 
De Veenendaalse ploeg onder leiding van trainer Niek Oosterlee stond een half uur onder druk van de thuisploeg, die eveneens slordig aan de bal was en de hechte defensie zelden aan het wankelen bracht. De bal op de paal van de dreigende Issa Kallon was het enige grote wapenfeit. G.V.V.V. kon daar alleen een afstandsschot van Jeremy de Graaf tegenover zetten.
 
De Veenendalers kwamen gretig uit de kleedkamer en kregen grip op de wedstrijd, maar moest toch toezien hoe Nigel Robertha de openingstreffer op het bord zette na een vloeiende aanval. Tien minuten later verdubbelde Matthew Steenvoorden de stand: 2-0.
 
Danny de Leeuw aan de bal, Sai van Wermeskerken en Bryan Smeets kijken toe namens Cambuur.
 
Niet naar de slachtbank
G.V.V.V. liet zich daarna niet naar de slachtbank leiden, maar de vermoeidheid stond niet toe dat Cambuur-doelman Erik Cummins noemenswaardig in actie moest komen. De pietluttig fluitende scheidsrechter Siemen Mulder vond het nog nodig om bij een 2-0 stand een strafschoppen toe te kennen aan de thuisploeg, die feilloos werd benut door Ricardo Kip: 3-0.
 
Zo eindigde het bekertoernooi, met opgeheven hoofd en met de strijd waarvoor G.V.V.V. altijd symbool staat.
 
Cambuur – G.V.V.V. 3-0 (0-0)
Scoreverloop: 59. Nigel Robertha 1-0, 70. Matthew Steenvoorden 2-0, 83. Ricardo Kip (strafschop) 3-0.
 
Opstelling Cambuur: Erik Cummins; Sai van Wermeskerken, Matthew Steenvoorden, Robbert Schilder ©, Marvin Peersman; Mathias Schils, Bryan Smeets (36. Justin Mathieu), Ricardo Kip; Issa Kallon (71. Martijn Barto), Nigel Robertha (78. Martijn van der Laan), Furdjel Narsingh. 
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Wilco den Hartog ©, Guido Janssen, Taoufik Adnane; Martin van Eck (71. Mohammed Ajiach), Mart de Jong, Robin Mulder (70. Simon Brouwer), Danny de Leeuw (79. Caifano Latupeirissa); Soufiane Laghmouchi, Jeremy de Graaf.
 
Gele kaarten: 62. Wilco den Hartog (G.V.V.V.)
 
Scheidsrechter: S. Mulder (Uithuizen)
 
Toeschouwers: 4506
 
Foto: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum.