Laghmouchi uitblinker bij oefenzege G.V.V.V.

8 augustus 2017
G.V.V.V. boekte de eerste zege van de zomerse voorbereiding tegen OFC Oostzaan. In een boeiende oefenwedstrijd maakten vooral Soufiane Laghmouchi en Mohammed Ajiach indruk: 3-2.
 
Het intensieve trainen en het Zeeuwse trainingskamp in de afgelopen week hadden voorafgaand aan dit derde oefenduel wellicht een beetje haar tol geëist. Want naast de al langer geblesseerde
Robert van 't Foort de rust zelve.

Bart Hulsbos en Rodny Hofman, moesten nu ook Wilco den Hartog en Wouter Bonke plaatsnemen in de ziekenboeg. Gelukkig met wat kleine pijntjes aan enkel en kuit, dus heel ernstig is het allemaal op voorhand niet, maar aantreden voor deze oudgedienden was uit den boze. Daarbij kwam ook nog dat nieuwe- en jongeling Robin Segers een kwetsuur had opgelopen en dus werd de spoeling voor coach Oosterlee een tikkie dunner.
Mede daardoor besloot de oefenmeester waarschijnlijk om in beide helften te gaan mixen tussen ‘oud en nieuw’ en kregen ook de beide stagelopers van het tweede elftal Danny Stomphorst en Robert van ’t Foort speeltijd. Daardoor kwam iedere fitte speler, op doelman Johan Jansen na, aan de beurt om zijn kwaliteiten te tonen aan de nieuwe baas.

Dat de samenstellingen in het eerste bedrijf een beetje onwennig oogde is logisch, maar niettemin slaagden de blauwen er gezamenlijk wel in OFC haar wil op te leggen. Want op enkele speldenprikjes, en een gevaarlijke uitbraak van Henry Opoku - die overkwam van Quick Boys naar de Oostzaners - na, die bekwaam door sluitpost Bart van de Beek onschadelijk werd gemaakt, bepaalde G.V.V.V. het duel. Vooral de rust aan de bal en het overzicht van Robert van ’t Foort in de laatste linie vielen erg op. De 21-jarige stageloper speelde als een routinier.
Aan de voorkant, zoals de aanvallers tegenwoordig in modern jargon heetten, werd opnieuw veelal de snelheid en de diepgang van Jeremy de Graaf gezocht. De ranke spits kreeg diverse mogelijkheden om zijn eerste treffer te maken voor zijn nieuwe werkgever. Maar zelfs tweemaal een 1 op 1 situatie met doelman Atam Koroglu (voormalig Katwijk speler) wist De Graaf niet af te ronden. Daarnaast waren Mart de Jong, afstandsschot krap naast, Laurens van der Voort, kopbal net naast, en Taoufik Adnane ook langs de verkeerde kant van de paal na een balafpikactie in de zestien, dichtbij de openingstreffer. Die viel dus niet er daarom werd gerust met de dubbelblanke stand.

 
Soufiane Laghmouchi balt zijn vuist na de 1-0.
 
Met het inbrengen van wat meer routine in de ploeg werd G.V.V.V. nog wat dominanter aan de bal, maar waar OFC eerst terug leunde werd er nu veel meer ver vanaf het eigen doel verdedigd. Daardoor ontstond een klein speelveld, waarbij de buitenspelval aan OFC-zijde veelvuldig openklapte, die meestal door de linesman in het voordeel van de twijfel aan de gasten werd gegeven. Daardoor bleven doelrijpe kansen voor de thuisploeg uit. Sterker nog, bij de eerste de beste goed opgezette aanval van de Rose-equipe, was bijna raak. Edip Biberoglu, overgekomen van AFC, raakte met z’n schot de buitenkant van de paal.
Nadat Soufiane Lagmouchi daarna toch de buitenspelval omzeilde en Mo Ajiach de kans bood te scoren, hij schoot ruim over, diezelfde Ajiach Jeremy Graaf vrij voor Koroglu zette, met opnieuw de doelman als winnaar, brak een ruim kwartiertje aan waarin de uiteindelijke eindstand werd bepaald.

