Hoofdmacht boekt zakelijke zege op Hercules

8 februari 2018
G.V.V.V. nam na rust afstand van derdedivisionist Hercules. Simon Brouwer en aanvoerder Roy Terschegget waren trefzeker aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis: 2-0.
 
USV Hercules domineerde het eerste half uur en dwong via Fouad Belarbi, Oskar van Logtestijn en Guytho Mijlond enkele kansen af. Vooral Belarbi verzuimde de Utrechtse formatie van dichtbij op voorsprong te zetten. G.V.V.V. kon daar alleen een afstandsschot van Caifano Latupeirissa tegenover stellen.
 
Na het half uur nam de Veenendaalse ploeg, die aan de aftrap verscheen met Mohammed Ajiach in de plaats van de licht geblesseerde Laurens van der Voort op de rechtsback, meer initiatief en dat leverde direct kansen op. Soufiane Laghmouchi speelde zich uitstekend vrij door twee spelers met een vluchtige voetbeweging te passeren, maar zijn schot was een prooi voor doelman Fons Mulder. Jeremy de Graaf had wat meer vertrouwen kunnen tanken als hij de voorzet van Danny de Leeuw tegen de touwen had gekopt, maar zijn kopbal ontbeerde kracht en deed doelman Mulder niet verontrusten.
 
G.V.V.V. met overwicht
Na de rust veranderende het spelbeeld niet en was het G.V.V.V. wat de klok sloeg. Robin Segers gaf direct zijn visitekaartje af door met een sluwe schijnbeweging aan de zijlijn zijn directe tegenstander op het verkeerde been te zetten en een afgemeten crosspass af te leveren op Soufiane Laghmouchi. Diens voorzet kon de ranke middenvelder niet afronden, hij kwam een teenlengte tekort om de thuisploeg op voorsprong te zetten.
 
Brouwer 1-0
Waar Segers dicht bij de openingstreffer was, daar haalde Simon Brouwer halverwege de tweede helft wel de trekker over. Caifano Latupeirissa verschalkte zijn opponent op de recherflank en bood Brouwer via een harde en lage voorzet een niet te missen kans: 1-0.
 
G.V.V.V. grossierde in het vervolg in balverlies en schonk de bezoekers uit Utrecht tot tweemaal toe de gelijkmaker met krachteloze terugspeelballen, maar de aanvallers van Hercules wisten zich geen raad met die buitenkansjes.
 
Strafschop 2-0
Jeremy de Graaf verdiende twee minuten voor tijd een strafschop, die door aanvoerder Roy Terschegget onberispelijk werd binnengeschoten: 2-0.
 
G.V.V.V. – USV Hercules 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 66. Simon Brouwer 1-0, 88. Roy Terschegget 2-0 (strafschop)
 
Opstelling G.V.V.V.: Bart van de Beek; Mohammed Ajiach, Guido Janssen, Bart Hulsbos (46. Wilco den Hartog), Taoufik Adnane (46. Mourad Marbouh); Roy Terschegget ©, Mart de Jong (46. Robin Segers), Danny de Leeuw (46. Simon Brouwer); Caifano Latupeirissa, Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi.
 
Opstelling USV Hercules: Fons Mulder (46. Guy ten Kate); Kevin Ligtermoet ©, Mart Stokkers, Loed Keizer (46. Matthijs Blijham), Leroy Oehlers; Mitchel Bolck (57. Christy Bonevacia), Wail Doufikar (63. Derek van Duuren), Tyrone Fonville, Fouad Belarbi; Oskar van Logtestijn (45. Stefan van Rooijen), Guytho Mijland. 
 
Scheidsrechter: Paul Reijbroek (Wageningen)
 
Toeschouwers: 50