Jong Sparta in extremis langszij tegen G.V.V.V.

2 december 2017
G.V.V.V. liep lang op het tandvlees tegen de talenten van Jong Sparta, het beloftenteam dat met attractief voetbal recht had op minimaal een punt. Het was vooral aan doelman Johan Jansen te danken dat het bij 2-2 bleef.
 
De timing van de verdiende tegentreffer was beroerd, zo diep in de blessuretijd, en dompelde de blauwe zijde van Sportpark Panhuis in rouw. De meest gefrustreerde man in de formatie van trainer Niek Oosterlee moet doelman Johan Jansen geweest zijn, flirtende met de ereprijs man van de wedstrijd die hij na de 2-2 als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Als eruptie van woede schopte hij zijn bidon tegen de hekken en die frustraties waren eenvoudig te verklaren.
 
Jansen stond zijn mannetje
Linkerhoek, rechterhoek of in het midden, doelman Jansen stond zijn mannetje onder de lat van het moeizaam acterende G.V.V.V. tegen de beloften van de eredivisionist. Zeker drie keer verscheen Jong Sparta alleen voor de Barneveldse doelman, die even vaak als winnaar uit de strijd kwam en zijn ploeg lange tijd in de wedstrijd hield. Ook enkele zuivere afstandsschoten waren een prooi voor de goalie. Toch: een poging van afstand leidde de gelijkmaker in. Puike redding van Jansen, rebound voor Yani Bouras, en daar was de 2-2 voor Jong Sparta.
 
Soufiane Laghmouchi zoekt Jelle Klap van Jong Sparta op.
 
Spelers deden hun beklag voor vermeend duwen aan het adres van Bart Hulsbos en een gestrekt been in het duel met Laurens van der Voort, maar voor de prima fluitende Marc Nagtegaal was er geen reden om te het spel te onderbreken. De beelden toonden het gelijk aan van de arbiter, want tot tweemaal toe werd G.V.V.V. ferm en reglementair afgetroefd, in duels die in de hoogste amateurcompetitie best getolereerd mogen worden. Niek Oosterlee weigerde de schuld af te schuiven op de arbiter en daarmee toonde de trainer zijn karakteristieke eerlijke en realistische gezicht.
 
Niet klagen
G.V.V.V. mocht op de keper beschouwd niet klagen met 2-2 en was uiterst effectief in de afronding. Jeremy de Graaf werd na zeven minuten diep gestuurd vanuit het middenveld en deed wat de aanvallers van Jong Sparta tot tweemaal daarvoor verzuimden: koelbloedig afronden. Toch was het Abdou Harroui die vrij snel de stand in evenwicht bracht. De middenvelder kreeg de bal vrij gelukkig voor de voeten en haalde overtuigend de trekker over: 1-1. Ook voor een ontketende Jansen was deze bal onhoudbaar.
 
De Graaf juicht na de 1-0.
 
Jong Sparta maakte het spel, maar was met de behendige spelers de blaffende hond die niet doorbeet. G.V.V.V. maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde eigenlijk vanuit het niets de 2-1, via Martin van Eck. Van Eck kopte een afgemeten voorzet van De Leeuw raak. De onvermoeibare middenvelder De Leeuw startte op de bank, maar mocht na een half uur spelen al zijn opwachting maken na een rugblessure van Roy Terschegget. Hij kreeg de grootste kans op de 3-1, maar een voorzet belandde voor zijn zwakkere been, de rechter, en eindigde in de ballenvanger.
 
Puik seizoen
G.V.V.V. leek met De Leeuw op het tandvlees overeind te blijven, mede dankzij Jansen dus, maar kreeg toch een domper te verwerken met de 2-2. De 0-1 nederlaag van Katwijk in eigen huis tegen De Treffers stak vooral - G.V.V.V. liep ‘slechts’ een punt in, en het gat is nu nog zeven punten -  maar het feit dat het vizier op de koploper is gericht, toont temeer aan dat de Veenendalers aan een puik seizoen bezig zijn.
 
Een balende Wilco den Hartog na de 2-2.
 
G.V.V.V. – Jong Sparta 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 7. Jeremy de Graaf 1-0, 12. Abdou Harraoui 1-1, 62. Martin van Eck 2-1, 90+3. Yani Bouras 2-2.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget © (30. Danny de Leeuw), Mart de Jong, Robin Mulder (77. Simon Brouwer); Martin van Eck, Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi (84. Caifano Latupeirissa).
 
Opstelling Jong Sparta: Bryan Janssen; Jelle Klap, Bradley Martis, George Dobson (62. Koen Muller), Lorenzo Soares Fonseca; Daniël Breedijk, Abdou Harroui, Mark Veenhoven (46. Ilias Alhaft); Ayoub Boukhari (77. Yani Bouras), Ibrahim Dervisoglu, Youri de Winter
 
Gele kaarten: 23. George Dobson (Jong Sparta), 90+3. Mart de Jong (G.V.V.V.)
 
Scheidsrechter: M. Nagtegaal (Hendrik-Ido-Ambacht)
 
Toeschouwers: 700
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Foto's: GVVV.nl/ Dick Gijsbertsen (Fotoalbum)