Invallers Ajiach en Laghmouchi die hun visitekaartje met die voorgaande acties al hadden afgegeven waren verantwoordelijk voor twee van de drie doelpunten. Rechtsbuiten Mohammed Ajiach zette na een kwartier spelen goed door en bediende de vrijstaande Laghmouchi op maat: 1-0. Bij de 3-2 was de taakverdeling hetzelfde. Ajiach troefde zijn belager af op snelheid en leverde een afgemeten voorzet af op Laghmouchi, die koelbloedig bleef en simpel afrondde.
Tussendoor werd Jeremy de Graaf eindelijk van z’n blanco scoresheet verlost door Robin Mulder. De aanvallende middenvelder schiep zichzelf ruimbaan vanuit de middencirkel en ging in vliegende vaart op het vijandige doel af, maar zelfzuchtig is een woord wat Robin niet kent, en dus zag hij de mee gesprinte De Graaf niet over het hoofd. Die ontving dan ook het speeltuig en tekende daarmee zijn eerste G.V.V.V. doelpunt aan en de 2-1 score.

Want de Oosterlee brigade had niet lang kunnen genieten van de voorsprong. Invaller Martijn Tjon-A-Njoek, gekomen van Rijnsburgse Boys naar OFC, had maar zes minuten nodig om zijn waarde te bewijzen voor z’n nieuwe ploeg. Ook hij ontsnapte op randje wel of geen buitenspel, en ronde bekwaam af. Dat deed ook centrale verdediger Nick Kramer vanuit een hoekschop, die hij feilloos vanaf een meter of zeven achter de net ingevallen doelman Jelmer Nijburg kopte en daarmee OFC op gelijke hoogte bracht.

Ook na die zeventien minuten waarin de vijf goals vielen bleef het een open wedstrijd waarbij beide ploegen op zoek waren naar meer. OFC kroop nog meer uit haar schulp om de gelijkmaker te forceren en G.V.V.V. was op zoek naar een grotere overwinning. Maar opnieuw was de buitenspelval, diverse keren onterecht overigens vanuit de commentaarpositie gezien, het grote struikelblok. En toen Mo Ajiach deze in de slotminuut toch omzeilde werd hij getorpedeerd, wat in een competitie wedstrijd absoluut een rode kaart zou zijn geweest, deed scheidsrechter Roeleveld, begrijpelijkerwijs af met geel.

Na het gelijke spel tegen Jong Willem II, het verlies tegen VC Vlissingen nu de eerste overwinning in de oefencampagne en dat geeft natuurlijk een lekker gevoel en ook dat er mooie uitgespeelde goals zijn gemaakt. Maar vooral de 2-2 die viel uit een zogenaamd dood spelmoment zal echt een aandachtspunt moeten worden bij ons vlaggenschip, want ook vorig seizoen vielen daaruit veel treffers. De kans om daaraan te werken is er komende zaterdag alweer, want dan komt zaterdag hoofdklasser Sportclub Genemuiden naar de blauwe zijde van sportpark Panhuis voor het vierde oefenduel in de reeks van zes.
Aanvang van dat duel is 14.30 uur en de toegang is zoals gebruikelijk gratis.

G.V.V.V. – OFC Oostzaan 3-2 (0-0)
Scoreverloop: 60. Soufiane Laghmouchi 1-0, 68. Tjon-A-Njoek 1-1, 70. Jeremy de Graaf 2-1, 75. Nick Kramer 2-2, 77. Mohammed Ajiach 3-2.
 
Opstelling G.V.V.V.: Bart van de Beek (71. Jelmer Nijburg); Mourad Marbouh (67. Mart de Jong), Laurens van der Voort, Robert van ‘t Foort (46. Guido Janssen), Taoufik Adnane; Roy Terschegget © (71. Thomas Bruijnzeels), Simon Brouwer (46. Robin Mulder), Mart de Jong (46. Danny de Leeuw); Martin van Eck (46. Mohammed Ajiach), Jeremy de Graaf (71. Danny Stomphorst), Caifano Latupeirissa (46. Soufiane Laghmouchi).
 
Toeschouwers: 350
Scheidsrechter: M.A. Roeleveld (Vinkeveen)
 
Foto: Dick Gijsbertsen. Meer van zijn foto's klik hier